View Full Version : Kålrabi


Mya
24-10-06, 09:55
Hei ser utifra listen at kålrot ikke er så allerværst. ikke det beste riktignok, mne vesentlig lavere enn potet.

Forandrer karbene seg noe når den varmes??

Med den sesongen vi nå står foran hadde det vært digg å kunne ta litt kålrabistappe... som er noe av det beste jeg vet

Håpefull

Iset
24-10-06, 13:07
Jeg også eeelsker kålrabistappe. Med masse smør og fløte i. :sikle:
Men jeg tror nok vi ikke bør spise FOR mye av det, er vel litt rikt på karber. Men mindre enn potet ja. :)

Mya
24-10-06, 15:58
ja nettopp masse smør og fløte...mmm-... Er jo "bare" 6,4karbs per100 gram og med mye av det fete, blir jo totalen mindre. Men kjenner du til om karbene endres ved oppvarming? Mener å ha hørt noe om det en gang

Nille
24-10-06, 20:10
Har et forslag jeg. Sånn før jul:

Vei opp 100 gram kålrabi og lag mos av det. Se hvor mye mos du får !

Det er ikke mye. Kålrabi har dessverre veldig høy egenvekt og det skal ikke mye til før du er høyt oppe i karber... og du trenger en del for å lage en skikkelig "prosjon" dessverre.

PS ... jeg har gjort forsøket over....

kristih
24-10-06, 21:28
Man kan spe på kålrabien med blomkål og gulrot.. Da blir det en mild fin rotsmak og mere å spise..

Fridolina
24-10-06, 21:42
Man kan spe på kålrabien med blomkål og gulrot.. Da blir det en mild fin rotsmak og mere å spise..

Gulrot??? den inneholder mere karbs en kålrot den..:)

kristih
24-10-06, 21:43
Ja ikke mye da. Bare for å gi god rotsmak. Hovedingrediens blir jo blomkål..

Aline
27-10-06, 17:39
det blir liksom istedet for poteter i kålrabistappen? :)

kristih
29-10-06, 09:52
Ja nettopp:-)