Det står ikke på pakningen...blir helt frustrert av sånt! Barna ønsker seg taco i kveld...
Oj!
Lag selv, da vel!
Da vet du at du får ~0 karbo
Og, ferdig taco-krydder: 50% + med karbo. Old El Paso har over 50% karbo, First Price sin har 60% karbo - jo billigere jo mer altså! I tillegg får man jo diverse ting på kjøpet :-)
Her er hjemmelaget taco-krydder:
Cummin
Paprika
Fersk hvitløk (revet)
Oregano
Cayennepepper
Cummin og paprika for taco-smak og farge
Riv hvitløk (3 fedd) og tilsett oregano etter lyst
Cayennepepper for den brennende taco-smaken etter behov og lyst
Her slipper man å koke inn stivelsen med vann, bare stek kjøttdeigen og bland deretter godt inn med krydderet. Litt vann vil fordele krydderet litt bedre (lokk fungerer også)
Ja, du kan så si :-) Er på første uka i ketose og sliter hver gang jeg skal lage meg mat. Er helt utafor, barna på 2 og 3 er syke og ja, jeg klarer ikke å tenke klart. MEN har mista 3,2 kg på 6 dager da! Men undres veldig nå på om jeg skal bevege meg litt over mot Fedon. Det blir bare for travelt dette i hverdagen, når en egentlig ikke har ett sekund til overs i tillegg til jobb og hus og barn. Er helt tappet!
Jeg har laget tacokrydder sånn i dag. Kjempegodt! :D
"Hjemmelaget" tacokrydder til 1/2 kg kjøttdeig:
1 ts salt
2 ts spisskummin
1/2 ts koriander
1/2 ts chilipulver
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
litt pepper
Hele retten (kjempegodt!):
Ostegratinert Taco-form
1/2 kg kjøttdeig
1 hakket løk
1 boks hakkede tomater
1 "porsjon" tacokrydder (se nederst)
1 dl kremfløte + 1/2 dl vann
100g revet gulost
Tilbehør:
agurk i biter
tomat i biter
salat
creme fraiche
tacosaus
tacotubeskjell (spiste selvsagt ikke disse jeg!)
Stek opp kjøttdeigen først.
Ha oppi den hakkede løken og stek litt til.
Tilsett tacokrydderet og bland.
Ha oppi hakkede tomater og bland.
Ta så panna/gryta av plata og ha i fløten. Bland godt.
Smør en ildfast form og hell blandingen i.
Riv osten og ha over. Sett i ovn på ca. 200 grader i 20 min.
Med landlort hakkede tomater og en løk på ca 120 gram ble det totalt ca 16 karber i gryta. Tilbehøret må regnes utenom da!
vossajinto
07-02-09, 19:38
Næringsverdi/100g:
Energi:http://www.santamaria.no/gfx/inv.gif1250 KJ/ 300 kcal
http://www.santamaria.no/gfx/inv.gifProtein:http://www.santamaria.no/gfx/inv.gif4,5 ghttp://www.santamaria.no/gfx/inv.gif
Karbohydrater:http://www.santamaria.no/gfx/inv.gif60 ghttp://www.santamaria.no/gfx/inv.gif
Fett:http://www.santamaria.no/gfx/inv.gif4,5 g
vossajinto
07-02-09, 19:39
På taco krydder i fra SantaMaria asså;)
aldrimerjollycola
07-02-09, 20:08
jeg bruker alltid bare spisskummin, chili og paprikapulver som tacokrydder, trenger ikke disse posene, de er fulle av smaksforsterkere (msg)
på lavkarbo - lager jeg en forenkla variant av guacamole (opprinnelig har den litt finhakka løk og tomat) så jeg bruker bare å mose en eller to avocadoer med litt sitron eller lime juice og litt hvitløk!
Jeg spiser tacokrydderet og sausen fra Santa Maria jeg, og jeg merker ingenting av det. Har aldri gått ut av ketose pga av dette og vekten går riktig vei. :)
Men undres veldig nå på om jeg skal bevege meg litt over mot Fedon. Det blir bare for travelt dette i hverdagen, når en egentlig ikke har ett sekund til overs i tillegg til jobb og hus og barn. Er helt tappet!
Husk at man kan ikke ta alt for mye på sparket med fedon heller. Riktignok kan man spise brød ELLER knekkebrød ELLER fullkornsris til ETT måltid, men det krever likvel mye planlegging og oppfølging.
Planlegging er nøkkelen til suksess uansett. Sett deg ned etter barna er i seng og lag en liste hvertfall over lunsjer og middager for minimum 3 dager framover. Følg den!
Og lykke til uansett :)