Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Helserelatert > Fysisk og mental helse

Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Fysisk og mental helse Her er forumet for temaer som angår den fysiske helsen vår, og temaer som er knyttet til det mentale (feks. målsetting og motivasjon, eller om en blir oppstemt eller nedstemt i prosessen ved å legge om livsstilen og kostholdet sitt ol.).

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 11-11-11, 11:10   #1
lucifine
Seniormedlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Innlegg: 697
lucifine har en fantastisk aura rundt seglucifine har en fantastisk aura rundt seg

Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Det første tallet er de første blodprøvene, mens det siste er de siste resultatene. Ser at det er noe endringer men aner ikke hva prøvene er eller om det er gode endringer :P Er det noen som vil tolke og forklare litt for meg? normalverdier står bakom i paranteser.

ALAT 30 19 (10-45)
ALP 71 69 (35-105)
HB 12.8 12.4 (11.7-15.3)
LEUC 7.6 9.4 (3.5-10.0)
MCH 29 28 (27-33)
S-B12 kobalmin 384 379 (150-700)
S-CA 2.45 2.41 (2.15-2.51)
S-Calsium alb. korr. 2.34 2.32 (2.17-2.47)
S-Ferritin 81 169 (10-170)
S-Folat 30.8 34.1 (7.7-25.0)
S-Fritt T3 5.0 4.1 (3.1-6.8)
S-Fritt T4 15.1 13.2 (11.0-22-0)
S-GFR estimert >60 >60
S-K 4.5 4-0 (3.6-5.0)
S-KR 58 55 (45-90)
S-LD 146 149 (105-205)
S-NA 139 140 (137-145)
S-TP 76 78 (62-78)
S-TSH 2.0 1.1 (0.30-4.2)
SALB 47 46 (36-48)
TRC 322 275 (145-390)

Så jenter, ser dette bra ut?

__________________

Sist redigert av lucifine : 11-11-11 kl 11:40.
lucifine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 11:21   #2
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 47
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Tja ... hvordan føler du deg? Det er jo det som er viktigst, ikke sant? Ingen vits i å snakke om optimalområder på blodprøvene dersom du kjenner deg bra.

(Og det er lurt å legge ut referanseområdet også, fordi det er nemlig forskjellig fra lab til lab og kan variere bra mye...)

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 11:34   #3
lucifine
Seniormedlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Innlegg: 697
lucifine har en fantastisk aura rundt seglucifine har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Tja den siste måneden har jeg følt meg dritt men det skyldes sykdom. Utenom det så kjenner jeg meg fin. Pleier ikke kjenne om jeg har vitamin/mineralmangler før blodprøven avdekker dem. Er det ikke derfor det anbefales å ta blodprøver emd jevne mellomrom på ketolyse? For å oppdage evnt mangler tidlig? og hvor er kolesterol oppført?

For å si det sånn: jeg er fornøyd fordi jeg mister vekt. Jeg er fornøyd fordi jeg er mer utholdende og ar mindre smerter. Tar blodprøvene for å vite at innsiden er også fornøyd

Legger til normalverdiene straks

__________________
lucifine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 12:01   #4
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 47
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Jeg kan iallfall ikke si at jeg ser noe spesielt. Stoffskiftedelen (ft3, ft4 og tsh) er jo det jeg har mest kjennskap til og den ser - i forhold til en som er medisinert - pussig ut. Men om du nettopp har vært syk så er ikke det uvanlig at den nedreguleres (man skal ligge rolig og bli frisk når man er syk).
Den folaten stusser jeg litt på. Jeg kjenner ikke til den prøven om det er noe muffens forbundet med å være "unormalt" høy. Så den hadde jeg nok spurt legen om.
Ble disse prøvene tatt fastende? Hvis ikke kan denne verdien være falskt forhøyet.

Vet ikke hva den LD-en er ... Fant dette, men det gir ikke mening.
http://www.lommelegen.no/328005/ld-hva-er-normalt

Kolesterolprøver er ikke tatt.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 12:03   #5
Cherry
Seniormedlem
 
Cherry sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.828
Cherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt av

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

B12 er sånn midt på treet, skader ikke om du tar litt ekstra b-vitamin da det ofte er skyld i slapphet

__________________

Cherry er avlogget   Min kostholdsfilosofi: A little bit of this, a little bit of that Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 12:15   #6
lucifine
Seniormedlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Innlegg: 697
lucifine har en fantastisk aura rundt seglucifine har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Opprinnelig lagt inn av smgj, her.

Jeg kan iallfall ikke si at jeg ser noe spesielt. Stoffskiftedelen (ft3, ft4 og tsh) er jo det jeg har mest kjennskap til og den ser - i forhold til en som er medisinert - pussig ut. Men om du nettopp har vært syk så er ikke det uvanlig at den nedreguleres (man skal ligge rolig og bli frisk når man er syk).
Burde kanskje bli frisk og så ta nye prøver på disse? Vi har mye stoffskifteprobler i familien og "alle" tror jeg også har det men legen sier neiiii. Da jeg var tenåring sa de at det var snakk om så lite avvik at det ikke var vits å gjøre noe med det, da jeg var tidlig i 20 årene fikk jeg en pille fra en turnuslege som jeg skulle ta men når den boksen var toom var han borte og min vanlige lege mente at jeg ikke trengte det. Så da har det ikke blitt mer emd det.

Den folaten stusser jeg litt på. Jeg kjenner ikke til den prøven om det er noe muffens forbundet med å være "unormalt" høy. Så den hadde jeg nok spurt legen om.
Ja det skal jeg spørre han om. Hva kan det skyldes? for mye egg?

Ble disse prøvene tatt fastende? Hvis ikke kan denne verdien være falskt forhøyet. Nå ble jeg usikker.. Trooor kanskje de ble tatt fastende men tør ikke si helt sikker..

Vet ikke hva den LD-en er ... Fant dette, men det gir ikke mening.
http://www.lommelegen.no/328005/ld-hva-er-normalt
Det er sikkert ifm sykdommen, crp ble også målt men jeg skrev det ikke opp :P
Kolesterolprøver er ikke tatt.

Opprinnelig lagt inn av Cherry, her.

B12 er sånn midt på treet, skader ikke om du tar litt ekstra b-vitamin da det ofte er skyld i slapphet

Men jeg har forhøyet folat? Er ikek det bvitamin? Fins det bvitamin uten folat?

__________________
lucifine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 12:31   #7
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 47
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Folat og b12 er to forskjellige ting. B12 finner du i kjøtt.

Som sagt - jeg kjenner ikke til noen problemer forbundet med høy folat... (derimot er det helt sikkert ikke bra å ha lav). Men siden den er høyere enn det man anser å være "normalt" i dag (husk at normalorådene bare representerer et gjennomsnitt fra befolkningen, IKKE idealverdier) så hadde jeg spurt.

Når det gjelder stoffskiftet så er de litt "rare" på den måten at TSH ikke responderer som forventet på at både ft3 og ft4 er lavere i den siste prøven enn i den første (Når ft4 og ft3 går ned så skal TSH gå opp "etter boka".)

Men det viktigste er om du føler deg vel med dette. I klartekst sier TSHen din at den synes at kroppen har nok stoffskiftehormoner i blodet. (Lav TSH = hypofysen/kroppen synes det er "nok hormoner (ft3/ft4) i blodet") Om du også kjenner deg slik så er alt vel.

Har du ingen symptomer på stoffskifteproblemer så er det ingen grunn til å bli bekymret. Eventuelt kan du be om en anti-TPO-test siden dette er den vanligste måten man blir stoffskiftesyk på... og det kan oppdages en god stund i forveien før man blir syk av hormonmangelen.
Symptomlista: (tørr hud, manglende evne til å bli varm, håravfall, vektøning - se flere her også de på "uncommon"-lista er skremmende vanlige før diagnose http://en.wikipedia.org/wiki/Hypothy...s_and_symptoms )

En annen ting er at dersom du er opptatt av å ta blodprøver for å kunne avdekke mangler så trenger du å få målt vitamin d.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 21:44   #8
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 51
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Jeg har brukt bla denne siden for å lære litt mer om hva de forskjellige prøvene betyr NB at normalområdet kan være annerledes fra den laben dine prøver er tatt hos.

Enig i at du må kjenne på hvordan du føler deg, siden DITT normalområde kan ligge helt øverst eller helt nederst i ref. området. Generelt sett ser jo prøvene helt greit ut, ingen store avvik uten at jeg kjenner din sykdomshistorie ellers, bare litt synsing

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 22:07   #9
lucifine
Seniormedlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Innlegg: 697
lucifine har en fantastisk aura rundt seglucifine har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Takk for grei link!

Var bare synsing jeg spurte om, er nokså sikker på at legen hadde sagt noe dersom prøvene skilte seg ut. Er litt greit å ha noen spørsmål klar til neste gang jeg snakker med han (skal ta opp det smgj sier bla) slik at vi kan ha en fornuftig lege-pasient dialog.. Når jeg ser på prøvene og normalverdiene ser jeg heller ingenting som peker seg ut, føler meg (tilvanlig) i fin form..

__________________
lucifine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 11-11-11, 22:48   #10
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Folat er vel B9.
Jeg har også forhøyede verdier der, og har hatt det i lang tid. Har fått beskjed om at for høye verdier ikke er farlig, det er visst de blir for lave det er trøbbel på gang.
Høy folat skal også beskytte mot kreft.

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat
Gammel 12-11-11, 11:50   #11
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 51
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Vegard Lysnes blogg om bla vitaminer og mineraler er en gode kilde til info om bla folat. Ihvertfall min nye favoritt når det gjelder den type informasjon, og det er så kjekt at man kan jo spørre om det er noe man lurer på

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat
Gammel 12-11-11, 12:25   #12
lucifine
Seniormedlem
 
lucifine sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Innlegg: 697
lucifine har en fantastisk aura rundt seglucifine har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Blodprøver 24/6 og 8/11, noen som vil synse?

Nå har jeg masse å lese på, tusen takk! Ser frem til å prøve forstå mer av dette

__________________
lucifine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
PCOS - blodprøver. Noen som vet? Nuffe PCOS og karbohydratkontroll 2 31-07-09 15:33
Blodprøver ixi Ketolysekuren 2 31-03-09 12:18
Noen som vil synse og tipse? Momse Spørsmål og svar 1 15-03-09 23:49
Svar på blodprøver, kan noen "tolke" for meg? trude.lutt Stoffskifte / hormonproblemer 8 26-07-08 00:10
Blodprøver Trolljenta Spørsmål og svar 3 27-03-06 05:35


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:28.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no