View Full Version : Nutrition facts, trenger hjelp


elian
17-12-08, 13:02
Jeg har fått pakken fra Nutrition.com og har nettopp spist en god posjon pasta, som var helt nyyyydelig!!!!! :D

MEN... Det står foran "5 gr digestible carbs pr serving" (1 serving = 56gram tørr pasta)

Bak står det følgende: Total carbs 41, fiber 5, protected carbs -31, digestible carbs 5.


HVA ER DISSE PROTECTED CARBS FOR NOE? Jeg blir litt usikker på om jeg kan stole på fakta på esken, for pastaen smaker som HELT VANLIG PASTA... :rolleyes:

danish
17-12-08, 13:08
"Protected carbs" er et markedsføringsord for resistent stivelse, en type karbohydrater som ikke fordøyes (de blir behandlet som fiber).

elian
17-12-08, 13:12
"Protected carbs" er et markedsføringsord for resistent stivelse, en type karbohydrater som ikke fordøyes (de blir behandlet som fiber).

Ok... Så de er kanskje ikke så bra, men har i hvertfall ingen innvirkning på BS? (desverre tenker jeg kun på vekt akkurat nå, men skal vurdere å tenke på den fiber-teorien når jeg er ferdig slanket og bare skal vedlikeholde) :cool:

danish
17-12-08, 13:19
Ok... Så de er kanskje ikke så bra, men har i hvertfall ingen innvirkning på BS? (desverre tenker jeg kun på vekt akkurat nå, men skal vurdere å tenke på den fiber-teorien når jeg er ferdig slanket og bare skal vedlikeholde) :cool:

Ja, blodsukkeret stiger mindre enn vanlig. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15784985) Blodsukker er ikke så viktig for vektnedgang. Det viktigste er mengden insulin, men det påvirkes heller ikke.