View Full Version : Ziggys krydderkake med mellom 2,4 til 5,2 gr karbo pr 100 gr


Ziggy
22-04-07, 09:58
Informasjon her. (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=263343&postcount=14)

dingpot
22-04-07, 10:04
OYOY Ziggy! :w00t: Denne må vi da virkelig prøve. Hihi! Måtte flire litt da jeg så "15 egg"!! haha! kan stå og knekke egg til krampa tar meg da, ja :) Gleder meg til å prøve! Vet om flere i min familie som blir glade nå!!!! Tusen takk! :blomster:

Ziggy
22-04-07, 11:17
OYOY Ziggy! :w00t: Denne må vi da virkelig prøve. Hihi! Måtte flire litt da jeg så "15 egg"!! haha! kan stå og knekke egg til krampa tar meg da, ja :) Gleder meg til å prøve! Vet om flere i min familie som blir glade nå!!!! Tusen takk! :blomster:

Takk for det, Dingpot, det er skikelig koselig å få tilbakemeldinger!!!

Har forresten lagt til flere variasjonsmuligheter man kan bruke på denne kakeoppskrifta jeg, ikke minst en sjokoladekakeoppskrift som evt. kan kombineres med kokos...

DEN skal jeg jaggu prøve neste gang vaffal!!! :p

.

Nille
22-04-07, 11:48
GENIALT Ziggy ! :D

monki
22-04-07, 11:50
nam.men 15 egg wow!

monki
22-04-07, 11:52
jeg skal i familie selskap på søndag,da kan jeg lage denne å ha med. hi hi

Grethe B
22-04-07, 12:12
Jeg må bare si det....... du er såååååå fliiiink!!!!
Du er rett og slett blitt "kokeboka" mi du Ziggy!!:D

Luska
22-04-07, 12:15
Du er genial, Ziggy :D

Denne skal prøves!

Bee
22-04-07, 13:11
Herregud, du er så flink!! Skal absolutt prøves og gjett om jeg gleder meg!!

Gerd
22-04-07, 14:07
Nå står det en krydderkake og en sjokoladekake i ovnen min. (Jeg delte oppskrifta) Jeg har brukt ketolyse bakemix.( Håper ikke den blir svampaktig....:o )
Røra smakte ikke godt, men det lufter jaggu godt her nå....:D

Gerd
22-04-07, 15:10
jeg vil ha oppskrifta på sjokoladekaka og,hvor er den?

les nederst på krydderkakeoppskrifta... :)

monki
22-04-07, 15:11
les nederst på krydderkakeoppskrifta... :)


uff jeg så det,derfor sletta jeg innlegget. Du var kjapp til å svare:)

Gerd
22-04-07, 15:19
Nammis....:p

Både krydderkaka og sjokoladekaka ble nydelige...:D

Anbefales på det sterkeste.....:)

Borealis
22-04-07, 17:09
Ziggys Lavkarbo Krydderkake

Når jeg var liten, husker jeg at min mor ofte lagde krydderkake, som virkelig fikk bein å gå på når den ble satt fram på bordet... Her har jeg derfor laget en egen lavkarbovariant av denne, som jeg håper dere setter pris på!

Og bruker du Ketolyse bakemiksen, så har denne oppskrifta bare 2,4 gr karbo pr 100 gr med krydderkake... DET er noe man kan kose seg med til kaffen det...

Denne kaken kan faktisk også lages som sjokoladekake, hvordan har jeg forklart nederst i oppskrifta...

http://img412.imageshack.us/img412/8461/krydderkakeda6.jpg
(Eget bilde av kaken kommer senere..)

Ingredienser
500 gr hasselnøtter eller mandler, alt. like deler av hver
100 gr sammalt mel eller ketolyse bakemiks
2 ts. Bakepulver
15 egg
1,5 dl fløte
250 gram smeltet smør
1 krm eller 1/2 ts muskatnøtt eller muskatblomme etter smak
1 ts ingefær
1-2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts malt nellik

Fremgangsmåte
1. Kjør nøttene i en food prosessor til det ligner et tykt nøttesmør. Tilsett 100 gram mel eller ketolyse bakemiks, bakepulver og krydder. Rør godt. Ha i egg og fløte.Til slutt tilsettes smeltet smør, og alt blandes godt.

2. Smør en langpanne godt med smør, og legg evt. et bakepapir i bunnen. Ønsker du heller to avlange krydderkaker, smører du to 1,5 liters bakeformer med rikelig smør, og legger evt bakepapir i bunnen, og har krydderkakedeigen i fomene. Husk å la det være igjen 3 cm til toppen sånn at kaken kan heve i formene. Stek i ca. 40-50 minutter på ca 175-200 grader på nederste rille, og la den evt. avkjøles i ovnen. Har ikke laget denne kaken i lanpanne før, så det er mulig at steketiden bør utvides til 60-75 minutter. Kontroller med en strikkepinne om kaken er gjennomstekt.

3. Ønsker du å lage krydderkakemuffins, har du deigen i muffinsformer, men husk at deigen vil heve, så ikke fyll formene for mye, 1-2 ss med krydderkakerøre, men her må man prøve seg fram. Krydderkakemuffinsene kan du steke på ca 180-200 grader i ca. 15- 20 minutter.

4. Husk å sjekke med en strikkepinne om det er ferdig bakt før du skrur av ovnen og lar det stå til avkjøling. Blir det for brunt på toppen, er det bare å legge over et flak med bakepapir på slutten.

Skjær kaken i små firkanter, og strø gjerne litt kokosmasse eller Splenda over før servering.

Du kan variere smaken på dette krydderkaka ved å bruke ulike typer nøtter, så du kan blande og mikse mellom hasselnøtter, valnøtter, mandler, pecannøtter osv...

En annen variant er å tilsette ca 2 dl kokos i krydderkakerøra, og gir krydderkaken en saftig, god smak.

Denne kaken kan også lett endres til ei sjokoladekake. Erstatt krydderet med 3-4 toppede bs. kakao etter smak + 3 ts vaniljesukker, utskrap fra en vaniljestang, eller vaniljeessens etter smak. Du lager hjemmelaget vaniljesukker av splenda/sukrin som du lar stå med splittede vaniljestenger i tette glass en tid. Sukrinen må evt. kjøres i en foodprosessor for å få en meliskonsistens.

Kaka kan oppbevaes i kjøleskapet i ca 1 uke, eller fryses ned.

Næringsinnhold pr 100 gr.
Proteiner: 11,0 gr
Fett: 34,7 gr
Karbo: 5,2 gr*

* = Bytter du ut det sammalte melet med ketolyse sin bakemiks, så blir karboinnholdet kun 2,4 gr. pr 100 gr.

----

Lykke til, og gi en tilbakemelding da!!!

Sigmund

.

VIL DU GIFTE DÆ ME MÆ?!!:blomster:

..eh...ups, -er jo gift...:rolleyes: :p ;)

mam
22-04-07, 17:15
Jeg samler lavkarbo-oppskrifter i massevis, og har fått en stor "Ziggy-avdeling". Ziggys kokebok, hadde ikke det vært noe? :D

Ziggy
22-04-07, 17:18
Jeg samler lavkarbo-oppskrifter i massevis, og har fått en stor "Ziggy-avdeling". Ziggys kokebok, hadde ikke det vært noe? :D

*ler*

Får vel kanskje vurdere å lage en egen blogg på nettet med mine lavkarbooppskrifter, på lik linje med matboksen min etter hvert... :p

.

lokkebiff
22-04-07, 17:27
VIL DU GIFTE DÆ ME MÆ?!!:blomster:

..eh...ups, -er jo gift...:rolleyes: :p ;)

:lol: :lol: :lol:


Hmmm.... Kanskje du vil gifte deg med mamma`n min???;)

dingpot
22-04-07, 20:12
Nå står kaka i ovnen! Det var litt av en størrelse på oppskrifta! :eek: Jeg halverte den, og endatil ble det to brødformer med kake (ca 2 cm høyde før steking). Røra smakte kjempegodt! Jeg tilsatte stevia, for jeg er vant med at krydderkake skal være søt. Det lukter aldeles HERLIG folkens!!! Gleder meg til å smake! Skal oppdatere dere etter hvert.

Skal slenge OE-brødet i ovnen rett etterpå. Min samboer vil ha noe mer brødaktig. Han spiser polar-lappene, men det nesten med nød og neppe... Men han liker dem svært godt når jeg lager minipizzaer av dem. Han er litt kresen... :p Får bare håpe at OE-brødet blir godkjent, da :o Jeg for min del synes polarlappene er KONGE. Kjempepraktiske :D

Fortsettelse følger :cool:

------------------------------------------

Oppdatering:

Nå er kaka kommet ut av ovnen. Den smaker som ordentlig krydderkake! Konsistensen minner svært om en sjokoladekake jeg la ut for leeeenge siden. Det er lenge siden jeg har smakt krydderkake nå, men denne var bedre enn jeg husker! Jeg brukte macadamianøtter og mandler, samt stevia som søtning, ellers fulgte jeg oppskriften. MEGET VELLYKKET! Selv samboer går og sniker etter flere kakestykker! :D

TUSEN TAKK ZIGGY!

Valeriana
22-04-07, 20:44
Skrev i en annen tråd at baking er en ikke-eksisterende aktivitet i mitt lavkarbounivers. Nå må jeg visst revurdere dette...
Vil prøve på denne kaka.

Georgine
22-04-07, 21:24
Oppskriften er skrevet ut og jeg har 17. mai kake-valg i boks :D

Ziggy
22-04-07, 21:26
Oppskriften er skrevet ut og jeg har 17. mai kake-valg i boks :D

Sjekk dagboka mi du, Georgine... der er det en helt hørlig mandelkake med solkrem... kanskje den hadde vært noe den og?!? ;)

.

Georgine
22-04-07, 21:29
Sjekk dagboka mi du, Georgine... der er det en helt hørlig mandelkake med solkrem... kanskje den hadde vært noe den og?!? ;)

.

Sniker meg inn i boka di :D

mam
23-04-07, 08:59
Tyttebær og karboinnhold? Jeg har rota bort tabellen min, og fant noen andre tabeller på nettet. men der sto ikke tyttebær.

Har skumle planer om å tilsette litt i Ziggys krydderkake. Husker med andakt Faster Margits svenske krydderkake med tyttebærsyltetøy....:sikle: Litt seterrømme og rørte tyttebær, og en dæsj Splenda, så tror jeg det blir bra!

Gerd
23-04-07, 09:03
Tyttebær og karboinnhold? Jeg har rota bort tabellen min, og fant noen andre tabeller på nettet. men der sto ikke tyttebær.

Har skumle planer om å tilsette litt i Ziggys krydderkake. Husker med andakt Faster Margits svenske krydderkake med tyttebærsyltetøy....:sikle: Litt seterrømme og rørte tyttebær, og en dæsj Splenda, så tror jeg det blir bra!

7 gram karber pr 100 g bær...:)

Tuttan
23-04-07, 10:50
Nå står det en krydderkake og en sjokoladekake i ovnen min. (Jeg delte oppskrifta) Jeg har brukt ketolyse bakemix.( Håper ikke den blir svampaktig....:o )
Røra smakte ikke godt, men det lufter jaggu godt her nå....:D


Det blir ikke tørt da når du bruker Ketolyse bakemixen?
Synes alt jeg baker med den blir "knusktørt" og mister smak.

Gerd
23-04-07, 12:13
Det blir ikke tørt da når du bruker Ketolyse bakemixen?
Synes alt jeg baker med den blir "knusktørt" og mister smak.

Nei, ble ikke det. Er jo lite bakemix i forhold til nøtter, smør og egg... Ble kjempefin konsistens, syns jeg. :D

Tuttan
23-04-07, 12:31
Takk skal du ha Gerd. Jeg har blitt litt "gjerrig" når det gjelder den dyre kakemixen. Har laget så mye misslykkede ting nå...

Men nå skal denne også prøves :) Stoler på deg!!

Når gir du ut kokebok da Ziggy? :D

dingpot
23-04-07, 20:06
Et tips:

Ta en pk philadelphia smøreost naturell og bland med splenda, smør det utover kaka. Det smaker nesten som gulerotkake! Kjempegodt! Anbefales!

Ziggy
23-04-07, 20:29
Et tips:

Ta en pk philadelphia smøreost naturell og bland med splenda, smør det utover kaka. Det smaker nesten som gulerotkake! Kjempegodt! Anbefales!

Kjempetips, Dinpot! Det er lagt til oppskrifta!!!

Lager forresten en ny krydderkake nå i langpanne med bare 4 ss(ca 30 gr) Ketolyse bakemiks, for å se hvordan det går. Har jo inntrykk av at det er en del binding i bakemiksen, så jeg tror dette faktisk kan være nok...

Blir jo ikke minst en god del billigere da, for den miksen var ikke akkurat billig, de tok 121,- kroner for den på helsesbutikken her i distriktet.

Rapport følger!!!

.

Ziggy
23-04-07, 22:49
Oppdatering...

Jupp, da er kaka avkjølt, og første smaksprøve er gjort.

Det er faktisk ikke nødvendig å bruke mere enn ca 30 gr med Ketolyse bakemiks i denne kaka! Og det beste av alt... med denne justeringa, så er krydderkaka nå nede i ca. 2 gr karbo pr 100 gr ferdig kake!!!

Så langt henger den meget godt sammen, skal sjekke igjen i mårrå, da kaka skal deles i to.

Ellers laga jeg den i langpanne denne gang, og det funka bra. Stekte på 185 grader i ca 50 minutter, før jeg tok ut kaka. Den hever en del i ovnen, og sprekker på toppen, men når du tar den ut og avkjøler den, trekker den seg sammen, og blir jevn og fin på toppen.

Har justert mengden med krydder, og tilsatt pepper, da jeg syns den var litt tam på smak... Lagde opskrifta når jeg lagde to porsjoner, en krydderkake, og en sjokoladekake, så her må man prøve seg fram til den kryddersmaken man liker best selv.

Kommer til å oppdatere mengdene etter hvert som jeg har prøvd meg mere fram, men kom gjerne med innspill på justeringer!!!

Sigmund

.

Borealis
23-04-07, 23:23
Oppdatering...

Jupp, da er kaka avkjølt, og første smaksprøve er gjort.

Det er faktisk ikke nødvendig å bruke mere enn ca 30 gr med Ketolyse bakemiks i denne kaka! Og det beste av alt... med denne justeringa, så er krydderkaka nå nede i ca. 2 gr karbo pr 100 gr ferdig kake!!!

Så langt henger den meget godt sammen, skal sjekke igjen i mårrå, da kaka skal deles i to.

Ellers laga jeg den i langpanne denne gang, og det funka bra. Stekte på 185 grader i ca 50 minutter, før jeg tok ut kaka. Den hever en del i ovnen, og sprekker på toppen, men når du tar den ut og avkjøler den, trekker den seg sammen, og blir jevn og fin på toppen.

Har justert mengden med krydder, og tilsatt pepper, da jeg syns den var litt tam på smak... Lagde opskrifta når jeg lagde to porsjoner, en krydderkake, og en sjokoladekake, så her må man prøve seg fram til den kryddersmaken man liker best selv.

Kommer til å oppdatere mengdene etter hvert som jeg har prøvd meg mere fram, men kom gjerne med innspill på justeringer!!!

Sigmund

.
Hvor mange gram blir hele kaka på da?

Hyper
23-04-07, 23:37
Denne kaka, eller grøten skal lages i morra!!Can't wait!!
Savner å bake nemlig.

Passer denne oppskriften i sånn rund kakeform tro?...

Ziggy
24-04-07, 00:04
Hvor mange gram blir hele kaka på da?

Den veier rundt 1,5 kilo totalt, med ca 35 gr karbo for hele kaka med ketolyse bakemiksen.

.

Hyper
24-04-07, 13:36
Nå har jeg lagd denne kaken...
Eller jeg lagde de om til muffins da..Ble ganske mange...Rundt 25-30...(Noen er i frysa, og gidder ikke ta de ut og telle...er TRANGT i frysa nemlig..)

Jeg manglet et par av krydderene da..:/...nellik og ingefær...
Muffinsene ble gode, men kunne godt smakt litt mer krydder (og det hadde de gjort, om jeg hadde hatt alle krydderene....;))

Legger ved noen bilder jeg:)..

På toppen, har jeg blandet naturell kremost, litt fun light appelsin, og litt splenda (som jeg kjørte til melis i blenderen)...

Yummy!!!..
Glasuren er heeelt genial!....

3385

3386

3387

Borealis
25-04-07, 00:44
Nå har jeg lagd denne kaken...
Eller jeg lagde de om til muffins da..Ble ganske mange...Rundt 25-30...(Noen er i frysa, og gidder ikke ta de ut og telle...er TRANGT i frysa nemlig..)

Jeg manglet et par av krydderene da..:/...nellik og ingefær...
Muffinsene ble gode, men kunne godt smakt litt mer krydder (og det hadde de gjort, om jeg hadde hatt alle krydderene....;))

Legger ved noen bilder jeg:)..

På toppen, har jeg blandet naturell kremost, litt fun light appelsin, og litt splenda (som jeg kjørte til melis i blenderen)...

Yummy!!!..
Glasuren er heeelt genial!....

Åh, så nydelig ut!!:sikle:

Siljevanilje
25-04-07, 08:52
oi, det så kjempe godt, Hyper, skal så prøves snart :klem:

Grethe B
25-04-07, 09:04
Her kommer en "ha en flott dag" hilsen til deg, fra den glade kjøkkenkrok!!! I dag er det bake Ziggy-lapp-kake-dag!!!!

Nå skal krydderkaka testes!!
( og lappene..... og tomatsuppa...:rolleyes: )

monki
25-04-07, 10:10
jeg gleder meg sykt til jeg skal lage den på fredag

Hyper
25-04-07, 13:03
Jeg lurer på å lage rømmegrøten i dag....*slurp*

Du er GENIAL Ziggy....Du burde gi ut lavkarbo kokebok...:)

Ziggy
27-04-07, 20:41
Her kommer en "ha en flott dag" hilsen til deg, fra den glade kjøkkenkrok!!! I dag er det bake Ziggy-lapp-kake-dag!!!!

Nå skal krydderkaka testes!!
( og lappene..... og tomatsuppa...:rolleyes: )

Smakte det, eller?!? :p

.

sma
28-04-07, 12:05
Jeg laget krydderkaka i går, men det ble et forferdelig resultat!
Jeg antar at det var fordi at mikseren min ikke ville knuse nøttene til smør, og at jeg stekte den midt i ovnen i en langpanne der kaka til slutt bare ble 2-3 cm høy..
Jeg brukte den opprinnelige oppskrifta med 100 gram bakemix, og lite krydder..

Har så lyst til å få denne til! Vi skal ut å se på ny mikser i dag - den gamle er ødelagt fant jeg ut (det har løsnet plastbiter fra den). Forhåpentligvis så får jeg et bedre resultat.

Noen som har noen siste råd å komme med? :)

Ziggy
28-04-07, 13:23
Jeg laget krydderkaka i går, men det ble et forferdelig resultat!
Jeg antar at det var fordi at mikseren min ikke ville knuse nøttene til smør, og at jeg stekte den midt i ovnen i en langpanne der kaka til slutt bare ble 2-3 cm høy..
Jeg brukte den opprinnelige oppskrifta med 100 gram bakemix, og lite krydder..

Har så lyst til å få denne til! Vi skal ut å se på ny mikser i dag - den gamle er ødelagt fant jeg ut (det har løsnet plastbiter fra den). Forhåpentligvis så får jeg et bedre resultat.

Noen som har noen siste råd å komme med? :)

Kjøp en god, men rimelig hurtigmikser eller foodprosessor, det lønner seg.

Jeg har en Philips Cucina foodprosessor som jeg bruker til alt av kaker og maling av nøtter, koster fra en 3-400 og opp, mens hurtigmikseren min, blnderen, er toppmodellen til philips i rustfritt stål. Kosta flesk, men verd det det...

Og vil du at kaka skal være høy n¨r den er ferdig, så legg papir over den, og la den avkjøles i ovnen. Da går den ikke sammen når den blir avkjølt.

Håper det hjalp deg litt da...

.

sma
28-04-07, 17:24
Kjøp en god, men rimelig hurtigmikser eller foodprosessor, det lønner seg.

Jeg har en Philips Cucina foodprosessor som jeg bruker til alt av kaker og maling av nøtter, koster fra en 3-400 og opp, mens hurtigmikseren min, blnderen, er toppmodellen til philips i rustfritt stål. Kosta flesk, men verd det det...

Og vil du at kaka skal være høy n¨r den er ferdig, så legg papir over den, og la den avkjøles i ovnen. Da går den ikke sammen når den blir avkjølt.

Håper det hjalp deg litt da...

.

Takk for svar Ziggy. Kjøpte ny mikser i dag så nå håper jeg det blir bedre resultat.
Skal prøve å lage kaka en siste gang i dag.

Note to self: stek den nederst i ovnen og legg bakepapir over den! :rolleyes:

Ziggy
28-04-07, 18:08
Takk for svar Ziggy. Kjøpte ny mikser i dag så nå håper jeg det blir bedre resultat.
Skal prøve å lage kaka en siste gang i dag.

Note to self: stek den nederst i ovnen og legg bakepapir over den! :rolleyes:

Jupp, og les oppskrifta en gang til før du går i gang, for følger du den, blir den som min.

Og husk, jeg dobla kryddermengden, og syns det måtte til om du lager krydderkake på hele oppskrifta, men det er opp til deg...

.

Distrea
28-04-07, 21:02
Nå er jeg spent, satt den i ovnen for 5 minutter siden.... og begynner på jobb klokka ti.... snakk om å ha med nylaga kake på jobb da gitt :p
Får håpe han blir ferdig :rolleyes: kanskje litt vifte på slutten for å være sikker:confused:

:sikle:

sma
28-04-07, 21:25
Jupp, og les oppskrifta en gang til før du går i gang, for følger du den, blir den som min.

Og husk, jeg dobla kryddermengden, og syns det måtte til om du lager krydderkake på hele oppskrifta, men det er opp til deg...

.

Nå står den i ovnen. Gleder meg! :sikle: Håper den blir god nå for det vil jeg virkelig!

Men skal jeg legge på bakepapiret på fra børjan, eller skal jeg legge det over på slutten?

Ziggy
29-04-07, 00:43
Nå står den i ovnen. Gleder meg! :sikle: Håper den blir god nå for det vil jeg virkelig!

Men skal jeg legge på bakepapiret på fra børjan, eller skal jeg legge det over på slutten?

Litt sent, kanskje, men jeg bruker å legge det på mot slutten, når jeg ser at kaka evt blir litt "brun", om du skjønner. Og grunnen til at du legger på papiret mens kaka avkjøler seg, er å unngå at den svis og tørkes ut av varmen fra elementene mens ovnen kjøles ned.

.

sma
29-04-07, 02:42
Da må jeg bare si at dette var det beste resultatet så langt!

Kan hende jeg syns den smaker litt rart siden jeg ikke er vant med lavkarbomat. Men med natreen over var den i alle fall spiselig. :)
Men det mangler fortsatt noe.. Neste gang vil jeg ha enda mere krydder i. Syns smaken var litt tam.

Men oppskrifta skal spares!!

Bee
29-04-07, 10:38
Håper jeg får bakemixen min på mandag. Da skal denne prøves ut. :D

ketohappy
29-04-07, 22:10
hmmm. gikk ikke så bra det her. Kaka ble ganske tørr synes jeg, tygde og tygde.. Og smakte mer som et slags brød med krydder i enn som en kake :confused: Jeg halverte oppskriften og brukte ketolyse bakemix 15 gram. Er virkelig en katastrofe på kjøkkenet, kjipt det her for det luktet så innmari godt!!

Georgine
29-04-07, 22:17
Jeg har bakt denne i helgen og brukte 50 gram soyaprotein og 50 gram samalt hvete.

Den ble fantastisk saftig. Det eneste jeg skal endre på til neste gang er å tilsette 1 dl sukrin da jeg liker litt søtt i kake.

Valeriana
29-04-07, 22:26
Sjekk dagboka mi du, Georgine... der er det en helt hørlig mandelkake med solkrem... kanskje den hadde vært noe den og?!? ;)

.
Har nettop laget mandelkaka for andre gang, kjempegod den også!
Første gangen ble bunnen ganske tørr, men jeg tror det kom av at jeg stekte den litt for lenge. Andre gangen lagde jeg kaka som muffins og stekte dem kort tid, det ble supert! Kaka kan anbefales på det varmeste! ( Men kanskje den skulle hatt en egen diskusjons-tråd?)

Ziggy
29-04-07, 22:33
hmmm. gikk ikke så bra det her. Kaka ble ganske tørr synes jeg, tygde og tygde.. Og smakte mer som et slags brød med krydder i enn som en kake :confused: Jeg halverte oppskriften og brukte ketolyse bakemix 15 gram. Er virkelig en katastrofe på kjøkkenet, kjipt det her for det luktet så innmari godt!!

vel er bakemiksen dyr, men 15 gram var vell litt i underkant da...

Mi blei no saftig den, med en konsistens som jeg iallefall forbinder med kake, så resultatet kan være en kombinasjon av melmengde, temperatur på ovn, og hvor lenge man steker kaka. Hver ovn er induviduell, så her må man følge med på kaka hvordan det går.

Og husk, vi baker ikke med hvetemel, så å forvente at kaka blir luftig og lett som en kake bakt på hvetemel er vel litt vel mye forlangt...

.

Georgine
29-04-07, 22:33
Har nettop laget mandelkaka for andre gang, kjempegod den også!
Første gangen ble bunnen ganske tørr, men jeg tror det kom av at jeg stekte den litt for lenge. Andre gangen lagde jeg kaka som muffins og stekte dem kort tid, det ble supert! Kaka kan anbefales på det varmeste! ( Men kanskje den skulle hatt en egen diskusjons-tråd?)

Noterer meg dette bak øret ettersom jeg skal lage den til min mors 60 års dag neste uke :)

ketohappy
29-04-07, 22:39
vel er bakemiksen dyr, men 15 gram var vell litt i underkant da..

.

ja, men i oppskriften ser jeg at du har skrevet ca 30 gram bakemix og når jeg halverte oppskriften blir det 15 gram.. Eller har jeg misforstått?

Ziggy
29-04-07, 22:44
ja, men i oppskriften ser jeg at du har skrevet ca 30 gram bakemix og når jeg halverte oppskriften blir det 15 gram.. Eller har jeg misforstått?

Ops, ja det gjør det, for det rekker til min, men det står eller der og, og det som har kommet bort er at man må prøve seg fram fra mellom 30 til 100 gram...

Nå står det "eller" der uten noe mer, ser jeg... skal rette opp på det!

.

ketohappy
29-04-07, 22:49
da prøver jeg igjen, takk takk :)

Marion
01-05-07, 17:08
Prøvde krydderkaken:)..Den ble veldig god. Jeg tok røren i amerikanske muffinsformer,da ble de akkurat 100g på stk ferdig stekte:)..neste gang ska jeg doble kryddermengden,var god margin for mer smak syns jeg.

Marion
01-05-07, 17:08
Brukte ketolyse bakemiksen.

Teletubbien
09-05-07, 21:31
:rodme: :rodme: :rodme: 3-4 toppede bs kakao ???

Iset
09-05-07, 21:34
Ja? Barneskjeer.

Ziggy
09-05-07, 21:34
:rodme: :rodme: :rodme: 3-4 toppede bs kakao ???

barneskjeer, men du kan sikkert bruke vanlge spiseskjeer... ;)

.

Photobscura
09-05-07, 21:41
Dæng at jeg ikke kan spise mandler og sånn, jeg eeeelsker jo sånn kake...
Alternativer??

iadokka
12-05-07, 21:05
Jeg synes ikke den ble noe god... :rodme: Godt mulig at det var jeg som gjorde noe feil, men jeg tør ikke prøve en gang til. :geip:

Distrea
13-05-07, 17:35
Jeg synes ikke den ble noe god... :rodme: Godt mulig at det var jeg som gjorde noe feil, men jeg tør ikke prøve en gang til. :geip:

:rodme: Ikke jeg heller... ennå jeg hadde en del splenda i, hadde kanskje funka med ennå mer... jeg er en søtmoms, men gulerotkakekremen på toppen... DEN var god:sikle:

Photobscura
13-05-07, 17:58
Dæng at jeg ikke kan spise mandler og sånn, jeg eeeelsker jo sånn kake...
Alternativer??
Ingen forslag folkens? Anyone?

Har4 vurdert å prøve å spise walnøtter igjen. Når jeg har teknt nøye på det, så er jeg faktisk usikker på om jeg kan huske å ha reagert på akkurat den nøtta....... (Og den har jo minst karber også da.. Og jeg digga den da jeg var liten, fordi den så ut som en hjerne:D)

chili
13-05-07, 18:52
Kan du spise pecannøtter? Eller valnøtter..?

Photobscura
13-05-07, 20:15
Kan du spise pecannøtter? Eller valnøtter..?
Som sagt, funderer på det med valnøtter.... Men vet ikke. De jeg vet jeg tåler så langt er macademia, pistasj og cashew. Jeg vet definitivt at peanøtter, mandler og hasselnøtter er nøtter jeg ikke tåler... Er ikke sånn at jeg dauer, men det ubehagelig!! Så kanskje jeg etter så mange år skal prøve meg forsiktig fram.?? Bortsett fra mandler da. Fikk i meg det ved et uhell for noen måneder siden, og det var definitivt kløings og trang hels, ja!

Dolly
13-05-07, 20:42
Skal jeg kjøre nøttene i blenderen på min kjøkkenmaskin eller må jeg kjøpe en tilleggsdings??

Har kenwood major... har ikke lyst å kjøpe en foodprosessor.. har ikke plass og mannen som kjøpte denne til meg hadde tilta..

Ziggy
13-05-07, 20:49
Skal jeg kjøre nøttene i blenderen på min kjøkkenmaskin eller må jeg kjøpe en tilleggsdings??

Har kenwood major... har ikke lyst å kjøpe en foodprosessor.. har ikke plass og mannen som kjøpte denne til meg hadde tilta..

Bare bruk blenderen på Majoren du... skal funke utmerket det... og hils til mannen da!!! :p

.

chili
13-05-07, 21:07
Som sagt, funderer på det med valnøtter.... Men vet ikke. De jeg vet jeg tåler så langt er macademia, pistasj og cashew. Jeg vet definitivt at peanøtter, mandler og hasselnøtter er nøtter jeg ikke tåler... Er ikke sånn at jeg dauer, men det ubehagelig!! Så kanskje jeg etter så mange år skal prøve meg forsiktig fram.?? Bortsett fra mandler da. Fikk i meg det ved et uhell for noen måneder siden, og det var definitivt kløings og trang hels, ja!

Ikke lurt å ta 500g nøtter i da...

Hva med en blanding av havregryn og valnøtter?
Eller lage 1/2 porsjon, og spise forsiktig?

Eller bruke muffinsformer. :)

chili
13-05-07, 21:13
Pecan-nøtter er kanskje vanskeligere å få tak i, men smaker veldig godt stekt.
Jeg vet ikke om det er en typisk allergi-nøtt...

Jeg tåler ikke mandler lenger, oppdaga det i påska for 4 år siden, etter å ha spist et stort påskeegg m marsipan ... Har ikke hatt nøtteallergi før det.


Jeg håper jeg får bakt denne kaka til 17. mai, den ser så god ut! :spisesnak

(jeg har invitert folk til 17. mai lunsj/frokost).

Photobscura
13-05-07, 23:28
Det jeg tenkte var å ta en liten "nøttetest", under litt sånn ordnede forhold; et stor mugge lunkent vann og en pakke syrtec:D
Veldig forsiktig da. Søstra mi er også allergisk, men gir liksom litt beng i det. Alltid like festlig når hun sitter og knekker og tygger hasselnøtter på julaften og lager ekle høye halsklølyder:p...

chili
14-05-07, 20:52
Det jeg tenkte var å ta en liten "nøttetest", under litt sånn ordnede forhold; et stor mugge lunkent vann og en pakke syrtec:D
Veldig forsiktig da. Søstra mi er også allergisk, men gir liksom litt beng i det. Alltid like festlig når hun sitter og knekker og tygger hasselnøtter på julaften og lager ekle høye halsklølyder:p...

Heh.. vær forsiktig, da!

Photobscura
15-05-07, 14:02
Bøtt åffcårs!:D

chili
15-05-07, 21:27
Testing først er litt smart. :eek:

Lurer på om jeg skal skrive inn i tråden her min egen vri på denne krydderkaka?
Det er vel litt det som andre har gjort ?

Hvis det blir etanes, da. (min versjon av oppskrifta.)

Georgine
15-05-07, 22:49
Som sagt, funderer på det med valnøtter.... Men vet ikke. De jeg vet jeg tåler så langt er macademia, pistasj og cashew. Jeg vet definitivt at peanøtter, mandler og hasselnøtter er nøtter jeg ikke tåler... Er ikke sånn at jeg dauer, men det ubehagelig!! Så kanskje jeg etter så mange år skal prøve meg forsiktig fram.?? Bortsett fra mandler da. Fikk i meg det ved et uhell for noen måneder siden, og det var definitivt kløings og trang hels, ja!

Vær forsiktig! Minsten tålte plutselig ikke hasselnøtter, det kom over natten og det var en uke med forstøver 8 ganger i døgnet før han fikk puste ordentlig uten mengder medisin igjen...

Photobscura
16-05-07, 08:50
Vær forsiktig! Minsten tålte plutselig ikke hasselnøtter, det kom over natten og det var en uke med forstøver 8 ganger i døgnet før han fikk puste ordentlig uten mengder medisin igjen...
Jeg skal være forsiktig! Har som sagt aldri vært SUPERallergisk, og til og med søstra mi påstår at hun har vokst av seg den verste reaksjonen. (Men kan jo ha noe med at hun eksponerer seg for det nå og da til tross for allergien, i enkelte tilfeller "hjelper" det, med mindre man har det sånn som minsten din. Huff, stakkars lille guttten!)

Min erfaring, med da mandler som jeg alltid har reagert mest på, er at et par zyrtec tar brodden av det. Og det går ikke mer enn en time eller to før jeg er finfin igjen!

Skal holde dere underrettet om forsøkene:)

Viclin
12-09-07, 21:11
Lagde både kryddervarianten og sjokoladevarianten i dag. Kan ikke si de smakte annet enn mandler. Barna lurte på hva i alle dager det var for noenting, hehe.

Tror ikke lavkarbokaker er noe for meg. Lagde mandelbunnen med solkrem også, som også smakte bare mandler. Ingen annen smak. Skal prøve å smøre på kremost m/Splenda og se om det hjelper, ellers går nok disse i søpla også. :o

Photobscura
13-09-07, 09:55
Skal holde dere underrettet om forsøkene:)
Det tok sin tid! Men jeg har i hvert fall funnet ut at jeg tåler pekannøtter, walnøtter og hasselnøtter. Yay:D!!!

Lindabtn
01-10-07, 18:48
Denne oppskriften oppdaga jeg akkurat og den så kjeeeempe god ut. skal definitivt lages til helga. Har et lite tips da til de som lager den i brødformer. Legg papir i bunnen (eller smør de godt i bunnen, ikke så mye på sidene så de detter ut) og når de er ferdige legger du forma opp ned til avkjøling. Da faller ikke krydderkaka ned i midten.... :D Det er veldig lurt å gjøre det med sukkerbrød, brød, egentlig all bakst i form.

Gleder meg tilå smake på kake til helga, nam nam :p

dydde
03-03-08, 19:34
helt forbanna fantastisk oppskrift :D

algratt
27-03-10, 21:08
nam nam :D!!

Pyslepia
10-09-10, 11:33
Hvor finner jeg dagboka da? Litt ny her så dere får bære over med meg!

hermanlizm
26-04-11, 12:13
VIL DU GIFTE DÆ ME MÆ?!!:blomster:

..eh...ups, -er jo gift...:rolleyes: :p ;)

Mulig jeg gjorde noe feil, men den ble utrooolig spongy og smakløs? :(

whiteandnerdy
09-01-16, 16:00
Den her hørtes himmelsk ut! Noen som har forslag til mel-erstatning for å få den glutenfri?

chili
14-09-17, 12:16
dytter.. (plutselig er det jul :rolleyes:)