guro
09-06-04, 11:10
Noe av kunsten med rømmegrøt er å koke ut smøret, få ut mest mulig, for så å kunne servere det ved siden av. Jeg er ikke alltid så nøye på om smøret er i grøten eller oppå.
Rømmegrøt alene kan vel knapt kalles et ballansert måltid, men som 'forrett' eller tilbehør til spekemat med 'mye attåt', må det vel være lov et par ganger i løpet av sommeren.
Rømmegrøt (4)
· 0,5 l seterrømme
Kok opp la småkoke på svak varme i 10 minutter. Rør forsiktig inn
· 1 dl byggmel
til smøret kommer frem. Øs av fettet. Rør inn
· 1 dl byggmel
til. Spe litt etter litt med
· 5-6 dl kokende melk
til passe tykk. La småkoke i 10 minutter. Rør av og til.
Server med smør (fettet du øste av), fruktose og kanel.
Rømmegrøt alene kan vel knapt kalles et ballansert måltid, men som 'forrett' eller tilbehør til spekemat med 'mye attåt', må det vel være lov et par ganger i løpet av sommeren.
Rømmegrøt (4)
· 0,5 l seterrømme
Kok opp la småkoke på svak varme i 10 minutter. Rør forsiktig inn
· 1 dl byggmel
til smøret kommer frem. Øs av fettet. Rør inn
· 1 dl byggmel
til. Spe litt etter litt med
· 5-6 dl kokende melk
til passe tykk. La småkoke i 10 minutter. Rør av og til.
Server med smør (fettet du øste av), fruktose og kanel.