hei, jeg er veldig glad i løk, og skjærer gjerne en rød løk, eller vanlig løk i 2 og steker den sammen med omelett. Bruker også rødløk i salat.. Er det masse karber i løk, bør jeg være litt forsiktig med det?:confused:
Løk er rikt på karber synes i allefall jeg.. vanlig hvit løk har 5,7 karber pr 100 gram. :)
ok, skal skjerpe meg med løken, bare pittelitt i omeletten fra nå av....;)
http://www.forskning.no/artikler/2008/juni/185815
ifølge denne artikkelen:
"Karbohydrater i løk lagres ikke i form av stivelse slik som hos poteter, men i form av fruktan som spaltes først i tykktarmen, og gir derfor ikke noen økning i blodsukkeret."
Hva dette betyr i praksis aner jeg ikke.
søt uten sukker
25-06-08, 20:52
Ah.. spennende! Løk er jo mega godt! Søtt og deilig. Kult hvis løk ikke utgjør noen karbofare. Hjemmelaget løksuppe... NAM!! m masse revet ost..( sikle..)