Er rimelig fersk her inne, og trenger en kjapp veiledning på hvilket søtstoff jeg bør velge. Er det sånn at man kan ha en type til alt (baking, matlaging, strøsukker osv), eller egner de ulike stoffene seg til ulike ting? Eller spiller det egentlig ingen rolle, -kun smak og behag?
Det er så mange fine oppskrifter her, men søtstoffene varierer (splenda, sukrin, stevia, fruktose, fribol, natreen, sakkarin osv osv). Gidder ikke å reise rundt for å få tak i alle. :)
Har inntrykk av at Splenda er det mest brukte. Det kan brukes til både baking, matlaging og som strøsukker. Ikke bruk vekt, siden Splenda veier 1/10 av vanlig sukker.
*traller litt* :D:D:D
Noen er i mot å bruke splenda, for det brytes ikke ned, og forsvinner dermed rett ut i kloakken med resultat at hvis for mange bruker det så blir havet søtere...
Mange her inne kombinerer flere, bl.a sukrin, stevia og som kjent splenda.
Odde:D
Er det noe søtningsmiddel som verken er skadelig for kropp eller miljø? Og som ikke gir karbohydrater (eller oppfattes som av kroppen)?
Er det noe søtningsmiddel som verken er skadelig for kropp eller miljø? Og som ikke gir karbohydrater (eller oppfattes som av kroppen)?
Sukrin og Stevia er naturlige produkter. Alt annet ville jeg styrt unna.
Sukrin og Stevia er naturlige produkter. Alt annet ville jeg styrt unna.
Akkurat nå styrer jeg unna alt av søtstoffer, men det blir jo litt vanskelig i lengden, tror jeg. I hvert fall for meg som er så glad i søtt:rolleyes:
Takk for tips, skal få sjekka det ut.