View Full Version : [17.mai] Rømmegrøt m/byggmel


guro
09-06-04, 11:10
Noe av kunsten med rømmegrøt er å koke ut smøret, få ut mest mulig, for så å kunne servere det ved siden av. Jeg er ikke alltid så nøye på om smøret er i grøten eller oppå.


Rømmegrøt alene kan vel knapt kalles et ballansert måltid, men som 'forrett' eller tilbehør til spekemat med 'mye attåt', må det vel være lov et par ganger i løpet av sommeren.


Rømmegrøt (4)



· 0,5 l seterrømme

Kok opp la småkoke på svak varme i 10 minutter. Rør forsiktig inn

· 1 dl byggmel

til smøret kommer frem. Øs av fettet. Rør inn

· 1 dl byggmel

til. Spe litt etter litt med

· 5-6 dl kokende melk

til passe tykk. La småkoke i 10 minutter. Rør av og til.



Server med smør (fettet du øste av), fruktose og kanel.

MHM
09-06-04, 11:18
Ser godt ut. Skal jeg jammen lage en dag. Men mener du bare en halv desiliter rømme? Synes jeg husker rømmeboks på rømmeboks jeg...?

guro
09-06-04, 12:31
Takk for feilmeldingen. Jeg har innebygget kommafeil. Jeg mente ikke sukker heller. Her rettet feilen i oppskriften.

nøtta
24-10-05, 22:36
oh i morra blir det grøt ja men spekeskinke mmmmmm :D

nøtta
24-10-05, 22:38
er det noe man kan bytte ut byggmelet med ?? fiberhusk :p..... atkins bake mix ??