View Full Version : Dijon Sennep!


Hyper
25-09-06, 23:43
Hmm..

Leste en plass at denne er uten sukker...Stemmer dette?

Hvor mye karber i denne sennepen?

Huldr
25-09-06, 23:52
Det var nok jeg som skrev det :)

Det står ikke noe om antall karber, men ingredienser er: vineddik, vann, sennepsfrø (34 %), salt, surhetsregulerende middel (sitronsyre).

Det er altså den fra Maille, Dijon Originale. De har andre senneper også, bl a med honning, så pass på å få riktig type (det er stort sett den jeg har de har i vanlige dagligvarebutikker).

tess81
28-09-06, 15:43
Hmm..

Leste en plass at denne er uten sukker...Stemmer dette?

Hvor mye karber i denne sennepen?

,mener e leste at d stod 11gr pr 100....uten å være 100%sikker;)

Enid
28-09-06, 15:59
mmmm, noe av det beste jeg vet! Slår knockout på all annen sennep... :D

Iset
28-09-06, 16:38
Jeg elsker sennep, spesielt dijon. Har dere smakt den røde dijon-sennepen med chili og hvitløk??? Den er så god at jeg blir helt salig bare jeg skriver om den. :sikle:

Hyper
28-09-06, 16:47
Jeg er ekstremt glad i Bergbys sennep jeg da....(søt sennep)
Men den kan jeg jo ikke ha lenger, så da måtte jeg finne en annen:)
Og jeg har ikke prøvd enda, men kan tenke meg at Dijon sennepen er god i sauser o.l?....

Trolljenta
28-09-06, 23:36
Hva bruker dere denne sennepen til da?
Jeg synes den er grei å ha i maten, men høres ut som noen bruker den som "pølse-sennep"

Iset
28-09-06, 23:38
Jeg spiser sennep til feks. pølseretter, kjøttkaker, sauser, ostesmørbrød osv.

Huldr
29-09-06, 01:00
Ostesmørbrød, "Lindbergburger'n" min (stekt kjøttdeigkarbonade på Lindbergbrød med rå løk, sennep og smeltet ost), dressinger, sauser, tunfisksalat f eks...

Hyper
29-09-06, 12:06
OstesmørBRØD?.....

Iset
29-09-06, 12:21
OstesmørBRØD?.....

Ja? Vi snakker ikke om loff her. :p
Lavkarbobrød, Lindbergbrød...

Hyper
29-09-06, 12:25
Så hjemmelaget brød da..
HVor får man kjøpt Lindbergbrød da?

Iset
29-09-06, 12:32
Alle butikker selger det, det er to typer. Eller du kan bake det selv, eller kjøpe hos bakeren. Eller som bakemix i butikken. :)

Det er vel rundt 5 gram karbo per skive. Skal du ha det lavere kan du bake lavkarbobrød.

Trolljenta
29-09-06, 14:06
Skjønner ikke hvordan dere kan ha den sterke sennepen der på smørbrød etc :o

BMI 33
10-01-11, 12:19
Rachael Ray bruker Dijon-sennep til de fleste dressinger og sauser! Sikkert noen bra tips å hente hvis man søker på det. :)

misslinda
10-01-11, 15:19
Rør en liten teskje inn i eggene før du lager omelett.. namme nam ;) Smaker himmelsk ;)

Thea1980
10-01-11, 17:47
En spiseskje creme fraiche sammen med en knivsodd dijon-sennep og litt krydder sammen med stekesjy blir nydelig saus:-D Liker det både til kjøtt og hvit fisk.

Eller på omeletten.

Eller på burgeren.

Stort sett kan den vel brukes til alt;-)

ada-emilie
10-01-11, 18:12
Jeg blander den inn i avokadoen jeg har skjært i biter når jeg lager salat. Sammen med sitronsaft, hvitløk og urter blir det fin dressing.