View Full Version : Kesam


Joika
04-11-07, 14:25
Er det mye karbo i kesam?
Bruker det på en del frukt ol. Lurer på om det kanskje er dumt..

Følger ikke noe annen filisofi enn at jeg vil begrense karboinntaket. :)

Sugarpill
04-11-07, 15:19
Karboinnholdet er oppgitt på pakken,

Joika
04-11-07, 15:47
Ser det. Men er rett og slett ganske clueless på hva som er mye og hva som er lite.

Iset
04-11-07, 15:49
Mener du mager, vanlig eller vaniljekesam? Det er ganske stor forskjell på vanlig og vanilje, tror jeg. Vanilje har nok mest siden det er hvitt sukker i den.

Joika
04-11-07, 15:53
Mener du mager, vanlig eller vaniljekesam? Det er ganske stor forskjell på vanlig og vanilje, tror jeg. Vanilje har nok mest siden det er hvitt sukker i den.

Selvfølgelig er det vanlije. Hmf.. alt godt er jo usunt. ler*

Står på pakken: 125ckal pr 100. 5% sukker. Hm.. må ha oversett det med sukkeret glatt jeg. Sikkert vært ønsketenking at dette kunne være ok.

Finnes det noe som ligner som er sukkerfritt?
Er så glad i bær av alle sorter og kan fint klare meg uten godis om jeg har det. Men må jo ha saus. :rolleyes:

Iset
04-11-07, 16:05
Hehe sånn er det, irriterende ja. De MÅ ha sukker i alt. :sur:
Hvor mange karber er det oppgitt på pakken da?

Jeg skal se om jeg finner noen alternativer til deg, skal lete nå. :)

Iset
04-11-07, 16:11
Forresten, du kan jo kanskje bruke litt matyoghurt og tilsette vaniljedråper/vaniljepulver (kjøpes på helsekosten, er pulver av ren vaniljestang) og litt Splenda? Eller kanskje det går an å bruke dette i Creme Fraiche, da blir det jo enda mindre karbo.

Ellers fant jeg disse:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2606&highlight=vaniljesaus

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6547&highlight=vaniljesaus

Joika
04-11-07, 16:16
Forresten, du kan jo kanskje bruke litt matyoghurt og tilsette vaniljedråper/vaniljepulver (kjøpes på helsekosten, er pulver av ren vaniljestang) og litt Splenda? Eller kanskje det går an å bruke dette i Creme Fraiche, da blir det jo enda mindre karbo.

Ellers fant jeg disse:

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2606&highlight=vaniljesaus

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6547&highlight=vaniljesaus

Tenkte akkurat på det første du sa her. Kan jo kjøpe youghurt naturell og putte i essens og splenda ja. Smart det. :)

Iset
04-11-07, 16:17
Eller matyoghurt, for den er tykkere, jeg synes naturell er så vannete. Men det er jo en smakssak. :D

Joika
04-11-07, 16:22
Eller matyoghurt, for den er tykkere, jeg synes naturell er så vannete. Men det er jo en smakssak. :D

Ante ikke at det fantes jeg. :p

Kjekt å ha deg nå da. Ekspert på å lage sunn (og usunn da, men det vil jeg ikke høre om. He he,) godis!
Vet det er der jeg sliter mest... :o

Iset
04-11-07, 16:26
Så du vil ikke ha link til kaketråden min, altså? :knegg: Neida.
Matyoghurt er geniaaalt! Jeg bruker den ofte til feks. Tzatziki, siden den er mye tykkere enn naturell yoghurt og ikke trenger å siles først. Mye bedre konsistens, og det beste av alt - den tåler koking!

Ser slik ut:

http://www.aperitif.no/images/82525/TINE-matyoghurt-200b.jpg