View Full Version : Kjøttdeig i rømmesaus


Iset
07-01-04, 17:34
stek kjøttdeig. ha den i en gryte sammen med en boks hakkede tomater, 2-3 ss tomatpure, ha oppi 1-2 bokser sopp og en hakket stor løk. la det koke i ca en halvtime. ha så oppi 1/2 til 1 boks seterrømme, alt etter hvor mye rømmesmak og saus du vil ha. la det koke videre i ca et kvarter. server med salat. NAM. denne gryten er en av de beste jeg vet.

MorStine
17-02-08, 15:07
Mmmm:sikle:

TattyTeddy
17-02-08, 15:51
Denne skal skrives opp!

Du kommer med så mange gode oppskrifter!!

Millsi
17-02-08, 16:00
Dette pleier jeg å å lage!!! Men jeg pleier å ha oppi en del piri piri :D Da blir den sterk,og siden jeg eeelsker suppe,har jeg oppi 2 bokser vann for en boks tomater. Hvitløk oppi er kjempedigg å!!

Tess
17-02-08, 16:02
Notert og skal prøves i løpet av uka :)

Photobscura
17-02-08, 16:20
Ja! Hakka tomater og rømme er bomba! :sikle: Jeg lager ofte noe av det samme, men bruker hakka grønnsaker. Blir gjerne som en lapskaus-ish ting, hvor jeg rasker sammen rester i kjøleskapet:)

Ella-A
24-11-08, 00:53
oi jeg ser denne er en gammel tråd, men er det mulig å spørre (jeg er ingen god kokk, så eksperimenterer ikke med oppskrifter,men vil prøve denne) liker ikke sopp så kan jeg erstatte det med noe annet? Noen som har noen forslag? :)

Engledans
11-03-11, 16:51
Denn lagde jeg i dag, litt forenklet versjon, siden jeg bor langt unna butikk.
Jeg hadde kjøttdeig, hakkede tomater og creme fraiche. Så kokte jeg en broccoli til, og makaroni til ungene.
Ungene syns det var veldig godt, og sønnen på 16 mente den var "jævli god":) så det så;)

Men jeg er ikke mett....det er tomt med gryte og tomt med broccoli, og masse makaroni igjen:p neste gang må jeg koke mer broccoli, jeg er i den heldige situasjonen å ha barn som ELSKER broccoli, de omtrent mauler, hvis det er noe igjen.....

*tror jeg finner meg et knekkebrød*

sandrah
17-03-11, 15:58
Dette blir middagen i dag :) Takk for oppskrift!

silje_rs
17-03-11, 20:06
oj :) nammm :)

Metallian
18-03-11, 18:45
Denne skal prøves, men tror jeg tar fersk sopp og skiver den før jeg gir den et par minutter på slutten med karbonadedeigen (bruker aldri kjøttdeig lenger, kun karbonadedeig). Og så kan man sikkert spe på med det man har av grønnsaksrester også egentlig, blir mange muligheter her :)

Anos
19-03-11, 11:50
Dette pleier jeg også å lage veldig ofte, nærmest hver eneste dag - det er sååå godt og jeg blir aldri lei det slik jeg pleier å bli av annet mat!

Metallian
21-03-11, 15:22
Når det står "koke" antar jeg det menes at det skal stå og småputre? Ca 45min koketid virker litt mye ?

nellie
21-03-11, 15:25
Når det står "koke" antar jeg det menes at det skal stå og småputre? Ca 45min koketid virker litt mye ?

Jo lengre ting står og småputrer, jo bedre blir de vel?

Metallian
21-03-11, 16:06
Pleier være en grei regel det ja, men "koke" bruker jeg når det gjør mer enn å bare putre litt i overflaten, derfor jeg spør :)

Kanutten
21-03-11, 16:24
Pleier være en grei regel det ja, men "koke" bruker jeg når det gjør mer enn å bare putre litt i overflaten, derfor jeg spør :)

Da fosskoker det kanskje?? Koke er for meg så vidt putring i overflaten. Fosskoke er å koke skikkelig. Trekke er å IKKE koke..

Metallian
21-03-11, 16:37
Hehe, kanskje man burde laget en ordliste her :D

Er igang med middagen NUH men måtte nøye meg med lett-rømme da butikken var tom for seterrømme, håper det funker allikavel.

Kanutten
21-03-11, 16:38
Hehe, kanskje man burde laget en ordliste her :D

Er igang med middagen NUH men måtte nøye meg med lett-rømme da butikken var tom for seterrømme, håper det funker allikavel.

Creme Fraiche er enda bedre enn rømme hvis det skal koke. CF tåler koking mye bedre.

Engledans
21-03-11, 16:39
Jeg kokte det toppen en halvtime.:D

BrittKL
21-03-11, 16:42
Takk for oppskrifta...:)

Metallian
21-03-11, 18:26
Just ferdig med første forsøk-ikke heeeelt fornøyd-tror skikkelig rømme hadde vært bedre. Hadde i følgende:
400gram karbonadedeig
1 boks hakkete tomater
8 små ferske sjampingjonger (Skivet og stekt)
1 gul løk hakket i småbiter
1 hvitløksfedd hakket i småbiter

Steke k.deigen, hadde i gryta med alt utenom rømmen, småputret 25 min før jeg hadde opp 2/3 lettrømmeboks og putret så 10-15min til.

Mellon
21-03-11, 23:16
Nam, denne må testes

Kanutten
24-03-11, 14:52
:sikle: Jeg har fremdeles en porsjon stående i kjøleskapet. Blir nok fortært i morgen!

Sulamitten
01-04-11, 20:42
Jeg skal ha dette ikveld. Men blir ut av det jeg har i hus da. Kjøttdeig, halvannen løk, fersk sopp, brokkoli, seterrømme, litt tomatpure og litt tacosaus, siden jeg ikke har hakka tomater. Kan vel si det sånn at jeg gleder meg til middag. Har glemt å spise etter frokosten idag.

Bøtt
11-04-11, 20:50
Denne var kjempegod men enda bedre dagen etterpå, da hadde smaken satt seg bedre..mmm:)

Kanutten
16-04-11, 17:03
HVA kan jeg ha til for potet/risspisere?

hannedt
17-04-11, 18:42
Jeg har vanligvis salat til, og så koker jeg ris i tillegg til samboeren min :)

Ziltoidia
27-04-11, 11:34
Den litt vel lange koketiden var vel verdt det. NAM! Hadde oppi 3 hvitløkfedd, og det var fantastisk!

Noen som har andre ideer om hva man kan ha oppi denne? Gryta er jo allerede fullkommen... men det kan jo være gøy allikevel.