View Full Version : Dilemma Risengrynsgrøt


Megvel
16-12-08, 10:00
Hei!
Som dere ser er jeg ferdig slanka, men jeg har et "gjesteproblem".
Lillejulaften er det dags for den tradisjonelle risengrynsgrøten i heimen.
En av gjestene har hypoglykemi og kan ikke på generelt grunnlag spise karbser. Med et risengryn-søk her ser jeg noen har eksperimentert med cottage cheese med splenda, fløte, smør og kanel. Så kommer det vanskelige: Jeg er melkeallergiker selv og kan ikke prøve og smake (jeg koker bare min egen grøt med oatly isteden). Gubben er utlending og har ikke peiling. Har noen her inne prøvd dette? Har noen prøvd å varme dette? Smelter det ikke? :confused:

Alyssa
16-12-08, 12:33
Jeg syns cottage cheese er godt kaldt som "risengrynsgrøt", men syns ikke det blir noe godt oppvarmet. Litt smeltet/seigt og smaker litt mer ost.
Men jeg vet at mange blander cottage cheese i grøt, så det er sikkert mange som er uenige med meg.

Runegutt
16-12-08, 13:45
Cottagecheese blir god riskrem, men smaker sykt som varm grøt.
Tror du kan experimentere med blomkålrasp+melk+JBKM. Dette kan muligens gi noe som minner om grøt.
Et anna alternativ er Rømmegrøt av sæterrømme. Det blir uansett kjempegodt, og lavglykemisk nok.
JBKM kan brukes til å tykke grøten.

Skippy
16-12-08, 13:49
Enig med runegutt, lag rømmegrøt med JBKM - er helt smaskens.