View Full Version : Carbonara med squash-tagliatelle
Fant en smart måte å lage seg pasta her inne på forumet! En genial sjel kom på at man kunne bruke squash! :D Og det fikk meg til å tenke hardt... Har leeeeeeeeenge hatt lyst på pastaretter, og da spesielt pasta carbonara. Så i dag bestemte jeg meg for å teste, og det var bare den BESTE carbonaraen jeg har smakt!!! :hungry:
Squash-tagliatelle:
1 squash
litt salt
skjær squashen i to på langs
bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser
legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut
kok squashen ca 1 min i fosskokende vann
Carbonara saus:
1/2 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 pakke bacon
1/2 kyllingfilet
1 1/2 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss Norvegia
ca 50 g parmesan
litt salt
litt nykvernet pepper
fersk basilikum
skjær baconet i små biter, stek det og legg det så på tørkepapir for å fjerne litt fett
skjær kyllingfileten i små biter og brun den i stekepanna
brun løk og hvitløk på svak varme
bland kremfløte, eggeplommer, hvitost, parmesan og basilikum i en bolle, og krydre lett med salt og pepper hell fløteblandingen i en kjele sammen med løk, bacon og kylling
la koke på svak varme ett par minutter
putt squash-tagliatellen i kjelen
kok ett par minutter
Serveres med det samme, pyntet med revet parmesan, nykvernet pepper og litt fersk basilikum.
BON APETIT!!!
Nam! Den skal vi prøve :)
legg det så på tørkepapir for å fjerne litt fett
:eek:
;)
Jeg skriver ut denne jeg. Det hørtes fristenende og spennende ut:D
Takk-takk.
:DNam! Den skal vi prøve :)
Anbefales! Den var bare RÅgod! Har spist mye carbonara i mitt liv, og denne var DEFINITIVT den beste! Savnet ikke pasta i det hele tatt!!! Var faktisk bedre uten!!!
Kos dere masse!!!
Denne skal jeg lage i dag!!:sikle:
:eek:
;)
Jeg legger også bacon på papir, ikke nødvendigvis for å fjerne fettet, men for å gjøre det sprøere :D Denne må forøvrig testes.
Bilde?? :D
Ja! jeg tar alltid bilde av maten jeg lager og legger ut sammen med oppskrift på blogen min! :p Men skjønner ikke helt hvordan jeg gjør det her... :confused:
Lagde dette i går til middag, og hele greia fosvant på et øyeblikk!!:p
Supergodt var det.:D
kan noen si noe om hvordan squashen holdt seg som "tagliatelle"? gikk den i oppløsning? går det an å "surre" den rundt gaffelen? :p
Jeg eelsker smaken på squash, så dette må jeg teste en gang!
oh, gleder meg, står og putrer på komfyren nå..klarer snart ikke vente på at samboeren skal komme hjem så vi får smakt på herligheten :)
YUMMY!!! denne retten bør være obligatorisk å teste ;)
kan noen si noe om hvordan squashen holdt seg som "tagliatelle"? gikk den i oppløsning? går det an å "surre" den rundt gaffelen? :p
Jeg eelsker smaken på squash, så dette må jeg teste en gang!
Så lenge du ikke koker den for lenge så kan du snurre den rundt gaffelen!!! HERLIG!!!!!!
Er så glad for at dere likte denne retten! Gir ny lyst til å teste ut flere oppskrifter!!!!
Fant en smart måte å lage seg pasta her inne på forumet! En genial sjel kom på at man kunne bruke squash! :D Og det fikk meg til å tenke hardt... Har leeeeeeeeenge hatt lyst på pastaretter, og da spesielt pasta carbonara. Så i dag bestemte jeg meg for å teste, og det var bare den BESTE carbonaraen jeg har smakt!!! :hungry:
Squash-tagliatelle:
1 squash
litt salt
skjær squashen i to på langs
bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser
legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut
kok squashen ca 1 min i fosskokende vann
Hmmmm. Glemte å trekke ut fuktigheten med salt+kokte for lenge=mystisk grønn gugge som smakte ok. Lese oppskrifta neste gang:o
laget idag med tomat/kjøttsaus. brukte potetskreller til å lage strimler, kokte i 90 sekunder...så utrolig godt..mmmm
aldrimerjollycola
17-03-09, 08:15
jeg har erfart at man egentlig ikke trenger å trekke ut fuktigheta med salt og dørslag!
etter at jeg leste om squashtagiatelle i en lav GI kokebok, har jeg brukt dette masse de siste to mnd, og det går like greit å koke strimlene som de er!
pleier å ta et minutt, eller halvannet.
hva er et dørslag?? :S
Sånn stor sil til å helle vann av grønnsaker med :)
ååja, hvorfor ikke bare si sil da ? :p
Du trenger ikke å trekke ut fuktigheten når den skal koke...bare om du skal bruke skivene til lasagneplater fex. :)
ååja, hvorfor ikke bare si sil da ? :p
Det heter jo dørslag :):)
Denne var veldig god! Takk for fin oppskrift!
Å, dette ser godt ut!
Man kan vel skjære strimlene litt smalere og?
Noen som har regnet ut karboinnholdet i denne?
ÅÅÅÅÅ; dettte var godt!!! Nam! Dette må prøves!
Denne retten er helt fantastisk!! NAM!! Takk for at du delte oppskriften med oss!!!
Hvor mange er oppskriften beregnet til?
Hadde du en blogg sa du, Snehvit? Ble nysgjerrig på de matbildene, hehe. Oj så mange lovord, denne må jo prøves ut.
Jeg har jo sett at folk lager spaghetti med spaghetti-squash, det ser ut som ordentlig spaghetti. Men tagliatelle av vanlig squash var nytt. :D
Denne prøvde vi i dag, og det var utrolig godt! Til og med mannen som vanligvis ikke er glad i squash var begeistret, og spiste til det var tomt. Raskt å lage var det også. Dette blir en klassiker på vårt middagsbord, nå vet jeg endelig hva jeg skal bruke all squashen vi får med vårt ukentlige grønnsaksabonnement til!
Hvor mange er oppskriften beregnet til?
Lurer jeg også på.
Og er det noen som har regna karbene? Litt lat :flau:
Mrs. Dolly
20-05-09, 15:30
Nyyydelig! :p
Denne var kjempegod :sikle: Hadde den til middag i går og spiste rester til frokost i dag. Fortsatt like god. Vår ble litt for salt, da, så neste gang må vi gjøre noe med det.
Har ennå ikke fått regna karbene, for det var mannen som lagde den mens jeg var borte, så jeg fikk ikke veid og skrevet opp samtidig. Derfor står det bare spørsmålstegn på skjemaet mitt. Men sååååå ille kan det vel ikke være?
Helt nydelig rett!!! :hungry: Alt ble borte....og ALLE likte det!! Helt utrolig..:D Takk for at du delte oppskriften :)
Ingen som har bilder av retten? Blir ikke tagliatellen veldig bred?
Jeg høvlet den så den ikke ble alt for bred, tok ut midten og høvlet i vei... Jeg har bare gjort dette en gang, skal snart prøve igjen, for det var fantastisk godt!
Tidl. medlem
24-05-09, 20:27
Laga squash-tagliatelle som tilbehør i helga, utrolig digg!
Ingen som har bilder av retten? Blir ikke tagliatellen veldig bred?Jeg deler squashen på langs i tre eller fire passe brede biter (tagliatelle-bredde!), som jeg så høvler.
Wow! Endelig carbonara uten å måtte bruke resten av kvelden på do pga pastaen! :D Dette var mye bedre enn forventet (og jeg hadde store forventinger)! Squash er forøvrig i ferd med å seile opp som en av mine favorittgønnsaker, og dette trakk ikke akkurat ned inntrykket :ja:
Vi har også spist denne igjen i dag. :)
SusieBlues
03-06-09, 20:12
Denne var veldig fin som erstatning for tagliatelle. Ikke noen vits i spise vanlig pasta, når man har squash!
Denne var kjempe god.....Kan anbefales på det varmeste:)
Hvordan blir denne tagliatellen når den er kald??? Går det an å ha den ala pasta i salater???
Hvordan blir denne tagliatellen når den er kald??? Går det an å ha den ala pasta i salater???Ja, det går an. Jeg har servert kald (rettere sagt lunken) squash-tagliatelle med vinaigrettedressing som forrett, og det var veldig vellykket.
Til salat bruker jeg imidlertid squashen rå.
Gjett hva jeg skal ha til middag i morgen :lol:
Åh, tusen takk for denne! NOM :sikle:
Jeg hadde ikke kylling og parmesan, men rikelig med Jarlsbergost og alt det andre (eller lagde mye mindre porsjon enn det som står da, var bare til meg). Klarte selvfølgelig å overkoke det hele så det ble mer som en mos, men var jo bare jeg som sku spise det, så tok det ikke så nøye, og NAM! Det ble faktisk veldig godt :D Men squash blir vel ikke ekkel overkokt sånn som pasta...:rolleyes: Digger dette ja :cool:
gamlasnyeliv
16-08-09, 17:19
Et sikkert teit spørsmål :o
Skreller dere squashen , og fjerner dere noe fra midten ?
Her kommer bildet!!!
http://2.bp.blogspot.com/_vmV4J_Z2EZs/SbfkklUmm7I/AAAAAAAAANU/dOrgWWarFPU/s320/squash-tagliatelle+carbonara.JPG
gamlasnyeliv
17-08-09, 22:07
Laget denne for etpar dager siden, og skrelte ikke squashen.
Det var rett og slett FANTASTISK godt ! :p
Denne lagde jeg til middag igår, KJEMPEGOD!!!!
Savnet ikke pastaen i det hele tatt, utrolig godt.
Brukte stekt flesk og skinke som kjøtt.
Tusen takk for super oppskrift!!
dette så godt ut :) må bli middagen i morgen
Er så koselig å høre at folk liker oppskriften min! Varmer :D
Ketotilhenger
11-10-09, 21:26
Ser utrolig godt ut! Noen som vet hvor mange karber dette inneholder? Hvor mange personer er oppskriften beregnet til?
Hadde i dag restar igjen av squash etter å ha laga lasagne med squash, så eg heiv saman ein slags carbonarasaus og blanda inn squashen. Kjempegodt! Berre håper det smakar like godt i morgon til lunsj ;)
Den var like god i dag! :D Folk på spiserommet på jobb lurte på kva godt eg hadde med ;) Dei kan gjerne ha dei tørre baguettane sine for seg sjølv!
Denne oppskriften har vi brukt et par ganger allerede. VELDIG nammenamm! Jeg brukte ikke bare eggeplomme, dog, jeg glemte meg og tok oppi hele egget og det gikk fint det. Tusen takk for oppskrift.
Ja! jeg tar alltid bilde av maten jeg lager og legger ut sammen med oppskrift på blogen min! :p Men skjønner ikke helt hvordan jeg gjør det her... :confused:
Kan ikke du legge ut bloggadressen din da? :D
:sikle: Denne hørtes god ut! Så snart jeg får kjøpt squash igjen, så blir det dette til middag!
Må bare dytte 0pp denne,det er så g0dt!
Idag rev jeg squashen på rivjern 0g det gikk så fint.0g brukte en rest juleskinke 0g vårløk 0g ikke hvitløk 0g vanlig gul løk.
Denne høres bare fantastisk ut..
Må kanskje bytte ut følten med matfløte jeg da men det går nok bra :)
Elizabethcita
11-01-10, 14:16
Denne skal vi prøve til middag i dag:)
Elizabethcita
11-01-10, 18:09
NAM!!!! Dette var virkelig digg!!! Og jeg har definitivt fått fjernet squash-avskyen min (forårsaket av squash i alle mulige dårlige varianter da jeg prøvde meg som veggis på folkehøgskole...:p )
Mannen er mett, men klarer ikke å stoppe... Hehehe :D
if_else(carbo<good)
04-02-10, 09:23
Lagde denne i går og var en suksess. Jeg blandet inn en spiseskje oregano og 1/2 strøken teskje spisscumming for ekstra smak. Ble veldig godt og anbefales. :cool:
Dette var fantastisk godt!!!!! Jeg hadde oppi broccoli og sopp i tillegg jeg og YUM!!!! :D Anbefales virkelig!!!! :)
Her er bilde av min:
takk for at dere minte meg på denne, den er knall god.
Sist jeg laget syntes dattra mi at pastaen var litt rar, men hun spiste i god tro om at det var pasta hun fikk servert ;)
if_else(carbo<good)
04-02-10, 16:45
Tenkte jeg skulle dele KH tellingen min.
Jeg lagde ganske mye så alle ingredienser er x2 i oppskriften jeg har brukt.
2 Squash (700gr) [100gr = 2,2] = 15,4 grKH
1 Løk medium (150gr) [100gr = 5,7 grKH] = 8,6 grKH
2 Pakker bacon (300gr) [100gr = 0] = 0 grKH
1 Kyllingfilet (150gr) [100gr = 0] = 0 grKH
Matfløte [3dl] [1dl = 3,9] = 11,7 grKH
4 eggeplommer [100gr = 0] = 0 grKH
2 SS Ost (Jarlsberg) [100gr = 0] = 0 grKH
Parmesan, revet (100gr) [100gr = 3,7] = 3,7 grKH
Basilikum [100gr = 0] = 0 grKH -> Vet ikkje om dette stemmer, fant ikke basilikum på noen tabell, men man bruker i grunn veldig lite så jeg sier grKH = 0
Oregano, spisscumming, salt og pepper = 0
Total grKH = 39,4
Jeg lagde middag til 4 som tilsvarer ca. 10grKH per porsjon. Det var ganske store porsjoner så delt i 6 porsjoner vil det være 6,5grKH. Kan spises med en lett spinat, brokoli, isberg, paprika salat som tilbehør hvis flere porsjoner utover 4.
Maten er VELDIG god :)
Nam nam blir middagen i morra:D
Takker:ku:
Dette må være noe av det aller beste jeg noen gang har smakt!!! :suss:
Skal lages nuh! Jeg er spent! :D
Altså nå har jeg laget denne 3 ganger; Carbonarasausen er god den, ikke no med den.. Men den der squashen!!!! D bli jo bare ei mölje uansett hva jeg gjör!!! Skjönner ikke hva jeg gjör feil jeg altså..
koker du den for lenge? Jeg gir den bare ett oppkok.
Jeg slenger den bare oppi og tar den nesten ut med en gang igjen.. Uansett er d bare gögge! SYnd, for jeg liker virkelig sausen.. Kanskje jeg skal bruke noe annet istedet? Kål i strimler eller aubergine kanskje?
Har berre latt min squash koke i sausen, eg. Synes det fungerer greit.
Prövde nå med strimlet vitkål og d ble MEGA bra!! Den kunne man virkelig snurre på gaffelen :D
hvordan type squash bruker dere?
grønn vanlig eller sånn oransje?
Elizabethcita
08-03-10, 16:58
Prövde nå med strimlet vitkål og d ble MEGA bra!! Den kunne man virkelig snurre på gaffelen :D
Det hørtes også veldig fristende ut... :) Hadde du den rett i sausen, eller koka du den litt først?
Vår nye favoritt, fantastisk godt:D
Denne var kjempegod. En av favorittrettene mine, helt klart. Denne har jeg laget mange ganger.:) Tusen takk for oppskriften.
Dette blir middag i morgen!! Men, jeg har to spørsmål..ser jo at et par av dere har hatt problemer med squashen..at det blir mer mos-aktig.
Derfor lurer jeg på: Skal man ha den strimla squashen i vannet når det begynner å koke? Eller før?
Og, skal Squashen koke 2 minutter til i sausen, etter det minuttet det allerede har kokt?
Det er en stund siden noen har skrevet på denne, men håper dere kan hjelpe meg
MarensLille...
19-08-10, 18:50
Denne var fantastisk!!! :D Hadde ikke parmesan i hus, men det funket fint med 50 g vanlig ost også... ;) T.o.m sambo, som er svæææært skeptisk til hele lavkarbo-greia, synes dette var kjempedigg! "Har du laga detta fra scratch lissom???" :D:D:D
MarensLille...
19-08-10, 18:51
Dette blir middag i morgen!! Men, jeg har to spørsmål..ser jo at et par av dere har hatt problemer med squashen..at det blir mer mos-aktig.
Derfor lurer jeg på: Skal man ha den strimla squashen i vannet når det begynner å koke? Eller før?
Og, skal Squashen koke 2 minutter til i sausen, etter det minuttet det allerede har kokt?
Det er en stund siden noen har skrevet på denne, men håper dere kan hjelpe meg
Jeg la den i litt salt i dørslag og så rett oppi sausen i et par minutter bare ;) Funket som bare det! Ble litt "al dente" liksom ;) Værste jeg vet er "mooshy" grønnsaker! :P
Åhh hørest utrolig godt ut! Skal absolutt prøves ut. Har nettopp fått 2 digre squasje fra min venninne som har dyrket det i sommer:)
Prøvde denne i går, og det smakte helt himmelsk - må prøves! Et tips er imidlertid å ikke bruke for salt bacon, da det lett blir veldig salt ;)
kan jeg forreseten spise dette når jeg går på fedon lindberg?
Dette er en gammel favoritt jeg hadde til middag idag. Super godt som alltid.
Så lenge du ikke koker den for lenge så kan du snurre den rundt gaffelen!!! HERLIG!!!!!!
Hvordan er konsistensen på den?:P
Jeg har lagt meg spaggethi med squash en gang før, og da ble jeg dårlig av konsistensen på squashen, det var det ekleste jeg har smakt.
Og jeg savner litt pasta, så leter etter en god erstatning.
Hvordan er konsistensen på den?:P
Jeg har lagt meg spaggethi med squash en gang før, og da ble jeg dårlig av konsistensen på squashen, det var det ekleste jeg har smakt.
Og jeg savner litt pasta, så leter etter en god erstatning.
Jeg synes squashen var sågodt som lik tagliatelle da jeg lagdedet. Men jeg kokte den ikke da, jeg hadde den bare litt mikroen.
Hvordan blir squash-tagliatellen dagen etter? Altså, fungerer den som restemat? :)
Dytter litt her, for denne skal jeg prøve i veldig nær fremtid :D
Sprettball
26-08-11, 11:30
Denne skal jeg lage i dag igjen, og gleder meg allerede til å se fjeset på ungene. De ELSKER dette.
Hvis noen spør guttungen hva som er det beste han vet så svarer han "squash carbonara"...
Vi deler forøvrig oppfatningen. Dette er DIGG mat!
Klem, Sprettball.
Denne må jeg virkelig prøve for dette er en av de rettene som til stadighet dukker opp.....det må jo bety KVALITET!!!
Ikke lest hele tråden, men hvor mange er oppskriften til?
Gleder meg til å prøve.
denne skal jeg a med elsklingen min ikveld
lager den nok uten parmesan neste gang, for dette lukter ille. smaken er heldigvis bedre. uten squash for min del, men mere kylling og fløte. ble kylling og bacon ostegryte :p
Brukte ikke parmesan hadde oppi champingjong og ikke bacon stekte med kylling kjøttdeig. og hadde oppi 1 dl fløte ekstra.
Dette skal jeg ha til middag i dag. De andre i familien skal ha pizza, så da er det fritt til meg å velge noe kjempegodt. Så derfor går jeg og lager squash carbonara.
Gleder meg veldig til å prøve denne en dag. :smile:
Har prøvd "squash-pasta" en gang tidligere, med dårlig erfaring, men jeg har fått troen igjen etter å lest gjennom hele denne tråden.
Lagde dette i dag :)
Sambo HATER lavkarbo, men i dag sa han "Hæ?? Kan du spise dette?? Det var jo godt!" Hehehehehe
Så den blir nok laget litt fremover :)
Denne ble middagen i dag! Nyyydelig. Lages igjen, helt sikkert!
Spinnerette
04-11-14, 14:31
Lagde dette til middag i går, og det var virkelig kjempegodt! Hadde oppi mer kylling, mindre bacon, og lettere fløte, ettersom jeg ikke spiste alene, og jammen ble det godkjent av høykarberen også. :) Blir ikke siste gang!
Denne skal prøves :) Takk for at du delte oppskriften, trenger inspirasjon ;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.