View Full Version : Kake med Splenda isteden for sukker?


Ember
04-11-06, 17:09
Jeg skal lage en sjokolade kake og vil erstatte sukkeret med Splenda. I kakeoppskriften skal det være 300 g sukker. Så nå har jeg kjøpt 3 Splenda 100 grams pakker. Jeg vet det står at 10 g Splenda tilsvarer 100 g sukker i smak. Så jeg søkte litt på nettet og fant dette innlegget i et annet forum:

Hei!

For å spare kalorier har jeg eksperimentert med å bruke Splenda istedet for sukker i noen kakeoppskrifter. Ifølge pakningen vil 10g Splenda tilsvare 100 g sukker, og denne formelen har jeg brukt. (50 g Splenda istedet for 500 g sukker f.eks).

Det blir likevel ikke samme søte smak som med sukker, det smaker som om jeg har glemt sukker! Har prøvd bl.a sjokoladekake.

Er det ikke meningen å bruke Splenda til baking? Gjør jeg feil?

På forhånd takk for svar

Etter å ha lest dette tror jeg jeg har i 300 gram Splenda i kakeoppskriften likevel. Andre som har bakt med Splenda og har noen erfaringer?

Ember
04-11-06, 17:11
PS: På Splenda pakka står det "Granulated"? Vet ikke hva det betyr, om det er ekstra konsentrer eller om det står sånn på alle de forskjellige Splenda pakkene?

Borealis
04-11-06, 17:13
Tror det betyr granulert eller kornete...

Nille
04-11-06, 17:59
Jeg skal lage en sjokolade kake og vil erstatte sukkeret med Splenda. I kakeoppskriften skal det være 300 g sukker. Så nå har jeg kjøpt 3 Splenda 100 grams pakker. Jeg vet det står at 10 g Splenda tilsvarer 100 g sukker i smak. Så jeg søkte litt på nettet og fant dette innlegget i et annet forum:

Hei!

For å spare kalorier har jeg eksperimentert med å bruke Splenda istedet for sukker i noen kakeoppskrifter. Ifølge pakningen vil 10g Splenda tilsvare 100 g sukker, og denne formelen har jeg brukt. (50 g Splenda istedet for 500 g sukker f.eks).

Det blir likevel ikke samme søte smak som med sukker, det smaker som om jeg har glemt sukker! Har prøvd bl.a sjokoladekake.

Er det ikke meningen å bruke Splenda til baking? Gjør jeg feil?

På forhånd takk for svar

Etter å ha lest dette tror jeg jeg har i 300 gram Splenda i kakeoppskriften likevel. Andre som har bakt med Splenda og har noen erfaringer?

Splenda går godt til baking, men gir ikke samme effekt/egenskaper som sukker når det gjelder heving og konsistens. Den gir kun SØTSMAK og har ingen andre "evner" slik sukker har. Funker ikke sammen med gjær, kun bakepulver. Splenda blir heller ikke brunt, men brent, så det kan ikke brukes til glassering.

Du må for all del ikke bruke 300 gram Splenda isteden for 300 gram sukker ! Da blir det for det første vannvittig med karber og det blir innmari dyrt !

100 gram Splenda gir samme søtningsmengde/styrke som 1 kg sukker.
10 gram Splenda gir samme søtningsmengde/styrke som 100 gram sukker.
30 gram Splenda = ca. 3 dl gir samme søtningsmengde/styrke som 300 gram sukker.


For å få riktigst mulig forhold mellom sukker og Splenda bør du etter min egen erfaring ikke veie, men måle. Veier du, så veier Splenda så lite at feilkildene kan være mange.

1 ts Splenda gir samme søtning som 1 ts sukker. 1 dl Splenda gir samme søtning som 1 dl sukker.

Dvs. om 300 gram sukker = 3 dl, så bruker du 3 dl Splenda.

Om du er usikker, vei opp 300 gram sukker og hell i et liter mål. Så bruker du samme mengde Splenda !

monkey
04-11-06, 18:09
Nu vill inte jag måla någon på väggen, men jag har slängt min burk med Splenda efter att ha läst detta http://www.mercola.com/2006/oct/12/finally-a-great-new-important-use-for-splenda.htm

När det fungerar som insektsbekämningsmedel då avstår jag.

Här är mer läsning om Splenda/Suklarose (http://www.utbildningscenter.se/dokument/nyhetsbrevsukralos.pdf)

Nille
04-11-06, 18:26
Gammelt "nytt" - vi har en hel tråd som omhandler Mercolas skriverier allerede.

Ang. Mercola (også kalt sensasjonsjegeren). Det er synd det ikke står noe sted hvor MYE de som skal ha rapportert bivirkninger har spist da... Men vi er jo forskjellige og leter man vil man vel alltid finne personer som relaterer sine "lidelser" til ett eller annet produkt. Selv har jeg litt problemer med å ta Mercolas mer eller mindre bastante påstander heeeelt alvorlig - men noen sannhet er det nok i det. Ingen røyk uten ild heter det vel. Om han da ikke har egne produkter han selger ? ;)

Og hvor ble det av vitneforklaringene ?

Et tankekors i denne sammen hengen er at årsaken til at siden med "vitneforklaringer" ikke lenger er tilgjengelig er visstnok at han fikk pålegg av retten til å fjerne dem da det ikke fantes tilstrekkelig vitenskaplig bevis for påstandene - har jeg lest et sted (søker etter linken, men nå finner jeg ikke den heller).

Det finnes en masse sider på nettet med skremselspropaganda mot en masse produkter. Bl.a. Aspartame. Det er masse som er farlig og kreftfremkallende. REN MAT finnes egentlig ikke lenger. Selv økologisk mat er full av giftstoffer da jordsmonnet ikke blir "rent" fordi om en slutter med sprøytemidler "over natta". Det tar generasjoner å gjenopprette og få "rene varer". Vi må bruke egen sunn fornuft og gjøre slik det passer oss selv best tror nå jeg.

Men moralen er at man bør ligge unna eller bruke så lite som mulig av kunstig søtstoff uansett type - de er like ille alle sammen - hver på sin måte.

Jeg er veldig forsiktig med søtstoff, - mye fordi jeg reagerer på alle untatt Splenda (etter å ha brukt det i 2-3 år uten noen allergiske reaksjoner eller symptomer). Det er tross alt kjemi inni bildet her. HVORDAN de forskjellige søtstoffene fremstilles gir oss jo en pekepinn på at det ikke er akkurat naturlig da !:p

Å kaste Splendaen ut på bakgrunn av Mercola er vel noe overrilt, men du har gjort ditt valg, og det skal respekteres ! :)

Ember
04-11-06, 20:32
Hei Nille.
Jeg fulgte rådet ditt og tok 6 dl med Splenda i kaka. Smakte godt gjorde det også. Takk for svarene deres:).

Skorpia
15-09-09, 16:21
Jeg har funnet ut at en bør ha dobbelt så mye eller kanskje mer for å få den samme smaken, dvs i dette tilfelle 60-90 gram.