Karin
21-12-07, 15:22
Jeg satt her for noen uker siden og så på mannen som gaflet i seg en troika, og begynte å tenke på om det ikke skulle la seg gjøre å lage en lavkarbo-utgave av noe lignende. Så jeg grublet litt, og så prøvde jeg. Og det ble kjempeflott resultat!
Sånn gjorde jeg det:
Kledde en liten formkakeform med plastfolie.
Marsipanlaget: Klemte ut ca 50-60 g sukkerfri marsipan til et tynt lag i bunnen. (Jeg brukte Anton Bergh)
Trøffel-laget: Lagde trøffel etter en oppskrift i en bok, men var ikke fornøyd, så jeg måtte endre litt. . .
1/2 dl fløte - kokes opp
Smelt ca 65-70 g 70% kokesjokolade i fløten
Ta av varmen, tilsett litt Splenda (1 ts?) og litt kakao (ca like mye?)
Og så min egen tilsetning: ca 40 g usaltet smør.
Rør til smøret er smeltet, avkjøles deretter i vannbad til den "samler seg" og tykner litt. (Det smøret så veldig lenge ut som en dårlig idé. . . det fløt og fløt!)
Så smurte jeg et lag over marsipanen.
(Hadde mye trøffelmasse igjen, så jeg satte den med teskje på en tallerken med plastfolie og hev dem i fryseren en stund, ble gode sjokoladebiter.)
Gelelaget: En pk Heistad bringebærgele, rørt ut i ca 3/4-1 dl kokende vann. Her måtte jeg røre godt og lenge! Ventet til den var kald og helte den over resten. Satte i kjøleskap til dagen etter.
Så tok jeg den ut og skar den i biter - og den hang faktisk sammen, det var det jeg hadde lurt mest på! Lagde overtrekkssjokolade av 70% kokesjokolade og litt cocosa (ca 50 g og 1/2 ts) og smeltet i vannbad. Snudde geletrøflene i sjokoladen med to gafler, satte på matpapir og så i kjøleskap.
Og de smakte faktisk bra riktig - ikke så søt som originalen, men det ønsket jeg heller ikke egentlig. Man kan jo alltids søte mer om man vil. Geleen var litt vel seig, men den smakte utmerket.
Nå har jeg geletrøffel til jul! :):D
Sånn gjorde jeg det:
Kledde en liten formkakeform med plastfolie.
Marsipanlaget: Klemte ut ca 50-60 g sukkerfri marsipan til et tynt lag i bunnen. (Jeg brukte Anton Bergh)
Trøffel-laget: Lagde trøffel etter en oppskrift i en bok, men var ikke fornøyd, så jeg måtte endre litt. . .
1/2 dl fløte - kokes opp
Smelt ca 65-70 g 70% kokesjokolade i fløten
Ta av varmen, tilsett litt Splenda (1 ts?) og litt kakao (ca like mye?)
Og så min egen tilsetning: ca 40 g usaltet smør.
Rør til smøret er smeltet, avkjøles deretter i vannbad til den "samler seg" og tykner litt. (Det smøret så veldig lenge ut som en dårlig idé. . . det fløt og fløt!)
Så smurte jeg et lag over marsipanen.
(Hadde mye trøffelmasse igjen, så jeg satte den med teskje på en tallerken med plastfolie og hev dem i fryseren en stund, ble gode sjokoladebiter.)
Gelelaget: En pk Heistad bringebærgele, rørt ut i ca 3/4-1 dl kokende vann. Her måtte jeg røre godt og lenge! Ventet til den var kald og helte den over resten. Satte i kjøleskap til dagen etter.
Så tok jeg den ut og skar den i biter - og den hang faktisk sammen, det var det jeg hadde lurt mest på! Lagde overtrekkssjokolade av 70% kokesjokolade og litt cocosa (ca 50 g og 1/2 ts) og smeltet i vannbad. Snudde geletrøflene i sjokoladen med to gafler, satte på matpapir og så i kjøleskap.
Og de smakte faktisk bra riktig - ikke så søt som originalen, men det ønsket jeg heller ikke egentlig. Man kan jo alltids søte mer om man vil. Geleen var litt vel seig, men den smakte utmerket.
Nå har jeg geletrøffel til jul! :):D