Hei alle:)
Dette må vel være rette forum for mitt spørsmål.
Jeg lager en saus til en kyllingrett med bl.a. kraft, østers-saus (litt mel, FY:mad:) og fløte. Enkelte ganger har sausen blitt knuppete, fløten skiller seg ut på en måte. Smaker like godt, men ser ikke så lekkert ut.
Jeg husker ikke om det er når jeg har brukt kremfløte eller om det er når jeg har brukt matfløte dette skjer. Men jeg vet at jeg ett eller annet sted, en eller annen gang:D har lest at en av disse kremsortene har lettere for å skille seg enn den andre. Har noen ett svar blir jeg glad, skal servere gjester til lørdag:smile:.
Hei alle:)
Dette må vel være rette forum for mitt spørsmål.
Jeg lager en saus til en kyllingrett med bl.a. kraft, østers-saus (litt mel, FY:mad:) og fløte. Enkelte ganger har sausen blitt knuppete, fløten skiller seg ut på en måte. Smaker like godt, men ser ikke så lekkert ut.
Jeg husker ikke om det er når jeg har brukt kremfløte eller om det er når jeg har brukt matfløte dette skjer. Men jeg vet at jeg ett eller annet sted, en eller annen gang:D har lest at en av disse kremsortene har lettere for å skille seg enn den andre. Har noen ett svar blir jeg glad, skal servere gjester til lørdag:smile:.
Matfløte kan skille seg, du MÅ bruke kremfløte hvis den skal koke. Står i boka mi :p
Matfløte kan skille seg, du MÅ bruke kremfløte hvis den skal koke. Står i boka mi :p
Kan man ikke få skilt sausen hvis man bruker vanlig fløte?? Er sikker på at jeg har klart det når jeg skulle lage en veldig enkel barnaise:o
Kan man ikke få skilt sausen hvis man bruker vanlig fløte?? Er sikker på at jeg har klart det når jeg skulle lage en veldig enkel barnaise:o
Fløte skiller seg når det brukes surt sammen med den.. Tror jeg, bare sier det som står i boka miiii!!! :(
Fløte skiller seg når det brukes surt sammen med den.. Tror jeg, bare sier det som står i boka miiii!!! :(
skylder du på boka nå da :p
i den sausen jeg lagde var det fløte og smør og sånn grønt som skal vrære i barnaise :o Sausen blir god den... men den putret nok for mye, kanskje den ikke skal koke i det hele tatt :rolleyes:
skylder du på boka nå da :p
i den sausen jeg lagde var det fløte og smør og sånn grønt som skal vrære i barnaise :o Sausen blir god den... men den putret nok for mye, kanskje den ikke skal koke i det hele tatt :rolleyes:
ALT jeg ikke kan forklare på fornuftig vis har utgangspunkt i boka mi, uansett hva slags bok det er snakk om :D
http://www.cosgan.de/images/smilie/haushalt/k030.gif :lol:
Takk folkens, da blir det saus med kremfløte:D.
Sterk varme, og mye fett går ikke sammen. Bruk svakere varme.
Er det "rein" saus, kan du få en saus til å samle seg igjen ved å helle en tynn stråle kaldt vann over, og vispe som F!
Sterk varme, og mye fett går ikke sammen. Bruk svakere varme.
Er det "rein" saus, kan du få en saus til å samle seg igjen ved å helle en tynn stråle kaldt vann over, og vispe som F!
Takk... da veit jeg det :)
hva er rein saus:confused: