View Full Version : Helt ny her, og har et spørsmål..


Kiara
10-09-04, 14:11
Vel, egentlig er det masse jeg lurer på, men jeg får ta en ting av gangen...
Begynte på Atkins i går, og var veldig flink. Holdt meg kun til listen...Men da jeg våknet i morges, var jeg kjempesvimmel og sjelven i knærna..var så vidt jeg orket å stelle ungene mine....Er det vanelig å bli sånn i starten eller? Det er isåfall helt uutholdelig... Jeg måtte bare trøkke i meg en banan, ellers hadde jeg svima av tror jeg....:confused:

nalana
10-09-04, 14:28
Jeg vil tro at hvis du har spist riktig, så har du sikkert bare spist for lite av det riktige. For sikkerhets skjyld, så kunne du kanskje bare lese kapittelet om de første 14 dagene en gang til. Det er fort gjort å overse noe, og det får vi nesten håpe at du har, for det er ikke vanlig å føle seg slik som du beskrev på noe stadium i induksjonen egentlig. Etter et par dager er det faktisk ganske vanlig å føle seg bedre enn før.

Velkommen hit forresten :D

Hei du, vi er avatarmessig i slekt. Jeg har oppkalt meg selv etter Nala;)

Huldr
10-09-04, 14:31
Hei Kiara, og velkommen hit! :)

Siden jeg selv akkurat har gjennomgått noen plagsomme dager med overgangen til ketose, er jeg vel den nærmeste til å svare:

Ja, man kan føle seg kjempedårlig en stund, selv hadde jeg det grusomt de tre første ukene på Atkins, men "normalt" skal det gå over etter noen få dager. Men noen trenger kanskje litt mer karbohydrater enn 20 gram, det er ihvertfall min antagelse ut i fra hvordan jeg reagerer. Nille, som er en av "ekspertene" her, ga meg råd om å øke karbohydratinntaket for deretter å gå langsomt ned igjen. Ellers, husk masse vann, og følg reglene nøye - det er VIKTIG!

Hilsen

Nille
10-09-04, 15:47
Kroppen du må "venne seg av" med karbohydrater. Det kan for noen være like ille og gi abstinenser slik en alkoholiker eller narkoman får det. Det er ikke alle som kan kutte så drastisk og klare å fungere i dagliglivet. Det du kan gjøre er som Scilla sier. Venn kroppen din sakte av med karbohydrater først - SÅ begynner du på induksjonen. Spis mye grønnsaker og drikk mye vann !!

Lykke til videre. Vi er er om det er noe du lurer på !!

:klem:

syl
10-09-04, 16:44
husker selv at jeg var svimmel ig kvalm den første tiden,så du må få i deg nok fett og nok mat,husk du kan spise masse av de riktig tinga,selv syntes jeg det hjelp med makadamia nøtter,noen om dagen og farris,for du tapper kroppen for ganske mye vann og da følger saltene med i suget,så drikk farris,håper du får det til,etter en uke blir det bedre for de fleste,men aldri noen unntak,så les om de første 14 dagene igjen ja,du oppdager sikkert noe nytt da,:) fra syl

Kiara
10-09-04, 20:51
Takk for svar :)
Tror jeg skal ta rådet om å bruke en uke på å trappe ned på karbohydratene....for det var skikkelig fælt i morges...jeg var helt kake...vil ikke ha det sånn hver dag. Jeg er jo egentlig, nei VAR, en skikkelig sukkermums, så det er ikke rart kroppen min reagerer...

Carbokiller
11-09-04, 08:55
Jeg trodde forøvrig at jeg skulle dø første dagen på Atkins jeg.
Jeg var skiiiit-dårlig!!!! Eneste grunnen til at jeg fortsatte var at jeg hadde lovet meg selv å forøke TO uker før jeg ga opp. Du skjønner... jeg hadde liksom på forhånd bestemt at dette ikke funket. Så feil jeg tok!!!:D
Før kroppen forstår at her kommer det jaggu ikke mer karbohydrater og frem til den finner ut at den må begynne å forbrenne fett, er det ofte en fase hvor blodsukkeret bare synker og synker. Man vil føle seg helt dødsens elendig. Så stabiliseres alt og velværet vil komme tilbake.

Å trappe ned er nok en lur løsning hvis man ikke velger å hoppe i det og bite tenna sammen.
Lykke til. Og vit, etter alle tilbakemeldingene, at du ikke er alene!:)