View Full Version : Ziggys Lavkarbo Tomatsuppe med kun 1 gr. karbo pr. 100 gr. suppe!
Informasjon her. (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=274317&postcount=15)
Den var nydelig! Tusen takk for oppskriften! Laget den nå i kveld. Den ble ikke så tykk, så jeg burde hatt i litt mer johannesbrødkjernemel. Men den fikk helt vanlig suppekonsistens.
Serverte med kokt egg, parmesan og mozarella.
Trolljenta
21-04-07, 09:53
Hvor mye vann skal vi egentlig bruke til å lage johannesjevning med?
Jeg har bare brukt LITT. Dvs kanskje maks en halv dl til en teskje. Men da ble det skikkelig tykk blanding. Jeg vet ærlig talt ikke. Kanskje noen vet bedre enn meg.
Hvor mye vann skal vi egentlig bruke til å lage johannesjevning med?
Jeg bruker ca 1 dl eller litt mer, kommer an på hvor mye johannesbrødkjernemel jeg skal bruke det. Jeg tar alltid av mellom 1-2 dl av væsken fra retten som jeg antar jeg må bruke til jevningen.
Cluet er å ikke ha i melet og riste det sammen før du skal tilsette det i retten, ellers blir det fort gele i blandeglasset...
.
Denne skal prøves en vakker dag!!
Jeg elsker tomatsuppe!!
Nå er suppa laget klar for morradagen... Og prøvesmakt... Denne var virkelig god!!!!:D
Tomatsuppen fortært!! Gikk ned på høykant hos alle. Gubben sier det er den beste tomatsuppa han har smakt:D Stjerne i boka til Ziggy
Ser fristende ut! :D
Hvor får man kjøpt johannesbrødkjernemel? Helsekosten?
Ser fristende ut! :D
Hvor får man kjøpt johannesbrødkjernemel? Helsekosten?
Jupp :D
Jupp :D
..Jupp = helsekost eller at det var nam..? :confused: :D
..Jupp = helsekost eller at det var nam..? :confused: :D
begge deler :D Små glass på helsekosten ca 50-lappen for det..
Trolljenta
24-04-07, 22:42
Ost i tomatsuppe er også ganske godt.
Jeg har laget suppe nå av en klatt smør, hakkede tomater, 4 dl vann, 1 dl fløte, pizzakrydder, litt seltin og en buljongterning. Vanligvis ville jeg hatt oppi en løk i biter også, men det gadd jeg ikke nå på kveldingen.
Ziggys Lavkarbo Tomatsuppe
Dette blei en utrolig god suppe som jeg kommer til å bruke mye utover!!! Snakker om hærlig smaksbombe...
Og det beste av alt, den inneholder ikke mere enn ca 1 gr karbo pr. 100 gr suppe!!!
http://img215.imageshack.us/img215/5012/matboksmedsuppeogeggcy3.jpg
Har ikke bilde av retten servert i fat med tilbehør, men dette bildet duger vel inntil videre...
2-3 porsjoner
Ingredienser:
- 50 gr smør
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/4 ts chilipepper
- 50 gr purre eller mer, eller etter smak
- 1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater, Landlord ca 400 gr*
- 0,5-1,0 dl fløte eller Crème Fraiche
- 4-5 dl vann eller kraft/buljong
- Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak
- Salt, pepper
- 1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak
- 1 krm timian
- Olivenolje etter smak
- Evt. jevning av vann og 0,5 til 1,0 ts. johannesbrødkjenemel til passe konsistens
* = Landlord selges på Rema 1000, og inneholder bare 1,5 gr karbo pr 100 gr.
Fremgangsmåte:
1. Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.
2. Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som de er.
3. Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt, pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje for å få et snev av det provençalske kjøkken i suppa.
4. Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av johannesbrødkjenemelet og litt vann, som du tilsetter under omrøring.
5. Småkok under lokk i 5-10 minutter.
Serveres med en klatt seterrømme eller Creme Fraiche, hardkokte egg, skinkebiter og/eller kyllingbiter, samt sprøristede lavkarbo Polarbrød (Ziggy’s Polarbrød Lapper) og mye godt smør.
Oppskrifta gir ca 1 liter suppe, og inneholder ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe.
.
Lurer bare på om det virkelig er så lite karb i disse hermetiske tomatene fra landlord, hvordan kan det være mindre enn halvparten så mye karb som i freske tomater? Noen tanker om dette Ziggy?
Lurer bare på om det virkelig er så lite karb i disse hermetiske tomatene fra landlord, hvordan kan det være mindre enn halvparten så mye karb som i freske tomater? Noen tanker om dette Ziggy?
Vann... tilsatt sådant...
.
Vann... tilsatt sådant...
.
Hvis karbohydrat innholdet skal ned mot 1-1,5% er det vel nesten like mye vann som tomater i disse boksene?
Hvis karbohydrat innholdet skal ned mot 1-1,5% er det vel nesten like mye vann som tomater i disse boksene?
Du kan jo sende en mail til Remakjeden å spørre, for i og med at de har satt på en varedeklarasjon, så skal produktet ha blitt deklarert...
.
Beste tomatsuppa jeg noen gang har smakt..
tusen takk ziggy nok en gang :klem:
Denne suppa er virkelig en av mine store favoritter. :D
Bruker dere vann eller kraft av buljong da? Hvordan gjør dere det?
Bruker dere vann eller kraft av buljong da? Hvordan gjør dere det?*dytte opp*
Jeg brukte vann og buljongterning, funka bra det :) Eller bare hiver terningen oppi sammen med tomatene og bruker stavmixeren for å unngå buljongoverraskelser, sånn just in case :p
Elizabethcita
16-02-10, 16:24
Denne var veldig god :)
Suppa var fantastisk..
hadde ikke purre, brukte ketchup i stedet.. ble utrolig godt!!
- men hvis man har hermetiske tomater fra en annen leverandør, kan man ikke bruke en halv boks og resten vann/buljong da.... *tenker*
- men hvis man har hermetiske tomater fra en annen leverandør, kan man ikke bruke en halv boks og resten vann/buljong da.... *tenker*
Det gjorde jeg og lassa på ekstra med fersk chili og masse fersk hvitløk. Brukte løk istedet for purre også. Dette ble fantastisk!! Drøye 16 karbo i hele suppa mi, og det ble 3 store tallerkner. Nå er jeg GLAD!
grotingeling
26-05-10, 17:24
Fantastisk suppe!!!!!
Valgte å tilsette 1 1/2 ss cocosa extra vigin i stede for olivenolje - bare helt nydelig for meg som digger kokossmaken :D
Blir nok en gjenganger i menyen dette ja :lol:
*DYTT*
Denne fantastiske tomatsuppen fortjener virkeli
oppmerksomhet! Trodde ikke det var mulig å lage noe
som smakte så godt, iværtfall ikke på mitt kjøkken
med meg som kokk :P
Kjempegod suppe! En av de beste tomatsuppene jeg har smakt muligens, denne har blitt en gjenganger. Varierer mellom å bruke pizzakrydder og parmesan, og spisskummen og chilikrydder som tilsetning.
N Y D E L I G ! ! ! !
Kommer aldri til å spise posesuppe igjen, nei :)
Andre gangen jeg har denne og den er fantastisk god!!!
Hmm, interresant oppskrift, men er det ikke like greit å lage uten jevning?
Har laget tomatsuppe flere ganger, men aldri behøvd å bruke jevning fordi den blir tykk nok når jeg lar den stå en stund og koke etter en runde med stavmikser.
(skribler ned krydderiene for seinere bruk) :cool:
Cluet er å ikke ha i melet og riste det sammen før du skal tilsette det i retten, ellers blir det fort gele i blandeglasset...
.
Jeg skjønte ikke denne setningen jeg...
Denne fortjener en kommentar....fantastisk suppe, servert med kylling idag!!!
Hmmm..jeg synes denne suppa var pyton, jeg! Klarte ikke spise en liten skål med den enegang. Smaksløs og ekkel i konsistens...minnet ikke om tomatsuppe i det hele tatt!!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.