View Full Version : Bismak av splenda?


annemarta
13-02-08, 20:52
Heisann alle sammen!
Som relativt fersk ketolyser så har jeg ett spørsmål angående baking! Jeg har forsøkt å tilpasse noen oppskrifter til lavkarbo gjennom å bruke splenda som sukkererstatning. Prøvde meg på noen kjeks basert på peanøttsmør her tidligere i kveld.... Det skulle være 150 g sukker i de og jeg brukte da 15 g splenda. Men det ble en merkelig smak av dette. Skyldes dette splenda? Bør man bruke mindre når man forsøker å oversette oppskrifter til lavkarbo??

Takker for svar!

Ellers så må jeg bare si at kroppen min trives på lavkarbo, går sakte, men jevnt ned i vekt og cm. Skulle selvfølgelig ønske at jeg hadde gått ned ti kg i går, men prøver å være tålmodig.... Masse gode tips og ideer her på forumet forresten. Mange flinke mennesker her.

Ha en fortsatt fin kveld, folkens :)

Bee
13-02-08, 20:55
Hmmm....jeg har ikke opplevd noen rar bismak ved bruk av splenda.

annemarta
13-02-08, 20:59
Ok..... Kanskje det rett og slett ikke var en god oppskrift! Takker for svar.

Alyssa
14-02-08, 09:58
Jeg synes splenda har bismak. Smak og behag det der. :)

Sprudle
14-02-08, 12:05
Jeg synes splenda har bismak.

Det syns jeg også.

Tuppen
14-02-08, 16:37
for meg var faktisk splenda en vanesak.... i starten så syntes jeg den var... nja... ekkel.... men nå liker jeg den- tenker på det som sukker... og bruker det SJELDENT :p

annemarta
14-02-08, 17:47
Alt er vel en vanesak.... Har brukt det lite jeg også, men av og til er det kjekt å bake noe til kaffen som jeg også kan spise :) Og da må man jo ha noe søtstoff!

paprika
14-02-08, 23:32
Jeg synes Splenda smaker helt gyselig, og det er jeg egentlig litt lei meg for:( Hadde store forhåpninger til det da det kom.

megselv
15-02-08, 00:02
Synes også splenda har en forferdelig bismak om det er mye av det i en oppskrift.