View Full Version : Nå er jeg lei av å lage eggete pannekaker/lapper


aldrimerjollycola
11-02-09, 18:46
finnes det en brukbar oppskrift for pannekaker eller lapper for oss i ketose?

har prøvd og prøvd, og kommer egentlig ikke frem til noe jeg er veldig fornøyd med.. alt smaker egg, egg og atter egg! lagde noen i dag med masse ekte vanilje og kardemomme, og det smakte bare egg..

kan jeg lage en oppskrift der jeg erstatter noen egg med jbkm?
går det ann?
ser at mange her skryter av en oppskrift med havregryn, men det blir for mange kbh for meg..

noen her som har noen gode pannekakeråd å komme med??
(eller linke til en tråd med brukbare oppskrifter dere er fornøyde med..?)

Kitt
11-02-09, 19:04
Har du prøvd Gerds oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=957)?
Ser ikke ut som det er mye egg i den ene i hvert fall!

fjanni
11-02-09, 19:04
jeg har gitt opp.. alt smaker egg. usj.

isabella
11-02-09, 20:29
Har laget denne fra Gerd :

Har du ikke bakemix kan du bruke JBK (muligens soyaprotein men det har jeg ikke prøvd. ) Jeg laget små lapper av dem da det var lettere å snu. De var gode, smakte ikke egg synes jeg - til og med min mann som ikke er lavkarbo frelst mente at de faktisk var gode på smak, men litt porøs.
Superdupergod Frokostpannekake.Totalt 6 kbh

2 egg,
4 ss cottage cheese
2 ss rømme
2 ss rapsolje
1 ss kruskakli
2 ss ketolyse bakemix
en klype salt
en klype bakepulver
2ts natreen pulver ·
Stekes som en stor pannekake eller som 2-3 små i smør på begge sider. Middels varme
Kan være vanskelig å snu, litt porøs.

aldrimerjollycola
11-02-09, 21:39
har faktisk ikke prøvd gerd sine ennå, elsker ostekaka hennes, så jeg har jo tillit til henne :)
ok, da skal dette bli mitt siste forsøk på lapper..

krysser fingrene...men jeg skriver kruskalklidings på handlelappen!

elian
12-02-09, 09:55
jeg har gitt opp.. alt smaker egg. usj.


Helt enig.. Og om det ikke SMAKER egg, så har det eggekonsistens, og da smaker det liksom egg likevel :rolleyes:

deniz
12-02-09, 10:01
jeg bruker denne oppskriften når jeg lager vafler, pleier å sløyfe kardemommen når jeg skal ha lapper...liker denne kjempegodt, og syntes i grunnen ikke den smaker egg... kan vell bytte ut 1 egg med litt jbk

3 dl rømme eller fløte
4 egg
2 ts bakepulver
4-5 ts jbkm
1 ts kardemomme. søtstoff etter smak
50 g smeltet smør..

la svelle min 20 min før steking

Wilma
12-02-09, 11:01
jeg bruker denne oppskriften når jeg lager vafler, pleier å sløyfe kardemommen når jeg skal ha lapper...liker denne kjempegodt, og syntes i grunnen ikke den smaker egg... kan vell bytte ut 1 egg med litt jbk

3 dl rømme eller fløte
4 egg
2 ts bakepulver
4-5 ts jbkm
1 ts kardemomme. søtstoff etter smak
50 g smeltet smør..

la svelle min 20 min før steking

Hva er jbkm?

Alyssa
12-02-09, 11:02
Johannesbrødkjernemel, fås kjøpt på helsekost :)