Jeg mener å ha lest/hørt at rå grønnsaker er ernæringsmessig bedre enn kokt/woket/bearbeidet - er det noen som vet noe om dette? Hva med å spise rå blomkål, brokkoli, asparges og andre grønnsaker det er typisk å koke/woke? Er det visse typer man bør unngå å spise rå?
Cassava kanskje ;)
Bare fint å spise de du nevner rå vel!
Jeg mener å ha lest/hørt at rå grønnsaker er ernæringsmessig bedre enn kokt/woket/bearbeidet - er det noen som vet noe om dette? Hva med å spise rå blomkål, brokkoli, asparges og andre grønnsaker det er typisk å koke/woke? Er det visse typer man bør unngå å spise rå?
Aubergine skal ikke spises rå.
Aubergine skal ikke spises rå.
Ikke i noen annen form heller, for min del...;)
Er det slik at GI stiger ved koking/woking av grønnsaker?
tja...rå grønnsaker er vel litt mer tungtfordøyelig, men oppskårne grønnsaker emd dipp er jo bare digg da.
Men ike alt er godt rått..asparges, aubergine, potet, sopp...syns jeg må kokes el stekes.
Stratovarius
13-06-08, 17:27
Rå asparges synes jeg er kjempegodt jeg da, med spekeskinke og ost rundt :rolleyes: KNASK KNASK :D
Rå asparges synes jeg er kjempegodt jeg da, med spekeskinke og ost rundt :rolleyes: KNASK KNASK :D
Holder meg til toppene jeg, og spiser de gjerne rå uten tilbehør:)
hmm..mente å ha lest noe om at de bør spises kokt?
hmm..mente å ha lest noe om at de bør spises kokt?
Åh? Fordi? De smaker jo kjempegodt rå!:)