jeg forstår ikke helt greia.
i sukkerfrie produkter står det at det er masse karbohydrater,men de fleste av de er sukkeralkoholer.
hva er egentlig sukkeralkoholer?? er ikke det det samme som karbohydrater?
jeg blir sååå forvirret :confused:
valleygirl
18-02-09, 11:11
kjapt søk på Wikipedia gir bl.a. dette:
Sukkeralkoholer
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Sukkeralkohol (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Sukkeralkohol&redirect=no))
Gå til: navigasjon (http://no.wikipedia.org/wiki/Sukkeralkohol#column-one), søk (http://no.wikipedia.org/wiki/Sukkeralkohol#searchInput)
Sukkeralkoholer, også kjent som polyoler, er en molekylgruppe som ligner sukkerarter, men hvor dobbeltbindingen mellom oksygenatom og karbonatom er byttet ut med en hydroksylgruppe (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Hydroksylgruppe&action=edit&redlink=1). Sukkeralkoholene betraktes som søtningstoffer, og mange av dem har egne E-nummer (http://no.wikipedia.org/wiki/E-nummer). De fleste sukkeralkoholer finnes i naturlig tilstand, men konsentrasjonen av disse er som regel så lave at det som regel ikke er lønnsomt å utvinne disse. I stedet framstilles sukkeralkoholene fra naturlige sukkerarter gjennom reduksjon (http://no.wikipedia.org/wiki/Reduksjon) med hydrogen (http://no.wikipedia.org/wiki/Hydrogen) under høyt trykk, med nikkel (http://no.wikipedia.org/wiki/Nikkel) som katalysator.
Disse søtningsmidlene absorberes langsomt og ufullstendig, noe som fører til at vann holdes igjen i tarmen. Konsumering av større mengder sukkeralkoholer kan derfor ha lakserende virkning.
Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Sukkeralkoholer»