View Full Version : Kransekake?
Er det noen som har prøvd å lage kransekake uten melis?
Jeg bruker å ha det hver 17. mai, og tenkte kanskje jeg skulle prøve en lavkarboversjon. :D
Er det noen som har prøvd å lage kransekake uten melis?
Jeg bruker å ha det hver 17. mai, og tenkte kanskje jeg skulle prøve en lavkarboversjon. :D
Jeg har prøvd det, funker genialt:D
Er det noen som har prøvd å lage kransekake uten melis?
Jeg bruker å ha det hver 17. mai, og tenkte kanskje jeg skulle prøve en lavkarboversjon. :D
Kjør søtstoff i hurtigmixer til "melis" konsistens så går det flott ! Sånn lager vi marsipan også ! Men husk at du trenger mye mindre søstoff enn melis da ! :)
Åh, da skal jeg virkelig teste dette! :D
:lykkelig:
Kjør søtstoff i hurtigmixer til "melis" konsistens så går det flott ! Sånn lager vi marsipan også ! Men husk at du trenger mye mindre søstoff enn melis da ! :)
Hvilken type søtstoff bruker du? Forsøkte å lage marsipan med Splenda en gang, men synes det smaker innmari "fake."
Har du forsøkt å lage kransekake med Fribol før? Den er helt GENIAL! Ingen karber og bare kostfiber i de 100 kcal pr 100 gr! Vet ikke om den funker til marsipan / kransekake da....aldri prøvd...noen som har prøvd dette?
Har du forsøkt å lage kransekake med Fribol før? Den er helt GENIAL! Ingen karber og bare kostfiber i de 100 kcal pr 100 gr!
Hvor får mann kjøpt det?
Apoteket?
Hvor får mann kjøpt det?
Apoteket?
Fribol kjøpes på apoteket ja. Noen som har prøvd dette?? Vil gjerne ha kransekake til min bursdag ;)
Åååå, jeg vil også lage kransekake. Hvilke oppskrift er det dere bruker da??
Charmtassen
05-05-08, 16:13
Kanskje jeg kan bidra med hjelp for en gangs skyld! :heia:
Ciss har postet en oppskrift i bloggen sin, så jeg poster oppskriften på kransekakestenger her (tror ikke bloggen hennes er åpen):
Stengene smaker helt som vanlig kransekake. Skal du lage kransekake bør nok oppskriften dobles.
320 gram mandler males (i oppskriften sto det at halvparten skulle skoldes først, men det gadd ikke jeg. Syns det er greit at den ikke er så fin jeg.
2,25 dl splenda blandes i *)
2 eggehviter eltes inn. Elt til seig masse.
Trill ut fingertykke staver og del opp i ca 8 cm lange biter. Jeg fikk 24 stenger.
Stekes på 180 grader i 10-15 minutter
*) *Jeg syntes de ble ganske søte, så man kan kanskje redusere søtstoffmengden litt.
Smelt eventuelt mørk chevaliersjokolade og dypp endene i sjokolade når kakene er avkjølt.
Gjett om jeg skal lage disse i år også! :heia:
Hva skjer om man ikke "kverner" søtstoffet? Har ingen maskin, men har søtstoff :p Kan man bruke mørtel? Kanskje det er billigere enn en foodprosessor..:cool:
Hva skjer om man ikke "kverner" søtstoffet? Har ingen maskin, men har søtstoff :p Kan man bruke mørtel? Kanskje det er billigere enn en foodprosessor..:cool:
Du trenger ikke kverne søtstoffet om du bruker splenda i alle fall. Det har ikke jeg gjort, og det ble flott resultat likevel. :)
Photobscura
17-12-09, 11:10
Ja, dette er jo en gammel tråd, men jeg må spørre, skal eggehvitene piskes først? Har aldri giddet å lage noe særlig med julegodt og sånn, men fikk litt lyst til å prøve denne oppskrifta.
Trenger ikke piske eggehvitene. Bare blande dem godt inn i massen!:)
Photobscura
17-12-09, 11:15
Trenger ikke piske eggehvitene. Bare blande dem godt inn i massen!:)
Ok! Hjertelig takk! Får se om det ikke blir kransekakestenger, da! (Om jeg gidder, det er dét :p)
Noen som har prøvd å lage kransekakemasse med sukrinmelis?
Jeg har kjøpt det i dag, nemlig, og tenkte å lete etter en oppskrift som andre allerede har prøvd ut. Hvor mye av hver ting i forhold til hverandre?
Vil ha i så lite søtstoff som mulig, men må vel ha litt?
Noen som har prøvd å lage kransekakemasse med sukrinmelis?
Jeg har kjøpt det i dag, nemlig, og tenkte å lete etter en oppskrift som andre allerede har prøvd ut. Hvor mye av hver ting i forhold til hverandre?
Vil ha i så lite søtstoff som mulig, men må vel ha litt?
Jeg holder på å prøve nå.
300gr. malte mandler
150gr. sukrinmelis
2 eggehviter
160gr. i 20 min.
Er enda litt varme, men sytes kanskje de ble litt tørre.
Vanlig kransekake blir fin og seig om den fryses og så tines i plast sammen med en skrellet potet(poteter er fint til none ting:p). Funker sikkert på denne varianten også!:)
Regner med at du mener 160grader. Syns 16 var litt lite!
Regner med at du mener 160grader. Syns 16 var litt lite!
Yes, yes. jeg retter opp. Og takk for frysetipset. Det skal prøves ;-)
De ble ikke så værst, men ønsker de jo enda litt seigere da....helst.
Hvor mye kransekake ble dette, Tiki? Ble det passe søtt eller kan man f.eks. klare seg med mindre søtning (og f.eks. bare en eggehvite, så det ikke blir for bløtt)?
Hvor mye kransekake ble dette, Tiki? Ble det passe søtt eller kan man f.eks. klare seg med mindre søtning (og f.eks. bare en eggehvite, så det ikke blir for bløtt)?
Dette ble små pinner som låg tett på 1,5 stekebrett.
Nei trengte 2 eggehvitter, prøvdse meg med ett først, men det ble alt for kompakt. Og de ble igrunnen ikke så veldig søte, mye mindre søte enn en forbinder med vanlig kransekake, så jeg ville nok ikke redusert på det heller. Men jeg opplevde ikke at sukrinmelisen ga ising da.
Da skal jeg nok prøve å lage dette før jul, ja!
Ja, da gjorde jeg et forsøk på dette i går.
Brukte 185 g ferdig skåldete mandler (de veide noe over 200 uskåldet), samt 115 g uskåldete. 150 g sukrinmelis og ca to og en halv eggehvite, for ellers ble det for tørt.
Synes det ble litt tørr kransekake, dessverre. Synes også det var en litt kald bismak, og den va i alle fall ikke så veldig søt. Laget ikke melisglasur foreløpig.
Jeg puttet hele greia i fryseren og håper den blir seigere når jeg tar den opp på julaften!
Av en eller annen grunn har de to bitene jeg la igjen på kjøkkenbenken, mystisk nok forsvunnet, så tror muligens min kransekakeelskende sønn har 'smakt' litt...
Ikke for å skuffe noen her inne, men det blir liksom ikke helt det samma som kransekake uansett hva man prøver seg på (har prøvd mange varianter). Mine blei seige nok, men ikke på den riktige måten, dessuten ble det ikke crispy på utsiden slik jeg vil de skal bli. De smaker OK nok (bruker stevia) og jeg spiser litt av de, men mesteparten blir nok fuglemat. Trenger mat de også i denne kulden, stakkars små.
Min kjære tante som baker den beste kransekaka (og peppernøtter, ja all bakst generelt) jeg vet om, hadde følgende forklaring på hvorfor tradisjonell julebakst ikke fungerer så bra med sukkerfrie alternativ. Sukkeret karamelliserer seg når man lager kransekake, peppernøtter, amerikanske cookies o.l. og det er det som gjør at man får en sprø utside og seig innside. Desverre er det ingen av de sukkerfrie alternativene som karamelliserer seg, man får bare søtsmaken.
Min løsning på dette har vært og bare se vekk i fra tradisjonell julebakst og heller tenke nytt. F.eks kan man bruke oppskriften til denne kardemommekaken (http://www.tv2.no/gmn/kardemommekake-uten-sukker-3370835.html) også spe på med mer krydder som man bruker i julekaker (nellik, kanel, ingefær, pepper m.m.). Den er veldig god og kan varieres en del, jeg spiser den gjerne med litt meierismør (salt) smaker deilig. Jeg bruker dessuten stevia og søter med ikke sukrin eller annet kunstig søtning.
Her (http://www.tv2.no/gmn/nettprat/bakeglede-uten-sukker-3370751.html) er flere sukkerfrie oppskrifter (blei diskutert i denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38888) tråden).
Uansett, lykke til med baksten, håper den smaker og riktig god jul :p
Jeg lagde kransekaker i går etter denne oppskriften:
600g mandler (males i kvern)
200g sukrinmelis
3/4 ts stevia
1,5 ts vaniljepulver
4 eggehviter
Stekt nederst i ovnen i 15-20 minutter på 175 grader.
Det ble suksess. Selvsagt smaker de annerledes enn kransekaker med sukker i, men disse ble så velsmakende likevel at til og med husets ikke-lavkarber kunne forsyne seg to ganger. :)
miketyson986
11-01-11, 06:20
Jeg er enig med Kitt
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.