View Full Version : Daddas ostegratinerte auberginer


Dadda
11-11-07, 20:15
Akkurat laget en kjempegod grønnsaksrett som er både enkel og rask å få til :p. Legger det ut i håp om at andre også kan få glede av den. Smaker dessuten også veldig godt kald:D. Tar det med på jobben som en litt annerledes lunsj/del av lunsj i den fine matboksen min.
Tester ut frysing akkurat nå, og kommer tilbake med resultatet senere.


1 aubergin
Olivenolje
Blåskimmelost
Revet jarlsberg

Del auberginen i 2 og plasser delene i en ildfastform med snittflatene opp (skjærer ofte litt vekk fra auberginen under også så den står rett).
Hell godt med olivenolje over snittflatene.
Stekes i ovnen ved ca 200 grader til aubergindelene er myke.
Ta ut ”innmaten” med skje- og bland dette med blåskimmel og jarlsberg osten.
Legg den utblandede ”innmaten” tilbake i auberginene, strø litt ekstra jarlsberg over på toppen, og stek videre til osten er gylden. Smaker til med salt etter at den er ferdigstekt.

Knallgodt !!

Dadda
15-11-07, 19:15
Nå er auberginene tatt ut av fryseren - med veldig bra resultat :D tinte de sakte i mikroen og det smakte like godt nå som den dagen jeg laget de :D

Lava
30-01-08, 14:14
så man trenger ikke skrelle den?
jeg bruker den sammen med kylling i ovnen og har ikke skrelt den, men har jo lurt litt på om jeg gjorde feil. en spennende grønnsak/frukt (vet ikke hva) ;)

Dadda
04-02-08, 13:16
Hei :o)
"Skallet" kan være på. Jeg har aldri fjernet det.

Life_Tone
17-02-08, 17:46
Denne pröver jeg meg på nå :)
Håper d er like godt som d höres ut som :sikle:

trillian78
26-02-09, 06:52
Denne er nydelig! Laget den etter originaloppskriften første gangen. Kjempegodt! De andre to gangene jeg lagde den hadde jeg stekt kjøttdeig i fyllet (1/2 pk til 1 aubergine). Da ble en halv aubergine en hel middag! Denne oppskriften går inn i oppskriftsboka mi :)

Dadda
24-08-14, 20:01
Nå har jeg laget en litt annerledes variant som også var veldig godt :)

1 aubergin
Olivenolje
Stekt kjøttdeig, grillkrydder og litt usøtet ketchup
Revet gul og rød cheddar

Del auberginen i 2 og plasser delene i en ildfastform med snittflatene opp (skjærer ofte litt vekk fra auberginen under også så den står rett).
Hell godt med olivenolje over snittflatene.
Stekes i ovnen ved ca 200 grader til aubergindelene er myke.

Brun kjøttdeig krydret med grillkrydder. Tilsett litt usøtet ketchup mot slutten.

Ta ut ”innmaten” med skje- og bland dette med kjøttdeigen og cheddar osten.
Legg den utblandede ”innmaten” tilbake i auberginene, strø litt ekstra cheddar over på toppen, og stek videre til osten er gylden. Smaker til med salt etter at den er ferdigstekt.

Jeg deler gjerne det hele opp i litt mindre porsjoner og kombinerer med annen mat/salat osv.

Bønna200
24-08-14, 20:31
Den nyeste varianten høres veldig godt ut. :ja: (Liker ikke blåskimmelost.:p) Skal absolutt prøve dette en dag.

Dadda
25-08-14, 10:47
Den nyeste varianten høres veldig godt ut. :ja: (Liker ikke blåskimmelost.:p) Skal absolutt prøve dette en dag.

Verdt et forsøk :)