View Full Version : Rotgrønnsaker


Frank
21-02-07, 18:16
Poteter holder vi oss jo langt unna, den saken er grei. Men hva med rotgrønnsaker som gulrot og kålrabi? Mener å ha lest/hørt at man skal være forsiktig med disse også. Kan noen svare meg på hvordan dette forholder seg?

Gerd
21-02-07, 18:20
Poteter holder vi oss jo langt unna, den saken er grei. Men hva med rotgrønnsaker som gulrot og kålrabi? Mener å ha lest/hørt at man skal være forsiktig med disse også. Kan noen svare meg på hvordan dette forholder seg?
Kålrot har 6,4 karber pr. 100g
Gulrot har 6,7 karber pr. 100g
Så det er ganske mye, og tunge grønnsaker. Fyller fort opp karbekvota når man spiser dette..

Frank
21-02-07, 18:25
Kålrot har 6,4 karber pr. 100g
Gulrot har 6,7 karber pr. 100g
Så det er ganske mye, og tunge grønnsaker. Fyller fort opp karbekvota når man spiser dette..
Takk for svaret, Gerd. Det jeg mente og som jeg glemte å skrive i spørsmålet mitt var om disse grønnsakene inneholder stivelse. På samme måte som poteter.....?

Gerd
21-02-07, 18:30
nei, tror ikke det er stivelse, men at det er noe fruktose i disse. Er ikke 100% sikker, så jeg skal sjekke det litt mer.

Gerd
21-02-07, 18:34
nei, tror ikke det er stivelse, men at det er noe fruktose i disse. Er ikke 100% sikker, så jeg skal sjekke det litt mer.
Viss du går inn på denne linken, så kan du se næringsinnholdet:

http://www.mat.no/vis_artikkel.aspx?artid=13456&shortdeh=yes&mnu1id=1212&mnu2id=&mnu3id=

Frank
21-02-07, 18:36
Viss du går inn på denne linken, så kan du se næringsinnholdet:

http://www.mat.no/vis_artikkel.aspx?artid=13456&shortdeh=yes&mnu1id=1212&mnu2id=&mnu3id=

Supert! Takk skal du ha!