Betta
26-07-04, 11:11
Nedenstående er sakset fra nyhetsbrev fra Nomedika (Danmark) se linker nederst. Selv om Nomedika støtter lavkalorikosthold, er denne undersøkelsen interessant for oss også.
Jeg tenker på oss lavkarbo-tilhengere som leter vilt etter mat som smaker søtt men hverken gir blodsukkerutslag eller inneholder karbos. Nå står her ingenting om hvilke søtningsstoffer som ble testet.
Kanskje stevia - som ikke er kunstig - kan brukes med god samvittighet?
Føler selv at mye sukkererstatningsmat (sukkeralkohol-snop f.eks.) øker apetitten og lysten på mer søtt. Hva med dere?
Betta
Kunstige sødestoffer forstyrer kroppens evne til at tælle kalorier
Din krops evne til at holde regnskab med hvor mange kalorier, du har brug for, og hvor mange du indtager, er uhyre vigtig, hvis du ønsker at fastholde en sund normalvægt.
Nu har en undersøgelse afsløret at kunstige sødestoffer og søde drikkevarer måske hæmmer din krops evne til at vurdere kalorieintagelsen, og derved øger din tilbøjelighed til at overspise.
Første undersøgelse:
Den første gruppe af rotter blev givet to væsker som begge indeholdt naturlige kalorierige sødestoffer.
Den anden gruppe rotter blev givet to væsker, hvoraf den ene var sødet med sakkarin.
Begge grupper blev givet en sød, kalorierig, snack med chokoladesmag 10 dage inde i undersøgelsen.
Resultatet af undersøgelsen:
Rotter som blev givet væske med kunstige smagsstoffer havde sværere ved at vurdere deres kalorieindtagelse og viste tendens til at overspise.
Rotter som fik kunstig sødet væske indtog tre gange flere kalorier, end de rotter som ingen sødemidler fik i deres væske.
Anden undersøgelse:
I 30 dage blev to grupper rotter fodret med deres almindelige kost sammen med et kalorierigt tilskud.
Den ene gruppe fik et tilskud som svarede til konsistensen af en tyk chokoladebudding.
Den anden gruppe fik et tilskud med samme konsistens som chokolademælk.
Resultat af undersøgelsen:
Rotterne som blev givet chokolademælk-tilskud tog væsentlig mere på, end de rotter som fik det buddingeagtige tilskud.
Forskerne kom til den konklusion, at kunstige sødestoffer frembringer en manglende evne til at vurdere kalorieindtagelse.
(International Journal of Obesity, juli 2004;28(7)
side 933-935)
Kommentar:
Som jeg har beskrevet flere gange i artikler og bøger er søde drikke og kunstige sødestoffer en medvirkende årsag til overvægt.
Ovennævnte undersøgelse skal naturligvis følges op af andre undersøgelser, men det giver sig selv, at jo flere unaturlige substanser vi indtager - og jo mere vi forsøger at snyde kroppen - desto større risiko er der for at et eller andet går galt.
Det er de unaturlige og kunstigt fremstillede fødevarer, eller tilsætninger til fødevarer, der giver problemer med vægten og sundheden.
http://www.slankeguide.dk/light.htm (http://www.slankeguide.dk/light.htm)
http://www.nomedica.dk/den_ideelle_kost.htm (http://www.nomedica.dk/den_ideelle_kost.htm)
http://www.nomedica.dk/hvordan_rask.htm (http://www.nomedica.dk/hvordan_rask.htm)
Jeg tenker på oss lavkarbo-tilhengere som leter vilt etter mat som smaker søtt men hverken gir blodsukkerutslag eller inneholder karbos. Nå står her ingenting om hvilke søtningsstoffer som ble testet.
Kanskje stevia - som ikke er kunstig - kan brukes med god samvittighet?
Føler selv at mye sukkererstatningsmat (sukkeralkohol-snop f.eks.) øker apetitten og lysten på mer søtt. Hva med dere?
Betta
Kunstige sødestoffer forstyrer kroppens evne til at tælle kalorier
Din krops evne til at holde regnskab med hvor mange kalorier, du har brug for, og hvor mange du indtager, er uhyre vigtig, hvis du ønsker at fastholde en sund normalvægt.
Nu har en undersøgelse afsløret at kunstige sødestoffer og søde drikkevarer måske hæmmer din krops evne til at vurdere kalorieintagelsen, og derved øger din tilbøjelighed til at overspise.
Første undersøgelse:
Den første gruppe af rotter blev givet to væsker som begge indeholdt naturlige kalorierige sødestoffer.
Den anden gruppe rotter blev givet to væsker, hvoraf den ene var sødet med sakkarin.
Begge grupper blev givet en sød, kalorierig, snack med chokoladesmag 10 dage inde i undersøgelsen.
Resultatet af undersøgelsen:
Rotter som blev givet væske med kunstige smagsstoffer havde sværere ved at vurdere deres kalorieindtagelse og viste tendens til at overspise.
Rotter som fik kunstig sødet væske indtog tre gange flere kalorier, end de rotter som ingen sødemidler fik i deres væske.
Anden undersøgelse:
I 30 dage blev to grupper rotter fodret med deres almindelige kost sammen med et kalorierigt tilskud.
Den ene gruppe fik et tilskud som svarede til konsistensen af en tyk chokoladebudding.
Den anden gruppe fik et tilskud med samme konsistens som chokolademælk.
Resultat af undersøgelsen:
Rotterne som blev givet chokolademælk-tilskud tog væsentlig mere på, end de rotter som fik det buddingeagtige tilskud.
Forskerne kom til den konklusion, at kunstige sødestoffer frembringer en manglende evne til at vurdere kalorieindtagelse.
(International Journal of Obesity, juli 2004;28(7)
side 933-935)
Kommentar:
Som jeg har beskrevet flere gange i artikler og bøger er søde drikke og kunstige sødestoffer en medvirkende årsag til overvægt.
Ovennævnte undersøgelse skal naturligvis følges op af andre undersøgelser, men det giver sig selv, at jo flere unaturlige substanser vi indtager - og jo mere vi forsøger at snyde kroppen - desto større risiko er der for at et eller andet går galt.
Det er de unaturlige og kunstigt fremstillede fødevarer, eller tilsætninger til fødevarer, der giver problemer med vægten og sundheden.
http://www.slankeguide.dk/light.htm (http://www.slankeguide.dk/light.htm)
http://www.nomedica.dk/den_ideelle_kost.htm (http://www.nomedica.dk/den_ideelle_kost.htm)
http://www.nomedica.dk/hvordan_rask.htm (http://www.nomedica.dk/hvordan_rask.htm)