View Full Version : Cocosa, hvordan klarer du å få det i deg?
Kjøpte meg Extra Virgin Cocosa i dag, for å prøve å få i meg litt mer fett. Tok en liten dært på tuppen av teskjea for å smake..og det gikk rett ut igjen..ugh...
Hvordan bruker du cocosa??
I en ekstra god kaffe. Gjerne koffeinfri. Jeg tilsetter også gjerne litt smør og fløte. Og litt Splenda må jeg innrømme:o
Jeg har fått helt dilla på Cocosa og har ingen problemer med å spise det rent:D
Bruker det også i bakst(vafler, brød eller kaker for eksempel) og sauser for å nevne noen eksempler. Har også hørt om folk som bruker det i kaffe og jeg er sikker på at det går fint an å bruke i drikker som smoothies også.
Det er bare noen dager siden jeg kjøpte min første krukke selv, men mitt inntrykk er at det egentlig kan brukes til det aller meste. Er sikker på at de fleste her inne er godt vant med dette og har masse gode ideer å komme med også;)
Jeg lar det smelte på varm mat, f.eks. omelett med div. fyll og revet parmesanost, eller har det oppi cappuccino, gjerne med noe ekstra krydder, som ingefær, kanel og kardemomme.
Tar ikke så mye om gangen, men sprer det utover dagen. Det skal uansett helst ikke tas på fastende mage.
Kaffe med kookos smak? hmm..må prøves!
Photobscura
30-01-08, 17:53
Jeg synes det er godt, og spiser det som kosttilskudd, en til to ss om dagen. Men jeg kan skjønne at ikke alle liker det like godt.
Da vi jeg heller anbefale cocosa pure, den er smaksfri, eller MCT-olje, som du kan lese mer om her: http://karbojunkie.wilhelmsen.biz/showthread.php?t=2810
Jeg greier heller ikke å spise cocosa, nei.
Har brukt det i noen gryter, det fungerer fint.
Og så prøvde jeg kaffe med litt cocosa, fløte og suketter (evt splenda), det ble litt irish coffee-aktig. Minus whiskyen, da.
Synes det var godt, jeg.
Jeg smelter det med 99 % sjokolade: 100 gram cocosa og 20 gram sjokolade. Heller det i isterningsbrett og lar det kjøle seg :sikle:
SusieBlues
30-01-08, 20:20
Jeg spiser det med teskje. Smaker jo ren kokos. Synes det er helt greit, jeg.
Jeg har også litt oppi kakao som er laget av fløte og kakaopulver
Jeg smelter det med 99 % sjokolade: 100 gram cocosa og 20 gram sjokolade. Heller det i isterningsbrett og lar det kjøle seg :sikle:
Så utrolig lurt, men er du ikke litt kjip på sjokoladen?:o
Kanskje konsistensen blir best med denne fordelingen?
Så utrolig lurt, men er du ikke litt kjip på sjokoladen?:o
Kanskje konsistensen blir best med denne fordelingen?
Om du bruker 86% sjokolade så må du ha i mer ja, men 99% er jo nesten kakao så det holder.
Det blir enda bedre om du putter en mandel eller to i hvert rom i isbitbrettet før du heller over blandingen :D
Takk for mange lure ideér :) Siden jeg ikke drikker kaffe tror jeg at jeg skal prøve forslaget til Georgine :D Jeg har bare 70% sjokolade, så jeg får vel vente til i morgen..
Får prøve med 86 %, det er det sterkeste jeg finner. Så utrolig bra å ha slike godbiter på lur, og det helt uten kunstig søtning!:D
Gleder meg til å prøve dette.
Jeg bruker cocosa i proteinshake. Smelter en te-skje i litt varmt vann og heller det opp i blendern sammen med resten av "suppa". Konklusjon, det er cocosa som hever smaken :o)
Må jeg få spørre et dumt spørsmål fra en som aldri har satt sine ben i en Cocosa-krukke:
Hvordan er Delfiafett i forhold til Cocosa...? Er det tilnærmet det samme eller noe helt annet?
Må jeg få spørre et dumt spørsmål fra en som aldri har satt sine ben i en Cocosa-krukke:
Hvordan er Delfiafett i forhold til Cocosa...? Er det tilnærmet det samme eller noe helt annet?
Jeg vil ikke anbefale delfiafett. På pakka står det at den inneholder delvis herdet fett og det kan bety transfett. Se denne tråden:http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=4759
Photobscura
01-02-08, 06:51
Delfiafett er visstnok "bunnslagget", altså de ubrukelige restene av kokosnøtta... Og, ja, inneholder herda fett :(.
EWW! :eek:
Hjertlig... da blir det Cocosa, ja.
dere som lager cocosa sjokolade..hvordan får dere den fin? Min skiller seg,så sjokoladen blir nederst og oljen stivner på toppen. Godt er det likevel,men ser så ekkelt ut :p Hehe. Og cocosa i kaffen..hmm..skiller seg der å. Blir en tykk fetthinne på toppen..
dere som lager cocosa sjokolade..hvordan får dere den fin? Min skiller seg,så sjokoladen blir nederst og oljen stivner på toppen. Godt er det likevel,men ser så ekkelt ut :p Hehe. Og cocosa i kaffen..hmm..skiller seg der å. Blir en tykk fetthinne på toppen..
Jeg lagde for første gang i dag. Mesteparten av sjokoladen havner nederst, men de ser jo delikate ut alikevel syns jeg, og faarlig gode. Jeg presenterte en for søstern min i dag som kost-tilskudd, hun syns også de var faarlig gode. Jeg brukte 4 ruter 86% sjokolade og kanskje 5 store skjeer cocosa. Det ble akkurat til å fylle et vanlig isbitbrett med 14 isbiter.
Jeg lagde for første gang i dag. Mesteparten av sjokoladen havner nederst, men de ser jo delikate ut alikevel syns jeg, og faarlig gode. Jeg presenterte en for søstern min i dag som kost-tilskudd, hun syns også de var faarlig gode. Jeg brukte 4 ruter 86% sjokolade og kanskje 5 store skjeer cocosa. Det ble akkurat til å fylle et vanlig isbitbrett med 14 isbiter.
Jeg lagde de for første gang i går, med omtrent samme blandingsforhold som deg, men mine skilte seg ikke. Dessverre så syntes jeg ikke de var noe gode..de smakte liksom hverken fugl eller fisk..:(
Jeg svelger cocosaen... 3 ss hver dag.. Vondt skal vondt fordrive :p
Svelger mye annet som IKKE er behagelig ... :o
Sikter til tran, gåselever.... etc :lol:
Jeg svelger cocosaen... 3 ss hver dag.. Vondt skal vondt fordrive :p
Svelger mye annet som IKKE er behagelig ... :o
Sikter til tran, gåselever.... etc :lol:
HAHAHAHA
Jeg svelger cocosaen... 3 ss hver dag.. Vondt skal vondt fordrive :p
Svelger mye annet som IKKE er behagelig ... :o
Sikter til tran, gåselever.... etc :lol:
http://www.cosgan.de/images/midi/ekelig/a015.gif
Klarer ikke det,jeg...
dere som lager cocosa sjokolade..hvordan får dere den fin? Min skiller seg,så sjokoladen blir nederst og oljen stivner på toppen. Godt er det likevel,men ser så ekkelt ut :p Hehe. Og cocosa i kaffen..hmm..skiller seg der å. Blir en tykk fetthinne på toppen..
Mine skiller seg aldri.. rører godt før jeg heller det over i brettet.
Man kan forøvrig helle i vaniljedråper eller lignende og. De blir ekstra gode om man har noen mandler i.
Mine skiller seg aldri.. rører godt før jeg heller det over i brettet.
Man kan forøvrig helle i vaniljedråper eller lignende og. De blir ekstra gode om man har noen mandler i.
Da får jeg prøve det neste gang.. mandler og vaniljeessens :) Hvor mye 86% sjokolade burde man bruke i forhold til Cocosa??
Har man det i kaffen, er det bare å røre. Da fordeler fettdråpene seg.
Da får jeg prøve det neste gang.. mandler og vaniljeessens :) Hvor mye 86% sjokolade burde man bruke i forhold til Cocosa??
På 86% bruker jeg 40 gram, men det blir jo i egentlig en smakssak.
Har man det i kaffen, er det bare å røre. Da fordeler fettdråpene seg.
Jo,en liten stund,ja-s¨å samles det på toppen igjen :ja:
dere som lager cocosa sjokolade..hvordan får dere den fin? Min skiller seg,så sjokoladen blir nederst og oljen stivner på toppen. Godt er det likevel,men ser så ekkelt ut :p Hehe. Og cocosa i kaffen..hmm..skiller seg der å. Blir en tykk fetthinne på toppen..
Det der slet jeg med når jeg lagde Delfia i jula... jeg lurer på om det kan ha noe med hvor varme de forskjellige ingrediensene er. De bør avkjøles til lik varme før de blandes sammen.
HER har jeg et spørsmål som jeg ikke tror har blitt stilt omkring her:
Hvordan takler kjæledyr Cocosa?
Min lille puselusk, forstår dere, har jeg funnet ut at ELSKER kokos! :eek:
Så mens jeg holdt på forrige uke, og snudde ryggen til, hadde pelsverket jafset i seg en kvart teskje eller deromkring. Ikke den store mengden altså, men jeg lurer nå på om det ikke er bra med dem, eller om de rett og slett kan få seg en liten smak i ny og ne?
Noen som vet?
HER har jeg et spørsmål som jeg ikke tror har blitt stilt omkring her:
Hvordan takler kjæledyr Cocosa?
Min lille puselusk, forstår dere, har jeg funnet ut at ELSKER kokos! :eek:
Så mens jeg holdt på forrige uke, og snudde ryggen til, hadde pelsverket jafset i seg en kvart teskje eller deromkring. Ikke den store mengden altså, men jeg lurer nå på om det ikke er bra med dem, eller om de rett og slett kan få seg en liten smak i ny og ne?
Noen som vet?
Jeg har tengt tanken sjøl, så jeg henger meg på denne.. Lurer på hvordan pelsen til hunden hadde blitt med litt cocosa hver dag..??
Har funnet ut at den beste måten å¨ta det på er å ha Cocosa-teskje og et stort glass vann klart.
legger ei skje med C f o r s i k t i g på tunga (så jeg slipperå kjenne konsistens og smak, og så pælmer jeg på med vann) da glir det ned.Og etter et kvarter så kommer det en liten kokos rap.
Vet dere forresten den kjemiske formelen for kakao ????
Ca Ca O Såklart
Mvh Grovsnus
Ha en fin dag
Har funnet ut at den beste måten å¨ta det på er å ha Cocosa-teskje og et stort glass vann klart.
legger ei skje med C f o r s i k t i g på tunga (så jeg slipperå kjenne konsistens og smak, og så pælmer jeg på med vann) da glir det ned.Og etter et kvarter så kommer det en liten kokos rap.
Vet dere forresten den kjemiske formelen for kakao ????
Ca Ca O Såklart
Mvh Grovsnus
Ha en fin dag
hehe,så arti :D
jeg mikker og makker med sjokoladeblandinger. Har nå laget noen gode med mindre sjokolade og mer cocosa som ble nokså gode. Jeg har brukt 2 ruter 86% sjokolade, ca 5 ss cocosa og ca 10 mandeldråper. Jeg putter kokosolje og sjokolade sammen i kjelen. Det smelter fort. Tilsatte så mandeldråper. Rører godt rundt. Heller opp i isbitform. Rører hele tiden slik at det blir en bra blanding i hver form. Som toppen på kransekaka (!) så tar jeg bittelitt Atkins morningshine frokostblanding opp i hver lille isbit (bare 3-4 flak i hver). Blir en god fett-bit med god smak og litt knas!
2 ruter sjokolade og FEM ss Cocosa!?! :eek:
Jeg har brukt 1 plate sjokolate og 2-3 ss Cocosa, jeg! Men men, hver sin smag...
Hvordan får man sakene ut av isbitbrettet etterpå?
2 ruter sjokolade og FEM ss Cocosa!?! :eek:
Jeg har brukt 1 plate sjokolate og 2-3 ss Cocosa, jeg! Men men, hver sin smag...
Hvordan får man sakene ut av isbitbrettet etterpå?
Jeg prøver å bruke så lite sjokolade som mulig, men vil alikevel at det skal være godt og smake sjokolade.. Ikke noe problem å få de ut av isbit-brettet, for de er jo så fete at de sjvopper ut!:)
mye spennende her, jeg tar litt i kaffen.
Men jeg lurer nå på HVOR viktig dette er?
Altså coscoaen
mye spennende her, jeg tar litt i kaffen.
Men jeg lurer nå på HVOR viktig dette er?
Altså coscoaen
Hvis du liker å lese om slikt, så anbefaler jeg deg boka "The Coconut Oil Miracle" av Bruce Fife. Der står det om en mengde helsefordeler av kokosfett. Men, det er et poeng for han at man erstatter andre usunne oljer med det. Det er altså ikke meningen at man skal bruke en masse vegetabilske oljer til steking og baking, og så bruker en dette som tillegg. Dessverre er det jo såpass dyrt i Norge, at en ikke har råd til å bruke det i vanlig matlaging. Den dyreste cocosaen er den sunneste, fordi den har også mange antioksidanter som er bra for helsa.
Det hjelper på stoffskifte, vekt, utseende, hormonbalanse, fordøyelse, osv. Han anbefaler ca. 3,5 spiseskjeer per dag, men da altså alt inkludert. :)
Har man det i kaffen, er det bare å røre. Da fordeler fettdråpene seg.
Jo,en liten stund,ja-s¨å samles det på toppen igjen :ja:
Det går mye bedre med cappuccino. :)
Nå har jeg drukket cocosa i kaffen de siste dagene,og jeg liker det faktsik!! Tykk kokos smak. Jeg eelsker koksos da :ja:
Hva er cocosa? Og hvorfor tar dere dette? (nybegynner.....)
Hva er cocosa? Og hvorfor tar dere dette? (nybegynner.....)
Her har du et par tråder om emnet:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17131&highlight=cocosa
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17225
Har funnet ut at den beste måten å¨ta det på er å ha Cocosa-teskje og et stort glass vann klart.
legger ei skje med C f o r s i k t i g på tunga (så jeg slipperå kjenne konsistens og smak, og så pælmer jeg på med vann) da glir det ned.Og etter et kvarter så kommer det en liten kokos rap.
Takk takk - nå får jeg endelig i meg cocosa'en jeg også
Har funnet ut at den beste måten å¨ta det på er å ha Cocosa-teskje og et stort glass vann klart.
legger ei skje med C f o r s i k t i g på tunga (så jeg slipperå kjenne konsistens og smak, og så pælmer jeg på med vann) da glir det ned.Og etter et kvarter så kommer det en liten kokos rap.
takker jeg også!!! det FUNKER!!! grudde meg som en liten unge som skulle få en fæl medisin... men... gikk jo bra :D
Jag tycker inte om cocosa i kaffe, men en kopp te med cososa är väldigt gott. Och så mjuka läppar man får...
Hvilket merke cocosa kjøper dere? Og hva koster den? På "min" helsekost har de bare glass - "Pure coconut oil" - til 86,-
Photobscura
16-02-08, 18:14
Extra virgin er den beste. Den koster alt fra 140-170 kr for et glass på helsekosten.
en skje cocosa med masse kanel oppå er godt! smaker søtt.
Jeg sipser den ren, men lar glasset stå i kjøleskapet, sånn at den er hard. Da blir det som en liten "godbit" :p
Hvilket merke cocosa kjøper dere? Og hva koster den? På "min" helsekost har de bare glass - "Pure coconut oil" - til 86,-
Cocosa er varemerket på en type kokosolje. Jeg bruker også Cocosa Extra Virgin om jeg skal ha det som kost tilskudd og Cocosa Pure til matlaging. :D
Du kan lese mer om Cocosa HER (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=106513&postcount=2).
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.