fagremøy79
10-01-09, 18:41
lurer på om hvilken type sukker erstatning man kan bruke når man går på lavkarbo/ketolyse...er helt forvirra:hjelp:
er så mye snakk om hva man kan bruke som erstatning, men skjønner lite av det....:rodme:
Hvorfor må man ha sukkererstatning, da? Trolig fordi man er helt avhengig av sukker - det smaker søtt og godt, og det fungerer på kroppen som et narkotikum - avhengighetsdannende.
Ja, jeg har vært karbojunkie tidligere, men bruker veldig sjelden sukkererstatning i kosten som lavkarboer :)
Sukkererstatninger er jo i mange tilfeller kjemiske stoffer som produsentene og "forbrukermyndighetene" (Mattilsynet/FDA osv) sier er "helt ufarlig". Det tror jeg ikke noe på.
Stevia vil jeg anbefale om man vil ha noe søtt av og til - bruk litt mer enn om det hadde vært salt
Splenda, natreen (sukralose/cyklamat og sakkarin) og andre kjemisk fremstilte sukkererstatninger holder jeg meg helt unna. Splenda og natreen inneholder forresten like mye karbohydrater som sukker (100g) i form av fyllstoff - ofte er fyllstoffet et polysakkarid - Maltodextrin. Men, på Natreen.no så påstås det at det er 0 kcal pr 100g, hvordan klarer de det?
De fleste her bruker vel Splenda, Sukrin eller Stevia - sistnevnte er vanskelig å få tak ( du må gjerne til nettbutikker).
fagremøy79
10-01-09, 19:00
ok:) så da kan jeg kjøpe en av dem
eldste jenta mi har bursdag om noen dager så når vi skal ha familie selskap hadde det vert kjekt å bake noe jeg også kunne smake på i tilegg til "vanlige" kaker:D
da blir det lavkarbo kake neste helg:happybday
Stevia - tåler det varme?
Les mer om stevia på Mat & Helse http://www.matoghelse.no/artikler/matfakta--oppskrifter/stevia---det-ideelle-soetningsmiddelet.aspx
Les også om den på stevia.com
:)
Hva med Natreen? Kan det brukes som en erstatning?
Jeg bruker sukrin, det er naturlig og kan brukes av barn også.
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=19361
http://www.funksjonellmat.no/sukrin-om.php
Edit Gammel tråd joh...