wegie
14-11-07, 20:49
Bunn:
200 g mandler
15 g Splenda
1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
4 stivpiska eggehviter
Mandlene kjøres i foodprocessor. Bland i Splenda og bakepulver. Rør inn eggehvitene.
Deigen smøres utover en stor langpanne, skal være tynt lag.
Stekes ved 180 grader i ca 15 minutter, skjær bunnen i 2 like deler og avkjøl.
Fyll:
4 eggeplommer
10 g Splenda - eggedosis
100 g 70% kokesjokolade
2-3 ss kaffe
1 ts vaniljesukker - smeltes over vannbad
100 g meierismør/margarin - bør være romtemperert. skjæres i små biter og røres inn i smelta sjokolade når sjokoladen ikke lenger er rykende varm
2 dl kremfløte - piskes
Sjokoladen og smøret blandes først, rør deretter i eggedosis og piska fløte.
Fyllet smøres ut på halve bunnen. Den andre halvdelen legges på toppen. Kaka kan evt pyntes med 1 dl usøta piska kremfløte.
Kaka kan fryses og jeg synes egentlig den er best halvtint :)
:)
200 g mandler
15 g Splenda
1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
4 stivpiska eggehviter
Mandlene kjøres i foodprocessor. Bland i Splenda og bakepulver. Rør inn eggehvitene.
Deigen smøres utover en stor langpanne, skal være tynt lag.
Stekes ved 180 grader i ca 15 minutter, skjær bunnen i 2 like deler og avkjøl.
Fyll:
4 eggeplommer
10 g Splenda - eggedosis
100 g 70% kokesjokolade
2-3 ss kaffe
1 ts vaniljesukker - smeltes over vannbad
100 g meierismør/margarin - bør være romtemperert. skjæres i små biter og røres inn i smelta sjokolade når sjokoladen ikke lenger er rykende varm
2 dl kremfløte - piskes
Sjokoladen og smøret blandes først, rør deretter i eggedosis og piska fløte.
Fyllet smøres ut på halve bunnen. Den andre halvdelen legges på toppen. Kaka kan evt pyntes med 1 dl usøta piska kremfløte.
Kaka kan fryses og jeg synes egentlig den er best halvtint :)
:)