View Full Version : Krydderkake
Kan stekes som kake i form eller posjonskaker i muffinsformer.
3 egg vispes til eggedosis
Vend forsiktig inn:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Tilsett til slutt 75 g smelta smør.
Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.
Om du dropper nellik og ingefær ligner den veldig på gulrotkake, selv uten gulrøtter!
Oppdatering etter å ha spist noen:
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.
åååhh...jeg lurer på hvordan jeg skal få laget christmas cake i år..:(
blir vell alt for mye tørka frukt og sånt i den...og vi som er så glad i det!!!
Noen som har ett forslag?
åååhh...jeg lurer på hvordan jeg skal få laget christmas cake i år..:(
blir vell alt for mye tørka frukt og sånt i den...og vi som er så glad i det!!!
Noen som har ett forslag?
Tja, noe tørka frykt har jo lavere GI enn andre, vil tro tørka aprikos kunne deles i biter og trekke i litt konjakk og tilsettes denne kakerøra? Event rive litt skalll av appelsin/sitron og tilsette?
Denne skal jeg skrive opp bak øret. :D
mmm ikke så dumt:)...kanske litt hakka sjokolade og:D
mmm ikke så dumt:)...kanske litt hakka sjokolade og:D
ikke sant :sikle:
Si meg, smaker dette krydderkake?!?! :spent:
Jeg ELSKER krydderkake!!! :sikle:
...eller NEI!!!!:eek: Ikke si meg om den smaker krydderkake... :lol:
Si MEG om den smaker krydderkake??;)
Si meg, smaker dette krydderkake?!?! :spent:
Jeg ELSKER krydderkake!!! :sikle:
...eller NEI!!!!:eek: Ikke si meg om den smaker krydderkake... :lol:
Si MEG om den smaker krydderkake??;)
Den smaker krydderkake. Fikk masse skryt av den i dag! :sikle:
Nammis..
denne må jeg bake til jul tror jeg;)
Nammis..
denne må jeg bake til jul tror jeg;)
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.
Ludviginne
25-11-07, 21:51
Har du noe peiling på hvor mange karber det er i denne? Høres innmari god ut...
Har du noe peiling på hvor mange karber det er i denne? Høres innmari god ut...
Dette e rjeg ikke god på, men kan gjøre et overslag så får andre som er flinke til dette korrigere eller bekrefte:
3 egg=3 kh
125g mandler=12 kh
1 dl Splenda=0 kh???
1 ts x4 (bakep&krydder) = 4 kh ???
75g SMØR = 0,7 kh
Totalt omlag 20 kh:10= 2 karber per muffins.
Dette e rjeg ikke god på, men kan gjøre et overslag så får andre som er flinke til dette korrigere eller bekrefte:
3 egg=3 kh = ca 1,5
125g mandler=12 kh = 10,87
1 dl Splenda=0 kh??? (ca 10g) = 9,8 karber
1 ts x4 (bakep&krydder) = 4 kh ??? Vil tippe ca 0,5 -1karbe tot
75g SMØR = 0,7 kh smør regner jeg 0...
Totalt omlag 20 kh:10= 2 karber per muffins.
Jeg kom til ca 23 karber totalt :)
Denne høres helt fantastisk ut
Jeg kom til ca 23 karber totalt :)
Takk for hjelpa!!
Denne høres helt fantastisk ut
:sikle: :ja: det er den!
Takk for hjelpa!!
:D Oppskriften er lagret og skal nyttes i julen :ja:
.... de var enda bedre dagen derpå, etter å ha ligget i plastpose over natta :p
Betty Boop
26-11-07, 22:29
:)mmmm..gleder meg til jul jeg...kan man ta naturell smøreost, smør og splenda på som topping ala gulrotkake?....tar kanskje helt av her jeg..:)
Eller smøreost med mandarinsmak...mm...
Kjøre splenda i mikser til det blir "melis" og blande i kanskje??...
:)mmmm..gleder meg til jul jeg...kan man ta naturell smøreost, smør og splenda på som topping ala gulrotkake?....tar kanskje helt av her jeg..:)
Eller smøreost med mandarinsmak...mm...
Kjøre splenda i mikser til det blir "melis" og blande i kanskje??...
Absolutt!! :sikle: I dag var den SVÆRT gulrotkakeaktig. Bare dropp nellik og ingefær når den skla være gulrotkakesubstitutt.
Nå har jeg smakt! FYTTIRAKKERN SÅ GODT!!!!! :sikle:
Nå har jeg smakt! FYTTIRAKKERN SÅ GODT!!!!! :sikle:
:D SÅ GØY at den falt i smak også hos andre!! Jeg ser for meg en liten justering til, med kakao og mørk sukkerfri sjokolade (da må kanskje Splendamengden reduseres noe), samt hakka valnøtter.... det bør være utgangspunktet for en god brownie!
:klem:
Høres nydelig ut BiB! :sikle:
Denne skal jeg prøve :sikle:
Mon tro om det blir gulrotkake om man har en liten revet gulrot??? Hvordan er de i konsistensen disse muffinsene?
Mon tro om det blir gulrotkake om man har en liten revet gulrot??? Hvordan er de i konsistensen disse muffinsene?
Om du dropper ingefær og nellik smaker de som gulrotkake, selv uten gulrot og karbene den har :ja: :) De er saftige, minner veldig om "vanlig" gulrotkake, bare litt lettere, og blir enda bedre om de ligger natta over i en plastpose :sikle:
Nyydelig! :love:
Har du testa? :spent:
Om du dropper ingefær og nellik smaker de som gulrotkake, selv uten gulrot og karbene den har :ja: :) De er saftige, minner veldig om "vanlig" gulrotkake, bare litt lettere, og blir enda bedre om de ligger natta over i en plastpose :sikle:
Jeg laget med alle krydderene( det er akkurat de jeg har i vanlig gulrotkake, bare kanel er kjedelig) og rev oppi en liten gulrot( 50gr) og det smakte skikkelig gulrotkake! Nesten som min vanlige( jeg har alltid brukt halv melmengde og malte mandler i tillegg;) ), og gubben elsket den. Laget glasur av philadelphiaost og fløte søtet med litt splenda i stedenfor melis og den smakte akkurat som vanlig. Jeg mener jeg regnet ut til at hele kaka kom på drøyt 30 karbo, men jeg glemte å skrive ned... også ble det 12 stykker i kaken.
Jeg laget med alle krydderene( det er akkurat de jeg har i vanlig gulrotkake, bare kanel er kjedelig) og rev oppi en liten gulrot( 50gr) og det smakte skikkelig gulrotkake! Nesten som min vanlige( jeg har alltid brukt halv melmengde og malte mandler i tillegg;) ), og gubben elsket den. Laget glasur av philadelphiaost og fløte søtet med litt splenda i stedenfor melis og den smakte akkurat som vanlig. Jeg mener jeg regnet ut til at hele kaka kom på drøyt 30 karbo, men jeg glemte å skrive ned... også ble det 12 stykker i kaken.
:D så flott!
Jeg har også bakt, skal ha gjester ikveld, men er ikke sikker på om det blir mer igjen! Hele familien likte denne:)
Bra tips om glasur, det skal jeg prøve neste gang, hvis jeg rekker det før den er spist opp!
Driver å tester ut hva jeg kan lage til jul, slik at jeg ikke er helt asosial, og denne var bankers!
bra jobba BiB:)
Åh, fytterakkern... ( :sikle: all over the place....... )
Denne tråden er oppdatert hver gang jeg er innom kontrollpanelet,
og jeg har jo ikke lyst på krydderkake nå...!!!:_oy::hjelp::nei: :ja:
Jeg har også bakt, skal ha gjester ikveld, men er ikke sikker på om det blir mer igjen! Hele familien likte denne...
Bra tips om glasur, det skal jeg prøve neste gang, hvis jeg rekker det før den er spist opp!
Driver å tester ut hva jeg kan lage til jul, slik at jeg ikke er helt asosial, og denne var bankers!
bra jobba BiB:)
Så flott! Takk for "takken" :)
Åh, fytterakkern... ( :sikle: all over the place....... )
Denne tråden er oppdatert hver gang jeg er innom kontrollpanelet,
og jeg har jo ikke lyst på krydderkake nå...!!!:_oy::hjelp::nei: :ja:
Gjett en gang hva jeg serverer deg og Nena i morgen?? :p
Gjett en gang hva jeg serverer deg og Nena i morgen??
Ååååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhh............... !!!!!!! :sikle:
http://ads.lavkarbo.no/mnsmil/lykkelig.gifhttp://ads.lavkarbo.no/mnsmil/lykkelig.gifhttp://ads.lavkarbo.no/mnsmil/lykkelig.gif
Hører du Nena?????
I caaaaaan`t wait!!!! :spent: :spent: :spent: :spent:
...eh, bortsett fra at det er i overimorgen! :p Rett nok går tida fort, men det hjelper jo ikke så rent lite å hoppe over dager..:lol:
...eh, bortsett fra at det er i overimorgen! :p Rett nok går tida fort, men det hjelper jo ikke så rent lite å hoppe over dager..:lol:
:lol: Gooood jul!! ;)
:sikle: gjett om jeg gleder meg :spent:...
:sikle: gjett om jeg gleder meg :spent:...
:ja: :ja: :ja: :ja:
Denne skal jeg bake i kveld!! Er det brødform du bruker når du ikke har de i muffinsformer?
Denne skal jeg bake i kveld!! Er det brødform du bruker når du ikke har de i muffinsformer?
Det kommer an på hvor stor brødform du har, skal du ha i slik form tror jeg at jeg ville ha brukt 1 litersform, formen/fasongen ikke viktig, men hvor mye den rommer. Har du rund form dobler du oppskrifta og skjærer tradisjonelle "bløtkakestykker".
Lykke til! Jeg vil nok anbefale muffinsformer, for den henge rikke så godt sammen som vanlig formkake.
Da står kaken i ovnen :nam:! Prøvesmakingen av deigen virket lovende :D!
Jeg hadde ikke nellik og ikke ingefær viste det seg, så jeg laget sjokoladevarianten m/ confecta 100% bakekakao og litt hakkete valnøtter.
Philadelphaost m/ splenda (malt til melis) og fløte skal på toppen.
Eneste minus er at jeg har en skikkelig vinterforkjølelse, og mister mer og mer smaken :(....
Nå momser jeg kryddermuffins her!! :sikle: :sikle: :sikle:
Jeg gjorde imidlertid en "feil" underveis...
Jeg hadde i 150 gram smør istedet for 75... :eek:
Slik går det når pc`n står i stua, og jeg løper imellom for å lese og kokkelere... :lol:
MEN!! De ble litt saftigere og henger godt sammen,
så kanskje det ikke gjorde så mye!! NYYYDELIG!!! :sikle:
Hvordan er det å fryse denne tro?? Tenkte å bake en slik i dag og dele i to. Har tenkt å bruke halve til gulrotkake. Kanskje jeg bør dobble oppskriften da....:)
Da står kaken i ovnen :nam:! Prøvesmakingen av deigen virket lovende :D!
Jeg hadde ikke nellik og ikke ingefær viste det seg, så jeg laget sjokoladevarianten m/ confecta 100% bakekakao og litt hakkete valnøtter.
Philadelphaost m/ splenda (malt til melis) og fløte skal på toppen.
Eneste minus er at jeg har en skikkelig vinterforkjølelse, og mister mer og mer smaken :(....
Håper forkjølelsen gir seg og at det smaker!!!
Nå momser jeg kryddermuffins her!!
Jeg gjorde imidlertid en "feil" underveis...
Jeg hadde i 150 gram smør istedet for 75... :eek:
Slik går det når pc`n står i stua, og jeg løper imellom for å lese og kokkelere... :lol:
MEN!! De ble litt saftigere og henger godt sammen,
så kanskje det ikke gjorde så mye!! NYYYDELIG!!! :sikle:
Da øker jeg til 100g neste gang!!!
Hvordan er det å fryse denne tro?? Tenkte å bake en slik i dag og dele i to. Har tenkt å bruke halve til gulrotkake. Kanskje jeg bør dobble oppskriften da....:)
Går fint å fryse!!
Så gøy at denne "slo an" :)
Denne skal jeg jammen lage til julaften, så kan jeg ta meg en bit av noe jeg også :D
Den ble kjempegod. Jeg lagde dobbel porsjon i rund form, og den hang like fint samme som en vanlig kake.
Mannen synes og den var veldig god, men litt nutty som han sa :lol:!
Den ble kjempegod. Jeg lagde dobbel porsjon i rund form, og den hang like fint samme som en vanlig kake.
Mannen synes og den var veldig god, men litt nutty som han sa :lol:!
Da skal jeg også gjøre det:D Var så usikker da jeg bakte de tidligere i dag, at jeg hadde de i muffinsformer. Men 10 stk er jo borte på null komma svisj:o Det blir nok en runde til før jul ja. Det ble visst litt svinn fra røra (NAM) :D
Den ble kjempegod. Jeg lagde dobbel porsjon i rund form, og den hang like fint samme som en vanlig kake.
Mannen synes og den var veldig god, men litt nutty som han sa :lol:!
Da skal jeg også gjøre det:D Var så usikker da jeg bakte de tidligere i dag, at jeg hadde de i muffinsformer. Men 10 stk er jo borte på null komma svisj:o Det blir nok en runde til før jul ja. Det ble visst litt svinn fra røra (NAM) :D
Så flott at det smaker!!! :D
smile4life87
19-01-08, 22:20
Kjøpt alle ingrediensene, men glemte mandler.. MÅ man bruke mandler? ;)
Kjøpt alle ingrediensene, men glemte mandler.. MÅ man bruke mandler? ;)
KAn bruke hasselnøtter i alle fall, hva anna tenkte du på som alternativ??
:)
Hæ? Duste-Iset har ikke vært inne og lest denne tråden før nå. Hallo? :dåne:
Dette er jo midt i blinken for kakeelskende gravide som bør passe seg litt fordi fosteret trenger en snill mamma som ikke dytter i seg allt slags sukkerdritt. Yummy!
Hæ? Duste-Iset har ikke vært inne og lest denne tråden før nå. Hallo? :dåne:
Dette er jo midt i blinken for kakeelskende gravide som bør passe seg litt fordi fosteret trenger en snill mamma som ikke dytter i seg allt slags sukkerdritt. Yummy!
SÅ bra!! Disse er farlig gode!! :sikle:
Disse har jeg enda ikke prøvd.....Må drøye så lenge som mulig, i tilfellet de er veldig gode...hehehe
Dette er en GENIAL oppskrift, kjære BiB :suss: Jeg får i blant litt fnatt av all nøttebruken i bakst, men dette smakte kake! NAM :sikle: Jeg brukte små muffinsformer i papir og fikk 14 stk. Har spist tre (farlige gode, ja), men lar resten hvile seg til i morgen. Da skal jeg teste ut kremost-glasur, så får vi se hvordan det funker. Kan man fryse disse mon tro?
Takk igjen for at du delte denne med oss! :blomster:
Jeg tror jeg pisket eggedosisen litt for mye, for de ble veldig svampaktige ... og jeg fikk 22 stk muffins av røra selv om jeg forgrep meg kraftig på den :p
Men de ble kjempegode på smak! :)
Denne har jeg ikke sett engang!! Disse skal lages i påsken! :sikle:
Jeg laget disse nylig, tilsatte 3 ts johannesbrødkjernemel i røren. De ble knallgode. Sank veldig sammen i midten og hang litt vel fast i papirformene (kunne jo smurt dem da, men), men de var skikkelig gode på smak. Fireåringen min ble helt hekta!
Disse er også fantastsik gode om man kutter ut nellig og ingefær, tilsetter jbk-mel og ca 10 dråper vaniljeessens + sjokoladebiter. :D
Kan stekes som kake i form eller posjonskaker i muffinsformer.
3 egg vispes til eggedosis
Vend forsiktig inn:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Tilsett til slutt 75 g smelta smør.
Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.
Om du dropper nellik og ingefær ligner den veldig på gulrotkake, selv uten gulrøtter!
Oppdatering etter å ha spist noen:
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.
For ein håplaus nybyrjar... mandlane skal vel ikkje i heile?:p
Knuste, malte, skviste? Med/utan skall? Eller er det mandelmjøl som skal i?
For ein håplaus nybyrjar... mandlane skal vel ikkje i heile?:p
Knuste, malte, skviste? Med/utan skall? Eller er det mandelmjøl som skal i?
Mal mandlene i foodprossesor eller kvern :) Du skal ikke skolde mandlene, bare mal de opp som de er :)
Lykke til ;)
Fillern, har verken kvern eller foodprocessor. Funker det i min billige stavmikser eller blir den ødelagt?
Fillern, har verken kvern eller foodprocessor. Funker det i min billige stavmikser eller blir den ødelagt?
Det går helt fint. Har gjort det samme selv :D
Denne ble testet igår, og hjelpe meg! Fantastisk god!! Skal prøve gulrotvarianten med topping til jul. Så kan de andre sitte der med julekakene jeg har bakt - fulle av karber :-)
Skummelt å bake julekaker; er så vant til å slikke av/smake på/momse deig og rester (urk...) og det gjør man jo ikke i sitt nye liv. Tips: hiv innpå en god tyggis og tygg ivei til du er ferdig med bakingen - og har ryddet opp.
Nam! Denne hørtes utrolig god ut!
Nam, de hørtes gode og julete ut!
Mmm, høres godt ut! Skal skrives ut og legges i oppskriftspermen min! :ja:
Lagde disse som muffins her om dagen, fine å ha med på jobb som lunsj med smør og ost på.
Jeg byttet ut splenda med sukrin/stevia-blanding. (1 halv desiliter sukrin og 2 gram stevia) da ble det jo endel mindre karber og for disse inneholder 0 karber :D
Åh,denne må prøves!
Sambo har bursdag 30.januar så da har jeg jo en fin annledning til å lage:sikle:
Skal prøve litt forskellig tror jeg. Mange flotte alternativer her ja :)
For å lage kremost fyll - for meg som må ha det inn med te-skje...
Hvor mye av hver ingrediens? Og mikser man det bare sammen og påfører kaka???
Kremostfyll - philadelphiaost 200g, litt fløte (0.5dl kanskje) og 1/2 ss splenda? smak til :).
Sambo har bursdag i morgen,så skal lage denne i dag!
Hvilket smør bruker dere i? :)
Gleeeeder meg til å smake ja!
hoppetussa
26-03-10, 20:53
Kan splenda byttes ut med Natreen-strøsukker?
Vil lage denne kaka :)
Har klippet og limt.......
hoppetussa
27-03-10, 19:13
Kan splenda byttes ut med Natreen-strøsukker?
Vil lage denne kaka :)
Prøver igjen:p
Kan splenda byttes ut med annen søtn.?
Jeg drar frem denne jeg. Disse har jeg laget i dag.Og de er supergode. Jeg laget med bare kanel da, har ikke handlet inn julekrydder enda.Har spist en, men lurer på om jeg skal hente en til....:D
trude.lutt
20-11-11, 11:10
Er litt amatør på kjøkkenet...hvor lenge steke og hvor mange grader?:)
Er litt amatør på kjøkkenet...hvor lenge steke og hvor mange grader?:)
Det står i oppskrifta :)
Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.
Står det i hovedinnlegget hvertfall.:) Lønner seg nok å følge med.
På kaken i mens den stekes, altså.:D
Å denne hadde jeg glemt :o Så flott at noen dyttet på den nå like før jul :)
Hmmm funker det med mandelmel istedet for malte mandler mon tro? :P
Det funker sikkert bra.:) Dette var liksom tiden før mandelmel.:p Men må kanskje ha i litt mer væske?
ja mandelmel er vel en del tørrere, er vel mindre fett i det og sånn.. Denne kaken hadde jo BARE gode tilbakemeldinger, så jeg må jo nesten bare prøve da.. :D
mmm denne laga jeg i dag, fytti så godt, tok ikke i splenda, hadde litt sukrin i, kunne sikkert tatt mer, men var litt skeptisk, redd for å få sukrin smak, dem ble som gulrot kake, så luftig og deilig mmmm
Hei BiB!
Er det mandelmel (kjøpt på helsekost) som skal brukes i denne oppskriften. Eller skal jeg kjøre mandler i en foodprosessor og lage mel av den?
Jeg er ny, så har ikke helt peiling på alt :)
MVH
Fahar
Hei BiB!
Er det mandelmel (kjøpt på helsekost) som skal brukes i denne oppskriften. Eller skal jeg kjøre mandler i en foodprosessor og lage mel av den?
Jeg er ny, så har ikke helt peiling på alt :)
MVH
Fahar
Det står i oppskrifta:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Det står i oppskrifta:
Wooops.... :D
Nå så jeg det :)
Abonnerer på denne, elsker saftige formkaker og husker enda første gangen jeg fikk en ganske kladdete, men samtidig luftig og saftig krydderkake i barnehagen. Rrart hvordan jeg husker sånt enda..... kan enda huske lukten.
Oppskriften ser veldig bra ut :)
Er bagt - spist - og skal helt sikkert bages igen inden jul :D
Takker for fantastisk opskrift :)
:) Jeg vet det er lenge siden denne tråden ble startet, men tar sjansen på å spørre likevel. Jeg tåler ikke mandler; noen som har tips til hva jeg kan bruke i stedet?
:) Jeg vet det er lenge siden denne tråden ble startet, men tar sjansen på å spørre likevel. Jeg tåler ikke mandler; noen som har tips til hva jeg kan bruke i stedet?
Tåler du noen andre nøtter? Valnøtter og hasselnøtter og paranøtter funker.
Dessverre; nøtter kan ta livet av meg :(
Kanskje kokosmel kan fungere...ja dersom du tåler det.
Kanskje kokosmel kan fungere...ja dersom du tåler det.
Da er det kanskje bedre å velge en oppskrift på en allerede eksisterende kokosmelkake, enn å gjøre om en nøttekake til nøttefri. Jeg vet det finnes et par oppskrifter her på sjokoladekake med kokosmel( men jeg finner de ikke i farta), om man kutter kakao og tilsetter krydder får man krydderkake.
selvfølgelig Imse! Noen ganger tenker jeg bare ikke:eek:
Det slo meg også at jeg kan lage "nøtteblanding" av knuste gresskarkjerner. Kanskje det blir litt sånn nøttebunnaktig? Må teste en dag!
Prøvde å lage denne idag. Jeg er helt hjelpeløs på kjøkkenet, så det gikk ikke så bra.
Jeg fikk aldri en røre, men mer en veldig fyldig, fast deig. Er det meningen? For under stekingen sprakk deigen og flaket seg opp, så ferdig produkt er bare en haug store smuler i muffinsformer. Jeg brukte mandelmel, så hadde i ekstra smør, kan det ha vært feilen jeg gjorde?
Bør kanskje også nevne at jeg aldri klarte å piske eggene til eggedosis :o
Prøvde å lage denne idag. Jeg er helt hjelpeløs på kjøkkenet, så det gikk ikke så bra.
Jeg fikk aldri en røre, men mer en veldig fyldig, fast deig. Er det meningen? For under stekingen sprakk deigen og flaket seg opp, så ferdig produkt er bare en haug store smuler i muffinsformer. Jeg brukte mandelmel, så hadde i ekstra smør, kan det ha vært feilen jeg gjorde?
Bør kanskje også nevne at jeg aldri klarte å piske eggene til eggedosis :o
Det skal være malte mandler, ikke mandelmel. Ikke rart den ble hard, mandelmel trekker enormt mye væske. Men jeg kan love deg at denne kaka er god, så prøv den en gang til med malte mandler.
Ser det har vært spurt om mandelmel. Jeg lagde dem i helga og byttet ut mandler med 1 dl mandelmel, tilsatte saften og revet skall av 1 appelsin, det ble veldig, velidg godt. Jeg synes kanskje de er i søteste laget nå (smaken endrer seg med årene) og vil nok redusere søtstoffmengden noe (smak deg fram). Om en ikke vil ha i saften av 1 appelsin kan nok 2-3 ss vann gjøre samme nytten uten at det tilfører ekstra karber eller kalorier.
Ser det har vært spurt om mandelmel. Jeg lagde dem i helga og byttet ut mandler med 1 dl mandelmel, tilsatte saften og revet skall av 1 appelsin, det ble veldig, velidg godt. Jeg synes kanskje de er i søteste laget nå (smaken endrer seg med årene) og vil nok redusere søtstoffmengden noe (smak deg fram). Om en ikke vil ha i saften av 1 appelsin kan nok 2-3 ss vann gjøre samme nytten uten at det tilfører ekstra karber eller kalorier.
Er det virkelig deg??? :love:
Er det virkelig deg??? :love:Ja vennen, det er det :p:love:
Ja vennen, det er det :p:love:
Du er så annerledes på det bildet enn det jeg husker deg. Du både VAR og ER nydelig!! :love: Veldig glad for å se deg igjen. :roert:
Dytter opp denne. Her skal det være bursdag i helgen. Så da blir denne kaka base for gulrotkake. Det er en del karber i gulrot og høy GI på den etter steking, men jeg vil ha gulrotkake og basta. Denne kaka er veldig god å tilsette gulrot i for å få en mye mere lovlig gulrotkake. Og en spiser ikke kake hver helg heller.
Åååå, så nydelig :). Har akkurat laget denne og spiser den med pisket krem, mens kaken er enda litt varm.... himmelsk god og riktig konsistens. Takk for denne herlige, enkle oppskriften!
Kan stekes som kake i form eller posjonskaker i muffinsformer.
3 egg vispes til eggedosis
Vend forsiktig inn:
125 g mandler, 1 dl Splenda, 1 ts kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær og 1 ts bakepulver som er kjørt til "mel" i foodprocessor.
Tilsett til slutt 75 g smelta smør.
Stek v 175 grader, ca 10-12 min for muffins, 35-45 min for form. Kjenn etter med stekepinne/knivspiss så det ikke stekes for lenge.
Om du dropper nellik og ingefær ligner den veldig på gulrotkake, selv uten gulrøtter!
Oppdatering etter å ha spist noen:
Den er nesten litt for god...;) saftig formkakekonsistens også, det gjelder å ikke steke for lenge. Jeg fikk 10 saftige muffins (vanlig str) av røra.
Prøver denne nå. Hadde ikke nok mandler så blei noen hasselnøtter også :) Har bare kanel oppi. Røra blei veldig god :D Så gleder meg :D
Hvor mye tagatesse bør jeg bruke om jeg ønsker å bytte ut Splendaen? Har bare tagatesse i hus, og denne kaka må nesten prøves med tanke på alle de gode tilbakemeldingene. :)
Hvor mye tagatesse bør jeg bruke om jeg ønsker å bytte ut Splendaen? Har bare tagatesse i hus, og denne kaka må nesten prøves med tanke på alle de gode tilbakemeldingene. :)
Tagatesse og splenda skal vel være like søtt som vanlig farin, sjekk for sikkerhets skyld boksen med tagatesse. Jeg ville dog halvert, men det er fordi min mage reagerer veldig på tagatesse. Smak deg frem.
Må bare bumpe opp denne herlige klassikeren❤️ Kjempegodt utgangspunkt for mange slags kaker. De siste årene har det dukket opp mange oppskrifter som krever både det ene og det andre av ingredienser, men denne er en fantastisk basiskake. Uten krydderet er den god som bløtkake bunn. Bak 2-3 bunner etter hverandre, ja det tar litt tid, men da henger bunnene godt sammen. Fyll kaka med tinte bringebær blandet med litt søtt, og vispa krem.
Og lag gjerne en porsjon marsipan og lag marsipankake.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.