View Full Version : Titti's kjøttdeigform
Denne laget jeg en dag jeg hadde mye blomkål/brokkoli-mos til overs.
Fres hakket løk i gryte, sammen med 1 ts krystet hvitløk, tilsett hakket sopp og la det frese litt til. Ha oppi kjøttdeigen. Ha oppi 1 ts chilipasta, 1 buljongterning (jeg brukte den med hvitløk og persille), salt og pepper.
Når kjøttdeigen var ferdigstekt hadde jeg oppi en raspet gulrot, en boks hakkede tomater, 1 dæsj tomatpure og noen skjeer med rømme. Krydret litt mer med chilipulver og basilikum og lot det stå og småputre et kvarters tid, mens jeg raspet ost og lagde salat til å ha ved siden av.
Legg mosen i en ildfast formen. Kjøttfyllet oppå og masse ost på toppen.
I ovnen på 200 grader i ca 20 minutt, til osten er smeltet.
http://d74636.u27.netbox.no/forum/images/smilies/icon_drool.gif
Hen får man kjøpt chilipasta?
Denne skal jeg prøve, - men uten gulerot. Den er det for mye karber i for meg.
:sikle:
Ja, jeg droppet gulroten nå!
Chilipasta får du kjøpt på Meny, Ultra osv.
Står gjerne sammen med krydder eller der hvor f.eks taco osv er.
Samme glass som pesto, currypasta osv.
Kan minne om chilisaus, men har tykkere kosistens.
Gjør virkelig susen i maten. Nydelig til kylling og laks også.
Har ikke sjekket karboinnholdet, men det er hvertfall uten sukker.
Gutten min på snart 4 år liker ikke mammas blomkålmos, men når det ble blandet slik gikk det ned på høykant :D
Er chili pasta det samme som sambal oelek?
Samba hva for no? He he, jeg vet ikke jeg. Det der har aldri hørt om ;)
Så de
Sambal Oelek er chili paste ja. Det er den jeg bruker. Syns den er den beste ! :D
Takk Nille.
Er den jeg altid har brukt men tenkte der kanskje var noe her oppe ;) som bare het chilipasta :)
Kan minne om chilisaus, men har tykkere kosistens.
Gjør virkelig susen i maten. Nydelig til kylling og laks også.
Til laks? Hmm, høres spennende ut - har du oppskrift? :)
Ikke så avansert, men...
Legg lakesefilet i ildfast form. Smør chilipasta, hvitløk og pepper over filetene. Legg litt paprika, løk, sopp oppå. Brokkoli rundt langs sidene.
Hell over en skvett fløte og ost på toppen.
Gratineres i ovnen ca 30 min, 200 grader, til fisken er stekt og osten smelten Velbekommen :D
(ps blitt tipset om denne av Hedda :) )
Wooh, hørtes utrolig godt ut :ja:
Denne laget jeg en dag jeg hadde mye blomkål/brokkoli-mos til overs.
Fres hakket løk i gryte, sammen med 1 ts krystet hvitløk, tilsett hakket sopp og la det frese litt til. Ha oppi kjøttdeigen. Ha oppi 1 ts chilipasta, 1 buljongterning (jeg brukte den med hvitløk og persille), salt og pepper.
Når kjøttdeigen var ferdigstekt hadde jeg oppi en raspet gulrot, en boks hakkede tomater, 1 dæsj tomatpure og noen skjeer med rømme. Krydret litt mer med chilipulver og basilikum og lot det stå og småputre et kvarters tid, mens jeg raspet ost og lagde salat til å ha ved siden av.
Legg mosen i en ildfast formen. Kjøttfyllet oppå og masse ost på toppen.
I ovnen på 200 grader i ca 20 minutt, til osten er smeltet.
http://d74636.u27.netbox.no/forum/images/smilies/icon_drool.gifDen blomkål/brokkolimosen din er det den som står i fedon sin bok som blomkålmos og så bare tilsetter du brokkoli?
Det er blomkålmosen som Iset la ut en gang på PK. Den med fetaost, hvitløk og smør, men jeg bruker philost i stedet. Og så koker jeg både blomkål og brokkoli, for forandringens skyld ;)
Wooh, hørtes utrolig godt ut :ja:
Jeg elsker smeltet ost :)
Og så er det så praktisk med form, kan gjøre alt klart og så gjør det seg selv og bare slenge inn i ovnen når man kommer hjem fra jobb :D
Siljevanilje
15-11-06, 22:19
denne var helt sinnsykt god, jeg hadde masse chilli og hvitløk oppi, gikk rundt å stinket etterpå. fikk ikke så mange kyss av sambo. men men . det var verdt det :D
Så bra at den falt i smak :D Den blir enda bedre dagen etter ;) Kan vel minne litt om din pølsegrateng?
Siljevanilje
16-11-06, 06:25
nja litt, 2 av hoved ingrediensene er jo d samme :D ska ha til frokost idag. gleder meg. når jeg atter en gang forteller mor å far hva slags "middag" jeg har til frokost, så ler de og rister på hodet , hehe :lol:
He he, det var det jeg mente ;) Ja, det er litt av en frokost ;)
Denne skal prøves idag...løser du opp buljongterningen i vann eller putter du den rett i retten ???? Nå føler jeg meg dum som spør om slikt:p
Jeg tok buljongen rett opp i retten jeg :) Lykke til :D
Da gjør jeg det også......:)
Da var middagen fortært:D nam nam......jeg brukte blomkål og brokkoli grateng istedet for mos, men det ble kjempegodt det også:)
Så bra at det falt i smak :D
Er det mye k i den gratengen?
Jeg kikket på pakken og reagerte på at jeg ikke synes det var så mye, men nå spiser jeg noe K da.
Jeg kan sjekke når jeg kommer hjem etterpå;)
karbohydrat : 3 gram ett eller annet pr 100 gram. Tenke at det var vel ikke så gæli......
Veldig god den gratengen, hadde den til middag i går :sikle:
Det synes vi også.....mektig også:)
Jeg er litt ny i gamet, så jeg spør for sikkerhetsskyld. Kan jeg spise dette i induksjonsukene til Atkins?
Jeg er litt ny i gamet, så jeg spør for sikkerhetsskyld. Kan jeg spise dette i induksjonsukene til Atkins?
Ville ha "holdt meg unna" raspet gulrot og tomatpurè...
men du kan jo mixe litt med retten...:)
Et tips er å studere karb.tabellen...:rolleyes:
Lykke til videre!
Jeg er litt ny i gamet, så jeg spør for sikkerhetsskyld. Kan jeg spise dette i induksjonsukene til Atkins?
Signerer det Tupp1 skriver. Kutt ut tomatpure og gulrot hvertfall.
Det synes vi også.....mektig også:)
Ja, den er mektig.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.