View Full Version : Pinjekjernekarbiser m fetakrem og ovnsbakte grønnsaker


Sivensvans
12-09-08, 21:34
4 pers

600 g karbonadedeig
1/2 dl kremfløte
1 egg
salt og pepper
1 hvitløksfedd
1/2 potte basilikum
5 soltørkede tomater i olivenolje
50 g pinjekjerner
1 liten squash
1 gul paprika
olivenolje
1 ts tørket basilikum

Fetakrem:
200 g fetaost
1 beger creme fraiche
1/2 potte basilikum
4 soltørkede tomater i olje
salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 g
Bland karbonadedeig, fløte, egg, salt og pepper i en bolle.
Hakk hvitløk, basilikum, og soltørkede tomater fint og blad det i farsen.
Bland i pinjekjernene. Form farsen til karbonader og legg dem på et bakebrett.
Skjær squash, paprika og rødløk i skiver og legg dem på et annet stekebrett. Hell litt olivenolje over grønnsakene og dryss på salt, pepper og tørket basilikum.
Sett begge brettene i ovnen ca 20 minutter. Bytt plass på brettene etter halvgått tid.
Smuldre fetaosten og bland den med creme fraiche i en skål. Hakk basilikum og soltørkede tomater fint og bland det med fetakremen. Smak til med salt og pepper.

Server karbonadene med ovnsbakte grønnsaker og en klatt fetakre.

Håper det smaker!

fett-nok
21-09-08, 23:08
Hørtes smaskens ut, dette skal prøves:)

Karbosara
22-09-08, 00:31
Spennende!

Skal prøve denne! Takk!

fett-nok
22-09-08, 14:34
Laget de nå, skal snart sette det i ovnen, det lukter helt himmelsk.
Og den fetakremen har jeg tyvsmakt på.....mmmmmmmmm!!!!:)
Den må jo kunne brukes til mye rart egentlig.

Gleder oss til middag!!!

fett-nok
22-09-08, 18:15
NAM NAM!!

Dette ble hit hos alle her, både meg, mann og 8-åringen.
(minsten var den som spiste mest faktisk).

Jeg synes jo også fetakremen var god......til å begynne med, men det ble for mye for meg etterhvert.

Et lite tips til andre her inne,
lager dere kremen, så kan dere fint halvere oppskriften i forhold til kjøttmengden, det blir MYE krem. Jeg lagde av 800 g karbonadedeig og brukte vel 3-4 ss krem til min posjon. Jeg spiste 4 kaker.

MEN NYDELIG MIDDAG!

(hva er karboinnhold i pinjekjerner egentlig, fant det ingen sted)

Areola
22-09-08, 18:55
Nå har jeg netopp vært og bytta på formene, bare ti minutter igjen :spent:

Sivensvans
24-09-08, 14:29
Hvordan smakte det...?

*spent':p

Areola
24-09-08, 16:22
Pinjekjernene ble bare i veien for meg.
Men å ha soltørkede tomat, hvitløk og basilikum i kjøttkaker er noe jeg ABSOLUTT skal ta med meg videre :ja:
Fetakremen var også god, men oppskriften var litt stor i forhold til hva som ble spist.

blåbær
24-09-08, 21:37
Fetakrem! Det høres jo bare helt fantastisk ut! :) Har ikke noe kjøkken å lage avansert mat på, men skal se om jeg får mixa noe fetakrem og spise det sammen med noe annet.