View Full Version : Hvor lenge holder opptint laks seg?


Sugarpill
25-09-07, 20:35
Hvor lenge holder dypfryst laks seg i kjøleskap etter at den er tint?

Kanutten
25-09-07, 20:36
Hvor lenge holder dypfryst laks seg i kjøleskap etter at den er tint?

Jeg ville ha brukt den innen ett døgn

nettan
25-09-07, 21:23
kan strekke meg til 2 men da må den spises

Sugarpill
26-09-07, 10:16
Takk for svar! Tror jeg holder meg til et døgn, for å være på den sikre siden.

Photobscura
26-09-07, 11:54
Kan bare si så mye at laksen jeg spiste på søndag kveld var kjøpt fredag formiddag, og ikke lagt i fryser siden. Du vet selv hvilken form i jeg var på mandag. Det bør nevnes at jeg har over gjennomsnittet følsom mage og blir matforgifta for ingentingen.

Sugarpill
26-09-07, 12:00
Kan bare si så mye at laksen jeg spiste på søndag kveld var kjøpt fredag formiddag, og ikke lagt i fryser siden. Du vet selv hvilken form i jeg var på mandag. Det bør nevnes at jeg har over gjennomsnittet følsom mage og blir matforgifta for ingentingen.

Det var deg jeg tenkte på når jeg bestemte meg for å holde meg til et døgn.:)

Photobscura
26-09-07, 14:42
Noe godt måtte det komme ut av det:D

Nille
26-09-07, 15:29
Hvor lenge holder dypfryst laks seg i kjøleskap etter at den er tint?

http://www.nrk.no/nyheter/1.3535990 (http://www.nrk.no/nyheter/1.3535990)

Den laksen de har i "ferksvaredisker" er som regel flere dager gammel allerede når vi kjøper den. (se artikkel over). Frossen fisk er pakket dagfersk.

Fiskehandleren (leieboer i huset hos oss) sier tint laks flott holder seg i kjøleskap 2-3 dager uten problem. Faktisk opp til to uker om den er helt fersk. Vi lager jo gravlaks som ligger i krydder & diverse alt fra 2-3 dager til en uke i kjøleskap uten å bli dårlig.

Jeg kjøper ofte laks hos fiskehandleren fredag og spiser den søndag. Har aldri hatt noe problem med det.

Tror nok P's laks må ha vært gammal fra før ! OM det var den hun ble dårlig av.

Sugarpill
26-09-07, 15:33
Ok, så laks fra frysedisken (ikke ferskvaredisken) kan jeg spise to dager etterpå? Heeeelt sikkert? Ve, jeg stoler på fagfolk.

Kanutten
26-09-07, 17:25
Jeg pleier dytte fingeren litt hardt nedpå fisken. Hvis det blir en fordypning der jeg dytta, får katta fisken. Da er den ikke fersk nok for meg.... :rolleyes:

(oppvokst i fjæra og har mange timer dingletid på fiskehjeller) :p

Photobscura
26-09-07, 18:07
Lukta burde jo også si sitt.
Jeg vet ikke hva jeg ble dårlig av. Det var first price-laks, men jeg spiste også noen egg dagen etter som jeg er usikker på hvor gamle er. Egg kan holde seg halvt år, men jeg har sånn egen hylle til dem, og da er det ikke så lett å vite.

Når man graver fisken så konserverer man den også, med laken, forsåvidt.