Sv: Blodpris på Fløte
Opprinnelig lagt inn av plastbox, her.
Ser den, men blir ikke det et dårlig argument når fettet uansett skilles ut for å produsere lettmelk og skummetmelk? Fløten er jo så og si et biprodukt av melkeproduksjonen.
Opprinnelig lagt inn av Aeryth, her.
Man kaster vel ikke det som ikke er fløte? Så da blir vel ikke prissammenligningen helt riktig?
Tja.. Nå brukes jo faktisk den fløten som blir separert vekk til ganske mye annet enn bare fløte, da. Creme Fraiche, rømme, smør osv.
Og melk brukes til langt mer enn bare melk: Forskjellige oster, yoghurt, diverse ferdigdrikker osv.
Når man ser på prisene i butikken, så blir det ikke helt urimelig likevel: Melka koster vel ca 15 kr pr liter? Da har den blitt transportert til meieriet, behandlet, pakket, og transportert ut til butikkene. Ved å kjøpe en enkelt liter melk, får alle som arbeider med melka etter at den har kommet ut av melketanken i fjøset ca 8 kroner.
La oss si at prisen er 14 kr i butikken, bare for å gjøre det enkelt så vi kan forholde oss til dobbel pris.
(Og jeg er elendig i matte, så noen må gjerne gjøre om regnestykket for meg dersom det er helt på jordet)
Om fløten da utgjør 4% av melken til 7 kr, utgjør dette 2,80 i fløte pr liter melk. For en liter fløte som ligger i denne melken, utgjør dette 28 kr.
Doble dette, slik som med melken i seg selv, så ender man med en literpris på 56 kr for fløten.
__________________

|