Er det noen som har god erfaring med å lage egglikør med søtningsstoff istedet for sukkeret? Har så lyst til å lage egglikør til jul, men dumt visst den blir ødelagt pga. søtningsstoffet :o Noen som har prøvd?
Hm... ingen som har prøvd, eller har lyst til å prøve? :p Nei, jeg får teste det ut selv da :)
1/2 l fløte
1 1/2 dl splenda (har ikke prøvd sukrin eller stevia, men skal)Skal tilsvare 350 g sukker
4 store eggeplommer
vaniljestang eller vaniljeessens (15 dråper)
Like mye sprit 40 eller 60% - spørs hvor sterk du vil ha den :syklubb: sånn blir vi da
Kok opp fløte med skrapet vaniljestang/dråper - avkjøl og sil
Visp eggeplommer og sukkererstatning
Bland avkjølt fløte og egg/splenda
Bland så med sprit, hell på flasker og rist
Av en eller annen grunn blir den veldig tykk når jeg setter flasken i kjøleskap, så jeg oppbevarer den i kjøkkenskapet
Tusen takk! Denne skal jeg prøve i morgen :)