Superslimithink
21-09-08, 18:01
ha dette over salaten? Er det karbo i den?
Ja det lurer jeg også på!
Ifølge Matvareguiden (http://www.matvareguiden.no/matvare36.asp) er det 17 gram karbohydrater per 100 gram balsamicoeddik. Men dette ser ut til å være litt generisk informasjon - det finnes jo veldig mange typer balsamico. Kjøp en med næringsdeklarasjon, så slipper du å lure :)
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=409494&postcount=8
... bare et lite tips for de som bor i Oslo - så har Oliviers&Co butikk på Majorstua. Og 3g er jo ikke så ille siden det ofte ikke er så store mengder det er snakk om :D
Problemet med balsamico er jo at de som er gode ALDRI er norske.... Ergo har de ikke innholdsfortegnelse heller. Jeg må innrømme at jeg har dryppet litt over salaten og håpet på det beste. Har gått bra til nå i allefall.
Hei.
Balsamico-eddik de Modena (mesteparten av balsamico-eddiken i Norge) inneholder 2,6 g sukker per spiseskje. Husk at balsamico er eddik, og eddik er laget av alkohol.
Hei.
Balsamico-eddik de Modena (mesteparten av balsamico-eddiken i Norge) inneholder 2,6 g sukker per spiseskje. Husk at balsamico er eddik, og eddik er laget av alkohol.
Eddik av alkohol?????
Lenge siden jeg hadde organisk kjemi, men det stemmer da ikke helt. Eddik lages vel av eddiksyrebakterie. Bakterien finner du i lufta, og på bananfluer.
Den siste er et problem hvis man setter vin.
Alkohol kan omdannes til flerverdige alkoholforbindelser, som samlet kalles fusel. Rein alkohol kan ikke uten videre omdannes til eddik, så vidt jeg vet.
PS har ikke alltid rett, men tar aldri feil:D