Lurer på om noen av dere her inne kan gi meg ordentlige svar. :p
Jeg leste et sted at det er mer stivelse i en kokt varm potet, enn i en kald kokt potet. Høres jo helt merkelig ut.
Ikke det at jeg spiser potetet, men har bare aldri hørt det før.:rolleyes:
Fedonisten
14-02-08, 08:17
Lurer på om noen av dere her inne kan gi meg ordentlige svar. :p
Jeg leste et sted at det er mer stivelse i en kokt varm potet, enn i en kald kokt potet. Høres jo helt merkelig ut.
Vet ikke helt om jeg kan gi deg noe som kvalifiserer til å kalles et ordentlig svar :p - men jeg kan jo prøve :lol:
Det er ikke MER stivelse i en kokt varm potet enn i en kald kokt potet, men stivelsen endrer egenskaper. Kokte kalde poteter inneholder større mengde RESISTENT STIVELSE - noe som gjør at blodsukkeret ikke stiger så mye som ved inntak av vanlig stivelse.
Hva som skjer og hvorfor vet jeg ikke - jeg har bare lært at det er sånn. Resistent stivelse finnes også i umodne bananer og i enkelte typer basmati ris. Du kan lese mer om resistent stivelse her : http://www.funksjonellmat.no/hi-maize/Resistent%20stivelse.pdf
Hm, da lærte jeg sannelig noe nytt i dag også.
Takk for svar! :klem: