View Full Version : Mat, menneske og evolusjon


mcfrogner
10-05-07, 11:25
Denne boken bør man lese hvis man er interessert i lavkarbo-kosthold!! Der går man veldig langt tilbake i historien og viser hva mennesket EGENTLIG bør spise fra et biologisk perspektiv. Love it :D

Manina
10-05-07, 12:54
Hvem har skrevet den? Hvor får en kjøpt den? Kan være greit å vite... ;)

Er det Mysterud?

tbear
10-05-07, 13:11
Ja, det er Iver Mysterud, Dr. philos., Biologisk institutt, Universitetet i Oslo, 2005. Kom i 2006, basert på hans doktorgradsavhandling. Så innholdet har "passert" doktorgradssensorene på Blindern.

Enig med mcfrogner i at den er meget vel verdt å lese. Det er en relativt lettlest bok, mer som et hefte i størrelse og innbinding. Utgitt av Gyldendal Fagbøker (eller noe sånt..) Kan bl a kjøpes gjennom bokkilden.no

mcfrogner
10-05-07, 14:22
http://www.norli.no/NORLI_HTML/ibeCCtpItmDspRte.jsp?item=2624342

Manina
10-05-07, 16:22
Takk for tips og svar.
Det står nå på lista.
:)

mcfrogner
12-05-07, 03:36
Nå har jeg leste hele boka; er jo ikke store lefsa da;) Utrolig interessant:)

Manina
13-06-07, 22:49
Ja, nå har jeg lest den. :) Gikk fort ja. Men ganske mye interessant der! Særlig forklarer han godt hvorfor mye korn ikke er bra. Han gir også mye heder og ære til tidligere og samtidige lavkarbo-forskere.

Solan
15-06-07, 09:58
Kjapp oppsummering? HVa mener han vi ikke må spise, hva må vi spise, og hvilke %-områder sier han er rett mengde karb, prot og fett? (altså: Hva sier han steinaldermennesket spiste?)