View Full Version : Sliter med å finne bra alternativer til frokost
Hei. er ganske usikker på hva jeg kan og ikke kan spise til frokost.
Ting blir litt mer vanskelig nårr man skal holde seg vekk fra brød.
hjelp:)
* omelett
* røkt laks
* diverse salater (kyllingsalat, ost å skinke salat osv)
* Pølse med rekesalat
* Lag oopsie-roll (finn oppskrift på forumet) og hiv på masse fetende pålegg :D
* kyllingvinger med rømme
* egg og bacon
* rester fra middag
* Lavkarbo pannekaker (finn oppskrift på forumet)
* lindberg smoothie (denne er det litt karbs i da..)
Aphrodithe
18-02-09, 18:02
Jeg lager dette brødet, kjempegodt! Har 1 brød ei uke, så baker om søndagen :)
Her er oppskriften jeg bruker på brød og som jeg syns er kjempegod. Ser ut som en variant av Lollypops: :)
4 egg
1/2 boks Creme Fraiche
1,5 ts bakepulver
4 ss linfrø (som de er)
60 g kruskakli
50 g sesamfrø (som de er)
45 g solsikkekjerner (som de er)
3 ss olje
Visper eggene sammen først, og blander så bare resten i. Rører det sammen med en vanlig visp og heller i form m bakepapir. Så enkelt som det kan bli! Steker v 180 grader i 55 min på nederste rille. Syns de blir veldig gode, ikke bløte, men saftige.
Fikk oppskriften da jeg var innom helsekosten her om dagen og spurte etter lavkarbomat. Siste deigen jeg laget doblet jeg da formene mine er ganske store, men stekte like lenge og med samme gode resultat :p Og om en regner 20 skiver blir det ca 2,5 kbh pr skive (fra mat på data) med dobbel deig :D
Gjør oppmerksom på at en merker at det er frø i brødene, god tyggemotstand, noe jeg liker :D
Ellers lager jeg Ooopsierolls kvelden før (da har jeg noen dager) eller en halv boks cottage cheese med litt Heistad syletøy.
valleygirl
18-02-09, 18:05
litt vanskelig å svare, siden du ikke oppgir en spesiell filosofi. Men jeg prøver meg allikevel. Er ikke glad i bare proteiner til frokost, så jeg spiser gjerne cottage cheese med bringebær. 100 g av hver gir ca 5 karber. Så har jeg bakt rundstykkene som du finner i oppskriftsforum og fryd: jeg synes de er kjempegode, så da er det bare å laste på alt mulig av kjøtt, varmrøkt laks, reker med majones, ost, egg osv...
tusen takk, så flott å få inn tips å ideer.
blir spennende å se hvordan dette fungerer:)
trillian78
18-02-09, 18:10
Disse går det mye av til frokost hos meg: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23099
Sikker på at du finner noen tips i disse trådene;
Hva har du spist til frokost i dag? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2494)
Småspist til frokost? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3607)
Jeg bruker oopsie roll til frokost. Herlig!! Det smaker litt som loffbrød syns jeg. Lesser oppå med pålegg på de, smaker kjempegodt+ at du ikke trenger å bruke tid på å lage til varm mat om morgenen:p Jeg ble iallfall veldig fort lei av å stå opp en halvtime før for å lage frokost :D
Jeg bruker oopsie roll til frokost. Herlig!! Det smaker litt som loffbrød syns jeg. Lesser oppå med pålegg på de, smaker kjempegodt+ at du ikke trenger å bruke tid på å lage til varm mat om morgenen:p Jeg ble iallfall veldig fort lei av å stå opp en halvtime før for å lage frokost :D
Glemte å legge ved at oopsie roll også er veldig karbofattig. jeg spiser 2 stk til frokost og laget med naturell smørost ender karboinnholdet på mine på 0,7 g pr oopsie + pålegg da :p
hehe. har vært på butikken etter jobb, å handlet inn litt, så nå blir det bakedag:) ev. bake kveld:)
Jeg sliter MAX med frokostrutinene her, og egentlig ALLE måltider, fordi ikke bare skal jeg spise LavKarbo (antatt hypotyreose type 2) men også glutenfritt. Jeg har trolig Diabetes Type 2 i tillegg. Og jeg har gått LITT lei av omelett hver morgen. Jeg har måttet slutte med mine Glutenfrie knekkebrød hver morgen og til hvert mellommåltid også. Fordi de inneholder 80% karbohydrater.
:(
Hjelp???
Jeg sliter MAX med frokostrutinene her, og egentlig ALLE måltider, fordi ikke bare skal jeg spise LavKarbo (antatt hypotyreose type 2) men også glutenfritt. Jeg har trolig Diabetes Type 2 i tillegg. Og jeg har gått LITT lei av omelett hver morgen. Jeg har måttet slutte med mine Glutenfrie knekkebrød hver morgen og til hvert mellommåltid også. Fordi de inneholder 80% karbohydrater.
:(
Hjelp???
Velkommen hit.
Det er litt vanskelig å anbefale deg diverse retter fordi jeg ikke vet hvilket kosthold du ønsker å følge. Det er stor forskjell om man vil spise generell lavkarbo tilsvarende Fedon eller LCHF (lavkarbohøyfett).
Følger du LCHF er ikke gluten noe problem da vi ikke spiser melprodukter uansett. Dia 2 er heller ikke noe problem da karbohydratene er på et minimum. Hypotyreose kan jeg ingenting om :o
Jeg følger LCHF. Frokosten min kan bestå av egg og bacon, varierte omeletter (bruker alt mulig oppi, veldig godt med tacokrydret kjøttdeig i), egg og ostemuffins (oppskrift finnes her inne, kan varieres i det uendelige), eller jeg kan lage meg en påleggstallerken som jeg kaller det. Påleggstallerkenen kan være diverse oster, kjøttpålegg, f.eks rømmedressing og litt grønnsaker. Man kan rett og slett blande med alt man liker. Roastbiff med løk majones blandet med en klatt rømme er veldig godt :sikle:
Til middag steker jeg en eller annen form for rent kjøtt av kylling, svin, okse eller fisk med passende tilbehør til. Tilbehøret kan være wokede grønnsaker, kokte grønnsaker, soppstuing, grønnsaksgratenger m.m
Det er masse kjempegode oppskrifter her inne så det er bare å velge og vrake. Ganske fort vil du finne dine egne favoritter.
LYKKE TIL VIDERE!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.