View Full Version : Nydelig rekegryte ...


Titti
07-03-08, 21:18
Husker ikke om jeg la ut denne tidligere? Fant den hvertfall ikke på hurtigsøk, vel uansett er den kjempegod! :sikle:

Denne er bare så nydelig http://www.pratekompaniet.net/forum/images/smilies/icon_drool.gif

Rekegryte:
2 ss meierismør
1 ts karripulver
1 ts paprikapulver
1 løk
2 stangselleri
1 purre
100 frisk champignon
1,5 ss mel (jeg brukte speltmel).
3 dl melk
1 dl fløte (jeg brukte 2 dl melk og 2 dl fløte, neste gang tar jeg 3 dl fløte og 1 dl melk)
3 ss tomatpure
2 ss chilisaus (jeg bruker Amoy sin)
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 bokser pillede reker (ca 400 gram), Evt. ferske reker, eller scampi.

Smelt smør i en gryte, ha karri og paprika pulver oppi. Rør godt. Hakk opp løk og to stangselleri og ha oppi. Skjær purre i tynne skiver og hakk opp soppen. Alt surres i gryta noen min på middels varme.
Dryss over melet, spe med melk og fløte. Ha i tomatpure og chilisaus.
Smak til med salt og evt hvitvin. Kok opp og tilsett så paprika og reker. Dette skal IKKE koke, bare stå på svak varme noen minutt.

Serveres med salat og evt ris/baguette til de som kan spise det.
I stedet for mel kan man sikkert bruke litt johanneskjernemel, e.l.
Velbekommen http://www.pratekompaniet.net/forum/images/smilies/hoppetunge.gif

Distrea
07-03-08, 22:10
herremin titti... :o

:sikle: ... sikler igjen jeg

Titti
07-03-08, 22:17
Den er utrolig god! :ja: Man kan sikkert bruke soyamelk i stedet for fløte for å få den mer euro-vennelig.

Distrea
07-03-08, 22:19
på OBS så fant jeg soya fløte også faktisk, under 3 karber og rundt 150 kcal mener jeg det var.
Skal kjøpe det når jeg tester ut denne gryta her.
tror jeg må ha litt mer fase en først :o

Titti
07-03-08, 22:21
Oj, så bra! Denne kan du jo unne deg når du er ferdig med fase 2 f.eks. :)

Distrea
07-03-08, 22:24
ja, og den er lagret!

nå må jeg se og få koblet opp skriveren så jeg får skrevet ut oppskriftene. Må få samlet dem i ett hefte.

takk for at du deler :klem:

Gerd
07-03-08, 22:29
:sikle: Kopiert og lagret på data'n :D

Titti
07-03-08, 22:31
Bare hyggelig. :klem: Jeg har en skuff full av oppskrifter jeg har printet ut, utklipp fra blader, gule klisterlapper osv... et lite h...hver gang jeg skal finne frem en oppskrift. :lol:

tulla
07-03-08, 22:36
Nå vet jeg hva jeg skal spise til middag i morgen :rolleyes: Tusen takk!!

Titti
07-03-08, 22:39
U very welcome! :D

Distrea
07-03-08, 22:41
Bare hyggelig. :klem: Jeg har en skuff full av oppskrifter jeg har printet ut, utklipp fra blader, gule klisterlapper osv... et lite h...hver gang jeg skal finne frem en oppskrift. :lol:

:o kjenner den. Vi må få oss en fin perm :D

Gerd
07-03-08, 22:45
Bare hyggelig. :klem: Jeg har en skuff full av oppskrifter jeg har printet ut, utklipp fra blader, gule klisterlapper osv... et lite h...hver gang jeg skal finne frem en oppskrift. :lol:

Kjenner meg igjen.... :lol:

paprika
08-03-08, 00:29
Denne må jeg bare prøve! Tusen takk:) Det får bli til meg og kona når ungene er hos faren, jeg ser allerede at de ikke kommer til å like det.

Distrea
10-04-08, 23:55
denne skal jeg lage til meg selv og ei venninne i helgen! blir scampi isteden for reker.... namnam

Titti
11-04-08, 00:11
Den er kjempgod! :sikle:

Distrea
11-04-08, 00:12
gleder meg veldig, skal komme med raport.:)

Titti
11-04-08, 07:41
Så bra! :D

Distrea
12-04-08, 22:29
:sikle herre min så digg!

denne kommer jeg klart til å bruke mer! Både til reker og kylling, for denne tror jeg kan brukes til det meste!

neste gang kommer jeg til å bruke mer soya melk enn fløte (nå brukte jeg mest soyafløte) men tror det går fint med melk og JBKM også.

hvertfalll... Denne er MER enn godkjent fra meg :D

Titti
12-04-08, 22:59
Glad du likte den. :klem:

Hedda:)
12-04-08, 23:37
Åh, høres veldig god ut. :D

Christin
13-04-08, 16:07
Heihei! Dette hørtes helt sykt godt ut! Men... Kan man bruke bare fløte og jbkm, og få samme konsistens? Regner med melet er der for å få den litt tykk,og da kan det kanskje byttes ut med andre hjelpemidler?

Distrea
13-04-08, 16:09
Jeg brukte mest fløte, hadde lagd gjevning av JBKM og melk, men trengte ikke mye av det... den ble tykk nok av seg selv :D

Kan si det igjen... dette var godt,,, skal spise resten etterpå :sikle:

mett.og.glad
22-01-12, 06:48
Spennende oppskrift, men mel hører vel ikke helt hjemme her?............og tilbehør som ris og baguette er kanskje litt misforstått?

Titti
22-01-12, 09:28
Det er derfor jeg skriver i siste avsnitt at mel kan byttes ut m feks jkm og at ris og baguette kan serveres til de som ikke spiser lavkarbo. Vi pleier å ha salat til. Hmmm, denne skal jeg snart lage kjenner jeg.:ja:

Dietta
22-01-12, 09:48
Denne gikk rett i oppskriftsmappa gitt :sikle:
Minner mye om en gryte jeg pleide å lage før. Da brukte jeg bare fløte, og det fungerte helt fint. Dumt at jeg ikke har reker i fryseren :mad:

Titti
22-01-12, 13:59
Ja, jeg lagde en lignende kyllinggryte i går og brukte ingen jevning, gikk helt fint det. :ja:

Titti
30-01-12, 13:02
Lagde denne i helgen, brukte Johanneskjernemel til jevning, gikk helt supert. :)