View Full Version : Alternativ til ris


Millamor
05-10-08, 16:09
Er helt ny her inne,og ganske ny med å spise lavkarbomat.
Lurer på om noen har noen gode alternativ til ris. Kjøpte brun Basmati ris i går,er det godkjent? Jeg syns den var god, men den ble litt grøtete i konsistens. Hvordan skal den kokes?
Er bulgur noe man kan bruke?
Håper noen kan gi meg svar.:snill:

Kitt
05-10-08, 19:20
Er litt vanskelig å svare når du skriver egenkomponert som filosofi!
Du kan jo titte litt her uansett
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2960&highlight=jukseris

Millamor
05-10-08, 21:02
Takk for linken :)
Jeg tenkte holde meg til rådene til Fedon, og minske karbohydratene betraktelig,og holde meg unna hvitt mel, sukker, vanlig ris og pasta. Det var derfor jeg lurte på om det var noen ristyper som var bedre enn andre.

Kitt
05-10-08, 21:13
Da så!:p
Da er vel basmati og naturris det beste!:)

Sirius
05-10-08, 21:37
Smakt villris (kanskje det samme som naturris?) De har det i butikker med godt utvalg. Mørk mørk brun, nesten svart farget, likner på brun ris.

Du kan også sjekke ut "jukseris" av blomkål, som visstnok skal være ganske godt og enkelt. Men det smaker altså blomkål. Verdt et søk i forumet :)