View Full Version : Bountykake
Denne må da gå an å lage lavkarbo? :confused:
Eller må man ha melis-konsistensen for at den skal bli god tro?
Så hvertfall fryktelig god ut.:sikle:
Bountykake
Her har du en superpopulær og trendy kake, som består av saftige kokosmarengsbunner som er fylt og dekket med en deilig, lys sjokoladekrem. En garantert vinner dersom du er glad i Bounty!!!
Ingredienser:
Kakebunner:
6 eggehviter
200 g melis
200 g kokos
Sjokoladekrem:
150 g smør
150 g lys kokesjokolade
90 g melis
6 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i kokos.
Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kakebunnene nederst i ovnen ved 150°C i 30 minutter, til de er lett gyldne. Avkjøl bunnene helt i formen. Løsne de fra formen med en skarp kniv. Ta de ut av formen og dra av bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes smøret i en liten kjele. Brekk sjokoladen opp i biter og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl helt (se tips). Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk. Sett kremen eventuelt en stund i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens.
Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og ha resten oppå kaken. Lag eventuelt riflete mønster i kremen på toppen av kaken ved hjelp av en gaffel. Oppbevar kaken i kjøleskapet.
Tips:
Det er nødvendig å steke kakebunnene hver for seg, for det er vanskelig å dele en kakebunn i to. Har du varmluftsovn, kan du steke bunnene samtidig, men pass på å skifte plassering i ovnen etter halve steketiden.
Dersom sjokoladesmøret til sjokoladekremen ikke er tilstrekkelig avkjølt, risikerer du at sjokoladekremen blir for tynn i konsistensen. Hvis så skulle skje, er det imidlertid bare å sette den i kjøleskapet en stund, til den tykner i konsistensen.
Liker du litt sterkere sjokoladesmak, kan du bytte ut lys kokesjokolade i sjokoladekremen med vanlig, mørk kokesjokolade.
Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.
Og jeg som elsker Bounty!!
Jeg lurer også på om melis-konsistensen må være der.
Men jeg påtar meg herved ansvaret med å bake denne - i dag!
Jeg laga Kokoskaker på fredag, og den røra kan nok også fint brukes til kakebunn.
Skal jeg bruke 20 gram Splenda i bunnen og 9 gram i sjokoladekremen?
Bare jeg får rapport, så kan du bruke hva du vil for meg!! :)
Bare jeg får rapport, så kan du bruke hva du vil for meg!! :)
:lol:
Hehe, jeg er ingen baker, og mitt forsøk på dessert endte ikke så bra.....
Hehe, jeg er ingen baker, og mitt forsøk på dessert endte ikke så bra.....
Øvelse gjør mester!
Skal ta bilder og forklare så godt jeg kan i kveld jeg da :smile:
Åhh, du er en engel!!:spent:
Åhh, du er en engel!!:spent:
Signerer :ja:
Nå står bunn nr. 2 i ovnen, ferdig om få minutter.
Bunn nr. 1 står på verandaen til avkjøling :p
Men... den sjokoladekremen...
Pisk eggeplommer og melis. Ha i det avkjølte sjokoladesmøret og pisk videre til kremen er tykk.
Den er ikke tykk. Jeg tror kanskje det er der den melisen gjør nytta si.
Uansett - den står nå i kjøleskapet. Håper den tykner til. Skikkelig tykner!
Spennende!
Åhh, du er en engel!!:spent:
Signerer :ja:
Hihi, takktakk!
kanskje splendaen må males til melis? Mener å ha lest at det går an :ja:
Gleder meg til dokumentasjon!!! :D
kanskje splendaen må males til melis? Mener å ha lest at det går an :ja:
Jeg leste også det, man malte den på en måte.
Å så bra at noen tok utfordringen. :spent:
Vi har jo klart å få til god tykk sjokoladekrem på Sarah Bernard Kakene...:ja:
:sikle:
Phu - kremen ble deilig og tykk!
:sikle:
Litt knotete med bunnen fordi jeg bare har én rund form, men det gikk jo greit.
:sikle:
Bilde 1 - Deigen
Bilde 2 - Første bunn og sjokoladekrem til kjøling på verandaen
Bilde 3 - Kaka
Bilde 4 - Kakestykke
:sikle:
Denne kommer jeg til å bake igjen! Og igjen! Og igjen! Og igjen!
:sikle:
Tusen takk, Titti :blomster:
:sikle:
oh my god :sikle:
Nå må jeg finne meg en diger ostebit... ellers går jeg bananas i godisskapet :p
Å kjære vene!! Tenk å vise slikt sånn rett før leggetid, tenkte du ikke på det??:hungry:
Kommer til å drømme om denne i natt, cc med 1 ts heistad blåbærsyltetøy er ikek akkurat det samme :_plystre:
Men tusen takk for at du testet ut!! :gave:
oh my god :sikle:
Nå må jeg finne meg en diger ostebit... ellers går jeg bananas i godisskapet :p
Kos deg med osten! Tror jeg må gå rett i seng! Ikke innom kjøleskapet hvertfall ;)
Å kjære vene!! Tenk å vise slikt sånn rett før leggetid, tenkte du ikke på det??:hungry:
Kommer til å drømme om denne i natt, cc med 1 ts heistad blåbærsyltetøy er ikek akkurat det samme :_plystre:
Spis opp CCen med syltetøy, og så er det marsj rett i seng, hehe! :p
Men tusen takk for at du testet ut!! :gave:
No problem, det var baaaaaaaaaaaare koselig :smile:
:sikle: mmmmm
Enig!
Jeg blir ikke lei av å se på bilde nr. 3!
Bilde?? Du kan jo nyte den IRL!
favoritten er bilde nr.4 her. mmm,,, digge fyllet... mmm,,, og kaka i bakrunnen... åhh. NÅ SOVE:p
Bilde?? Du kan jo nyte den IRL!
Jeg tør ikke å åpne opp kjøleskapsdøra :lol:
favoritten er bilde nr.4 her. mmm,,, digge fyllet... mmm,,, og kaka i bakrunnen... åhh. NÅ SOVE:p
zzzzzznakkazzzzzzz :smile:
Å, så deilige bilder. Dette skal jeg drømme om i natt. :sikle:
Legger du ut eksakt lavkarbo-oppskrift når du får anledning! :blomster:
Og dette var den 1 tråden jeg måtte inn på idag!:lol:
Legger du ut eksakt lavkarbo-oppskrift når du får anledning!
Jeg er egentlig litt i tvil om den kvalifiserer til lavkarbo-kake, men...
Man kan jo halvere oppskriften :p
6 egg - 6
29 g Splenda - 29
150 g smør - 1,5
150 g sjokolade - 10,5
200 g kokos - 21,6
Totalt 68,6!
16 kakestykker = 4,3 karber pr. stk.
Det finnes kokos med mindre karber.
Det finnes sikkert søtning som har mindre karber.
Men ikke så ille en sjelden gang da. :) Denne er vel ikke noe "verre" enn f.eks Fedons Franske...
Men ikke så ille en sjelden gang da. :) Denne er vel ikke noe "verre" enn f.eks Fedons Franske...
Neida, det er den nok ikke. Må finne karbo-innholdet på Fedons Franske :smile:
åh herlighet!:sikle:
Mon tro om jeg ikke skal prøve denne på søndag,til farsdagen. Men må vel bake noe annet til barna. Vil ikke proppe i de kunstig søtning. Var denne vanskelig og bake? Vanlig kokesjokolade,eller en mørk en?
Åh, Mosepjusk! Du er herved min helt! Bøyer meg i støvet!!!
Er såååå glad for at jeg snart har bursdag og skal servere kun lavkarbo-kaker i bursdagsbesøket! (Kan bli luftig for enkelte :) )
Apropos det å steke kakebunnene i to omganger; jeg pleier å steke den i en stor langpanne og så bare dele den rett over så jeg får to tynne firkanter. Så legger jeg dem oppå hverandre. Mye enklere, og litt artig med helt firkantet kake i stedetfor de kjedelige runde. :D
Var denne vanskelig og bake? Vanlig kokesjokolade,eller en mørk en?
Ikke vanskelig!
Jeg brukte vanlig sjokolade (samme som lys kokesjokolade sikkert) fra Sukkerfritt (kjøpt på Rema 1000).
Åh, Mosepjusk! Du er herved min helt! Er såååå glad for at jeg snart har bursdag og skal servere kun lavkarbo-kaker i bursdagsbesøket!
Er jeg bedt, eller?? :D
Apropos det å steke kakebunnene i to omganger; jeg pleier å steke den i en stor langpanne og så bare dele den rett over så jeg får to tynne firkanter. Så legger jeg dem oppå hverandre. Mye enklere, og litt artig med helt firkantet kake i stedetfor de kjedelige runde. :D
Lurt! Jeg syns runde kaker er fine jeg, hehe!
Bare lurer på om den blir VELDIG tynn dersom den stekes i langpanne...?
De to bunnene mine var veldig tynne og skjøre.
Skal ønske meg kakeforma fra PP til jul :smile:
Lurer på om jeg må prøve denne til helgen???
Jeg er egentlig litt i tvil om den kvalifiserer til lavkarbo-kake, men...
Man kan jo halvere oppskriften :p
6 egg - 6
29 g Splenda - 29
150 g smør - 1,5
150 g sjokolade - 10,5
200 g kokos - 21,6
Totalt 68,6!
16 kakestykker = 4,3 karber pr. stk.
Det finnes kokos med mindre karber.
Det finnes sikkert søtning som har mindre karber.
ååå gud den så god ut:O!!!:D
men er ikke splenda bare sukkeralkoholer da:confused::rolleyes:xD
Er jeg bedt, eller?? :D
Selvfølgelig! :)
bunnen står nå til avkjølning^^:D! kremen var FANTASTISK:rolleyes::):D!
bunnen står nå til avkjølning^^:D! kremen var FANTASTISK:rolleyes::):D!
Enig! Neste gang lager jeg halve bunnen og hele fyllet :D
hehexD^^:rolleyes::cool:
men spør igjen:P er ikke splenda sukkeralkoholerxD? man teller jo ikke med disse trodde jegxD?
Det er karbs i Splenda mener jeg. Sucralosen i Splenda er et sukkeralkohol ja, men husker i alle fall at jeg måtte telle karber i Splendaen, selv om det var veldig få ift mengde.
oi, jeg har aldri tellt med dissexD:rolleyes: jaja, går ned iallefallxD
Splenda
Karber pr. 100 gram: 97,7.
Ingredienser; Maltodextrin, sweetener (Sucralose: 1 %)
Det står på norsk under, hehe!
bunnen står nå til avkjølning
Åssen smakte kaka!?
Bunnene er avkjølt. Holder på med kremen nå. Har tyvsmakt på bunnen,og den var nydelig! Smakte kokosmakron! Hadde nesten ikke noe splenda i bunnen,og alikevel var den så søt.. Er spent på kremen da.. Vurderte ett øyeblikk og piske kremfløten til krem,men jeg krysse fingra at kremen tykne:p
Åh, Bounty! Min yndlings-sjokolade da jeg var liten...*sukk* Denne kaken må jeg definitivt lage en gang :) Takk for oppskrift!
Kremen ble VELDIG bra,vel og merke etter natten i kjøleskapet. Smakte et stykke i går kveld,da var ikke kremen blitt helt stiv,og smakte ikke så veldig godt. Men idag,var den stiv-som om den var lagd av glasur,og ti ganger bedre enn i går!!
Brukte også bare rundt 12 gr med splenda,synes kokosen gjorde den søt nok,og bruker ennå mindre neste gang.
Høres god ut :) Må prøves :sikle:
:sikle:
Phu - kremen ble deilig og tykk!
:sikle:
Litt knotete med bunnen fordi jeg bare har én rund form, men det gikk jo greit.
:sikle:
Bilde 1 - Deigen
Bilde 2 - Første bunn og sjokoladekrem til kjøling på verandaen
Bilde 3 - Kaka
Bilde 4 - Kakestykke
:sikle:
Denne kommer jeg til å bake igjen! Og igjen! Og igjen! Og igjen!
:sikle:
Tusen takk, Titti :blomster:
:sikle:
mmmm... dette såg snadder ut... men brukte du melis i eller søterstatning? vett du kor mye karbo d blei totalt i kaka di??
Dette kakå ska sååååå prøvas. kansje d ska bli ein av mine julebakst :P hehe
mmmm... dette såg snadder ut... men brukte du melis i eller søterstatning? vett du kor mye karbo d blei totalt i kaka di??
Dette kakå ska sååååå prøvas. kansje d ska bli ein av mine julebakst :P hehe
Står tidligere i tråden her;
Jeg er egentlig litt i tvil om den kvalifiserer til lavkarbo-kake, men...
Man kan jo halvere oppskriften :p
6 egg - 6
29 g Splenda - 29
150 g smør - 1,5
150 g sjokolade - 10,5
200 g kokos - 21,6
Totalt 68,6!
16 kakestykker = 4,3 karber pr. stk.
Det finnes kokos med mindre karber.
Det finnes sikkert søtning som har mindre karber.
paula2angeles
10-11-08, 14:38
Det ser jammen meg veldig godt ut, men hvor mange karbo er det i den gode kaken?
Og jeg lurer på om noen har sett kokosmasse med mindre karbohydrater enn Landlord og Eldorado,de har 10,8gr.
Rema her førte forresten ikke sukkerfri kokesjokolade de.Eneste sukkerfri produktet de har er anthon berg sjokolade. Men heldigvis fører en annen butikk produkter fra sukkerfritt,i tillegg til at jeg hadde bestilt hos de tidligere,men nå slipper jeg jo de portokostnadene:)
Det ser jammen meg veldig godt ut, men hvor mange karbo er det i den gode kaken?
Det står rett over innlegget ditt!
Da har jeg testet å lage denne med sukrin.
Fungerte utmerket.
Tok med sukrinen fra start da jeg pisket marengsen så det skulle bli minst mulig kornete, og laget eggedosis av plommene før jeg blandet inn i sjokoladekremen.
Jeg er kronisk lat, så jeg stekte kaka i bare ett lag med all sjokoladen på toppen, men det ble aldeles nydelig med denne latmannsvarianten også, tusen takk for oppskrift! :D
Flott at du testet ut dette.
Hvor mye sukrin brukte du?
Ehm - en dæsj...
En litt stor dæsj i marengsen, men jeg lagde bare halv porsjon for jeg hadde bare tre egg. Så sånn rundt 60-75 gram tenker jeg.
Også et par spiseskjeer i sjokoladekremen som ble laget til eggedosis sammen med eggeplommene.
Brukte to og en halv Anton Berg sukkerfri sjokkis. :)
Hva ble den endelige oppskriften? Malt splenda (g?) i stede for melis, og mørk sjokkis i stede for lys?
Herregud så deilig det ser utt!!!! :D
hehexD^^:rolleyes::cool:
men spør igjen:P er ikke splenda sukkeralkoholerxD? man teller jo ikke med disse trodde jegxD?
Det er karbs i Splenda mener jeg. Sucralosen i Splenda er et sukkeralkohol ja, men husker i alle fall at jeg måtte telle karber i Splendaen, selv om det var veldig få ift mengde.
Splenda
Karber pr. 100 gram: 97,7.
Ingredienser; Maltodextrin, sweetener (Sucralose: 1 %)
Det står på norsk under, hehe!
Jammen, jammen. Sukkeralkoholene skal jo trekkes fra? Du har jo regnet 1kh per gram i regnestykket ditt, og det blir vel feil?
Dette blir bursdagskaka til gubben idag ;)
Laget den ferdig igår og satte i kjøleskapet. Syntes det så ut til å være aaaaaltfor lite sjokoladekrem, så laget litt større porsjon.
Brukte mørk sjokolade(veldig glad i sterk sjokolade), og oppdaget at å la marengs stå med kokos i seg mens den andre halvparten stekes IKKE funker :rolleyes:
Måtte jo tjuvsmake litt, og DU MILDE HIMMEL så god denne kommer til å være i kveld *slafse*
Mistenker at gubbeluren kaster i seg hele kaka i tre jafs :lol:
TrillTrall
17-09-10, 18:20
*stønner og himler med øynene*
Har lagd kaka, men den er ikke montert ennå ettersom den skal serveres først på søndag - holder den seg en dag eller to i kjøleskapet med sjokoladekremen på?
Strevde litt med å få løsnet den fra bakepapiret (bør det smøres?), men klarte det med en skarp og bred kniv. Skrapte av kokosmarengsrestene etterpå og hadde dem i en skål og blandet det med en liten dæsj av sjokoladekremen. :sikle: Jeg lagde kaka med litt mindre sukrin og sjokoladekremen med mørk kokesjokolade og det ble kjempegodt! Ikke så søtt som vanlig bounty-sjokolade selvfølgelig, men litt "voksen" smak som er veldig god til en kopp te og sikkert til kaffe også for den som drikker det. :) :ja:
Pruttilutt
19-09-10, 16:27
Kan jeg bruke Cloetta sin sjokolade med sukkeralkoholer eller vanlig kokesjokolade (>70%) med sukker? :P
Så gøy å se at det fortsatt er liv i denne kaka. Hadde helt glemt den jeg.
Gleder meg såå til å gå i gang igjen med å lage sukkerfrie kaker osv. Men det får vente til jeg er i mål med ED og over på stabiliseringen. Til bursdag og jul i desember kanskje. :)
Pruttilutt
20-09-10, 18:55
Har gjort noen modifikasjoner tilpasset de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig, hvor totalkarb på kaken ble cirka 42 karb.
200 gram kokos (Coops kokos har 6,5 karb per 100 og koster 6 kroner) (13 karb)
150 gram sjokolade (Bruke Cloetta sin melkesjokolade, 2 karb)
6 egg (4,5 karb)
150 gram smør (1,5 karb)
Cirka 2 spiseskjeer Splenda (regner 20 karb for sikkerhetsskyld)
523,37 gram kake, 42 karb.
Forøvrig lik tidligere framgangsmåte, bare smurte ut bunnen på bakepapir på en slett plate, ble vel 20 x 30 cm, passelig tykk. Deler den i to og har litt fyll mellom lagene og masse over :rolleyes:
Regner med å få 12 kakestykker/-biter. 3,5 karb per bit :) Har tjuvsmakt på begge deler, og det smaker himmelsk! Håper bare bunnen blir like god :)
Ferskenbeinet
22-09-10, 08:35
Denne så veldig kjekk ut! Må testes!
Pruttilutt
11-10-10, 20:40
Forferdelig god kake!
Nå ser jeg at siste innlegg er gammelt, men nå får man jo sukrin i melisform! Driver å lager denne kaken nå:) Håper den blir vellykket!
Åh, jeg må innom Kinsarviken og kjøpe sukrin på vei hjem fra jobb. Denne skal jeg lage imorgen :D
Ferskenbeinet
15-10-10, 20:34
Denne har jeg lagd i kveld, gleder meg sånn til å smake! En ting er sikkert, kokosmakronene til julen er i boks, bunnen smakte akkurat likt! MMM
Pruttilutt
15-10-10, 21:51
Kokostopper med sjokolade"hatt" :) Nammis!
Ferskenbeinet
17-10-10, 13:34
Denne her var fantastisk! ;)
Fredrikke07
07-01-11, 12:37
Noen som har prøvd å bytte ut kokesjokoladen med bakekakao eller evt har formeninger om hvordan det kan bli?:)
Fredrikke07
07-01-11, 21:51
Og det ble veldig godt med bakekako i stedet for sjokolade:p, og mektig synes jeg. Hadde også i litt mindre smør og mindre sukrinmelis i bunnen.
Fredrikke07
07-01-11, 21:53
Og da blir det svært lite karber!!!
Jeg laget denne i går, brukte en blanding av splenda, natreen og sukrinmelis. Det ble veldig godt! Tok en latmannsvariant som nevnt tidligere og laget kakebunnen på en langpanne og delte i to etterpå. Fungerte flott :)
Tror jaggu jeg skal lage en versjon av denne i dag.
Dette har blitt min absolutte favorittkake, spiser et stykke annenhver kveld (fryser den i små stykker). Tusen takk for oppskrift! Jeg lager den i langpanne, og bruker sukrin som søtning.
Denne er farlig god. Kan ikke ha den i huset uten å spise kake til alle måltider. Har en mann son ikke liker kokos, så jeg får ha hele kaken alene.
Da skal jeg kjøpe sukrinmelis på mandag. Bruker dere like mye sukrin som sukker eller mindre?
Edit: mente melis, ikke sukker.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.