View Full Version : Sauser etc


Nussenasse
24-08-08, 09:23
hvordan lager dere brun saus f. eks. i går lagde jeg tomatsuppe som jeg fant her inne og brukte da johannesbrødmel(?)til jevning. Jeg gjorde kanskje noe feil for det ble så mye klumper....?

nattfrue
24-08-08, 09:42
hvordan lager dere brun saus f. eks. i går lagde jeg tomatsuppe som jeg fant her inne og brukte da johannesbrødmel(?)til jevning. Jeg gjorde kanskje noe feil for det ble så mye klumper....?

Johannesbrødkjernemel må røres ut i litt varmt vann før det has oppi supper og sauser. Da slipper du klumper. Jeg har ikke sett noen andre her nevne det, så det kan hende det bare er meg - men for min egen del liker jeg ikke å bruke jbkm til jevning, for jeg synes det gir sausen en slags gele-aktig kvalitet (selv om jeg bruker lite og sausen ikke blir særlig tykk) som setter seg på tennene. Kan hende det er bare jeg som er overfølsom :) Jeg bruker ikke noe annet i stedet, jeg bare koker inn ting litt ekstra til det tykner naturlig. Har du i fløte eller creme fraiche, for eksempel, vil det få sauser og supper til å tykne.

Nussenasse
24-08-08, 10:22
aha, ja da skal jeg prøve å lage med bare fløte.

Jeg blandet ut først med vann ja, men trodde det stod kadt vann jeg. sikkert der jeg gjorde feil da. Skjønner hva du mener med gele aktig.

Takk for hjelpen!

Distrea
24-08-08, 10:32
Er litt enig med nattfrue, men jeg bruker det innimellom, det ikke noe dårlig på smak syns jeg, gir bare litt rar konsistens.

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534&highlight=v%E5re+fantastiske

Der er den stor sausetråden hvis du trenger flere oppskrifter å boltre deg i :)

Kitt
24-08-08, 10:35
Jeg skal i hvert fall aldri mer bruke JBKM i sauser.:_oppgitt:
Klarer bare ikke den gelekonsistensen. Smaken er det ingenting i veien med, men den følelsen i munnen etterpå fikser jeg ikke.:eek:

norwegiana
25-08-08, 20:37
Prøvd Fjordland peppersaus? ;)