View Full Version : Hvorfor må en bake med egg?


HIS
07-07-08, 22:30
Lurer veldig på hvorfor en ikke kan bake med gjær? Kjenner at jeg begynner å bli lei/liker ikke det jeg har prøvd å bake med masse egg i :confused:

Hege

Michelin
07-07-08, 22:34
For gjær brukes til bakst med mel....og det vil vi ikkje ha:) Men du verden kor godt det lukter...

HIS
07-07-08, 22:46
Ja, bakverk lukter deilig! Grunnen til at jeg spør er at jeg har fått en med meg på jobben og vi er lei av at alt smaker egg. Og i dag fikk jeg spørsmål om det gikk ann å kutte ut mel med kruskalkli og bruke gjær.

Hege

Nike
08-07-08, 06:42
Egg er bindemiddel...

quebec
08-07-08, 07:42
KARDEmomme og kanel kan gi litt av den gode bakeduften :)

Nike
08-07-08, 07:44
Du kan også bytte ut egg med No egg - et eggeerstatningsprodukt. Men er usikker på kh-innholdet her.

Iset
08-07-08, 07:51
Atkins bruker gjær i noen av bakemixene sine (de som ikke fås i Norge, desverre) men jeg vet ikke hva annet som er i dem. Men det er jo mye bakst her inne som ikke smaker egg. :)