View Full Version : Er hvetekim bannlyst?
Bare lurer :o
Det inneholder jo mye fett og proteiner (mye og mye, alt er relativt da :p)
Bare lurer :o
Det inneholder jo mye fett og proteiner (mye og mye, alt er relativt da :p)
Er ikke det samme som kruskakli da? Og det kan vi jo bruke. :) Husk det er veldig lett og 1 dl veier ikke mange grammene...;)
Er ikke det samme som kruskakli da? Og det kan vi jo bruke. :) Husk det er veldig lett og 1 dl veier ikke mange grammene...;)
Nei, kruskakli og hvetekim er to forskjellige ting.
Klien er skallet på kornet og kimen er "midten".
Kimen inneholder 25.noe karber, men er som sagt 9.3 g fett og 27 g proteiner
http://www.mollerens.no/produkter/fibra/fibra_kim_og_kliblanding.html
Fant en ny link :D
Er i linkfinnermodus i dag....
Må få butikken til å bestille dette, kan bake gode brød da!!!
Nei, kruskakli og hvetekim er to forskjellige ting.
Klien er skallet på kornet og kimen er "midten".
Kimen inneholder 25.noe karber, men er som sagt 9.3 g fett og 27 g proteiner
oki...Men den pakka kruskakli jeg har er det faktisk 24 gram karber i... mindre protein og fett....
oki...Men den pakka kruskakli jeg har er det faktisk 24 gram karber i... mindre protein og fett....
Aner en ny verden åpenbare seg for meg :o
Blir brødbakerdag i morgen!!! :D
Aner en ny verden åpenbare seg for meg :o
Blir brødbakerdag i morgen!!! :D
og kruskakli brukes jo til nabobrødet (fra ketolyse):)
og kruskakli brukes jo til nabobrødet (fra ketolyse):)
Jepp, har både nabo og bakemix!! Må bare kjøpe inn kimen!:D
Jepp, har både nabo og bakemix!! Må bare kjøpe inn kimen!:D
Gled deg til brød :D Det kan være litt porøst når det er ferskt. Jeg syns det "setter seg" bra etter å ha vært fryst.
Er det ikke litt mye karber og stivelse i kimen da ?
Kliblandingen har 9,6 karber (OK)
og kli/kimblandingen har 21,4 - det er vel IKKE OK ?
Men om dere ikke bruker så mye i går det vel greitt.......
Er det ikke litt mye karber og stivelse i kimen da ?
Kliblandingen har 9,6 karber (OK)
og kli/kimblandingen har 21,4 - det er vel IKKE OK ?
Men om dere ikke bruker så mye i går det vel greitt.......
Klien jeg bruker nå har jo bortimot 20 karber
Så da er vel ikke kimkarbene så ille??
Nei om du ikke bruker så mye i et helt brød er det sikkert ok
Nei om du ikke bruker så mye i et helt brød er det sikkert ok
Jeg regner litt annerledes når jeg teller karber når det gjelder brød :D
Jeg VET av brødet mitt blir det 20 skiver av.. Så da tillater jeg meg å gå opp til 50 karber pr brød, uavhengig av vekt. Ergo blir det 2.5 karber pr skive. Det er det jeg maks tillater meg da.. :)
Er ikke det samme som kruskakli da? Og det kan vi jo bruke. :) Husk det er veldig lett og 1 dl veier ikke mange grammene...;)
Kruskakli er vel hvetekli, det. Og kim er vel... øh, noe helt annet... :confused:
Søren, det begynner å bli en stund siden heimkunnskapen på ungsomsskolen... !
Da har jeg bakt et brød som ble slettes ikke så værst :o
Jeg hadde
7 egg
1 dl olje
100 g hvetekli
100 g hvetekim
1 pakke cottage cheese
50 g linfrø
50 g sesamfrø
100 g bakemix
salt og hjortesalt
stekte det i 170 grader i 60 min
Brødet ble meget saftig og ser ut som brød. Det hevet meget godt. Skal prøve å lage det i morgen også med små endringer.
Så at kli og kim har liiiten forskjell i karber, så kim var en velkommen sak :D
Er dessuten meget glad for at linfrøa er kraftig redusert. :o
Og det beste, det ryr ikke i det heeele tatt :p
Da har jeg bakt et brød som ble slettes ikke så værst :o
Jeg hadde
7 egg
1 dl olje
100 g hvetekli
100 g hvetekim
1 pakke cottage cheese
50 g linfrø
50 g sesamfrø
100 g bakemix
salt og hjortesalt
stekte det i 170 grader i 60 min
Brødet ble meget saftig og ser ut som brød. Det hevet meget godt. Skal prøve å lage det i morgen også med små endringer.
Så at kli og kim har liiiten forskjell i karber, så kim var en velkommen sak :D
Er dessuten meget glad for at linfrøa er kraftig redusert. :o
Og det beste, det ryr ikke i det heeele tatt :p
Hele brødet kom på 4 karber pr hundre gram. Kanskje i øverste sjiktet, men to skiver på tilsammen 4 karber metter meget godt
Ingen kim, ingen kos, med andre ord. ;)
Men fra spøk til revolver: Hvordan skiller det brødet seg fra nabobrødet? Er det saftigere?
Ingen kim, ingen kos, med andre ord. ;)
Men fra spøk til revolver: Hvordan skiller det brødet seg fra nabobrødet? Er det saftigere?
Har ikke prøvd nabobrødet så jeg vet ikke :o
Er bare glad for ei brødskive uten så masse linfrø jeg :p
Æhhhh klarte jeg å legge inn et bilde??
Nabobrødet minner litt i konsistens og smak om sånn dansk rugbrød, så jeg lurte på om om dette er litt det samme. Blir det et veldig kompakt brød?
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.