View Full Version : Carbonara med squash-tagliatelle


Snehvit
11-03-09, 17:28
Fant en smart måte å lage seg pasta her inne på forumet! En genial sjel kom på at man kunne bruke squash! :D Og det fikk meg til å tenke hardt... Har leeeeeeeeenge hatt lyst på pastaretter, og da spesielt pasta carbonara. Så i dag bestemte jeg meg for å teste, og det var bare den BESTE carbonaraen jeg har smakt!!! :hungry:

Squash-tagliatelle:

1 squash
litt salt

skjær squashen i to på langs
bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser
legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut
kok squashen ca 1 min i fosskokende vann
Carbonara saus:

1/2 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 pakke bacon
1/2 kyllingfilet
1 1/2 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss Norvegia
ca 50 g parmesan
litt salt
litt nykvernet pepper
fersk basilikum



skjær baconet i små biter, stek det og legg det så på tørkepapir for å fjerne litt fett
skjær kyllingfileten i små biter og brun den i stekepanna
brun løk og hvitløk på svak varme
bland kremfløte, eggeplommer, hvitost, parmesan og basilikum i en bolle, og krydre lett med salt og pepper hell fløteblandingen i en kjele sammen med løk, bacon og kylling
la koke på svak varme ett par minutter
putt squash-tagliatellen i kjelen
kok ett par minutter
Serveres med det samme, pyntet med revet parmesan, nykvernet pepper og litt fersk basilikum.

BON APETIT!!!

LilleMill
12-03-09, 03:38
Nam! Den skal vi prøve :)

Jabba
12-03-09, 08:18
Høres deilig ut!

Carisma
12-03-09, 09:14
legg det så på tørkepapir for å fjerne litt fett
:eek:


;)

sirimor
12-03-09, 09:40
Jeg skriver ut denne jeg. Det hørtes fristenende og spennende ut:D

Takk-takk.

Snehvit
12-03-09, 09:44
:DNam! Den skal vi prøve :)

Anbefales! Den var bare RÅgod! Har spist mye carbonara i mitt liv, og denne var DEFINITIVT den beste! Savnet ikke pasta i det hele tatt!!! Var faktisk bedre uten!!!

Kos dere masse!!!

Liv
12-03-09, 11:51
Denne skal jeg lage i dag!!:sikle:

scartz
12-03-09, 13:23
Bilde?? :D

Inger85
12-03-09, 22:08
oh, niiiiiiiiice ;)

Mellon
12-03-09, 22:30
:eek:


;)

Jeg legger også bacon på papir, ikke nødvendigvis for å fjerne fettet, men for å gjøre det sprøere :D Denne må forøvrig testes.

Snehvit
13-03-09, 12:19
Bilde?? :D
Ja! jeg tar alltid bilde av maten jeg lager og legger ut sammen med oppskrift på blogen min! :p Men skjønner ikke helt hvordan jeg gjør det her... :confused:

Liv
13-03-09, 19:18
Lagde dette i går til middag, og hele greia fosvant på et øyeblikk!!:p
Supergodt var det.:D

Sirius
14-03-09, 17:41
kan noen si noe om hvordan squashen holdt seg som "tagliatelle"? gikk den i oppløsning? går det an å "surre" den rundt gaffelen? :p

Jeg eelsker smaken på squash, så dette må jeg teste en gang!

Inger85
14-03-09, 19:03
oh, gleder meg, står og putrer på komfyren nå..klarer snart ikke vente på at samboeren skal komme hjem så vi får smakt på herligheten :)

Inger85
14-03-09, 19:31
YUMMY!!! denne retten bør være obligatorisk å teste ;)

Snehvit
16-03-09, 11:43
kan noen si noe om hvordan squashen holdt seg som "tagliatelle"? gikk den i oppløsning? går det an å "surre" den rundt gaffelen? :p

Jeg eelsker smaken på squash, så dette må jeg teste en gang!

Så lenge du ikke koker den for lenge så kan du snurre den rundt gaffelen!!! HERLIG!!!!!!

Snehvit
16-03-09, 11:43
Er så glad for at dere likte denne retten! Gir ny lyst til å teste ut flere oppskrifter!!!!

Skippy
16-03-09, 22:37
Fant en smart måte å lage seg pasta her inne på forumet! En genial sjel kom på at man kunne bruke squash! :D Og det fikk meg til å tenke hardt... Har leeeeeeeeenge hatt lyst på pastaretter, og da spesielt pasta carbonara. Så i dag bestemte jeg meg for å teste, og det var bare den BESTE carbonaraen jeg har smakt!!! :hungry:

Squash-tagliatelle:

1 squash

litt salt

skjær squashen i to på langs
bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser
legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut
kok squashen ca 1 min i fosskokende vann
Hmmmm. Glemte å trekke ut fuktigheten med salt+kokte for lenge=mystisk grønn gugge som smakte ok. Lese oppskrifta neste gang:o

luringen
16-03-09, 22:45
laget idag med tomat/kjøttsaus. brukte potetskreller til å lage strimler, kokte i 90 sekunder...så utrolig godt..mmmm

aldrimerjollycola
17-03-09, 08:15
jeg har erfart at man egentlig ikke trenger å trekke ut fuktigheta med salt og dørslag!
etter at jeg leste om squashtagiatelle i en lav GI kokebok, har jeg brukt dette masse de siste to mnd, og det går like greit å koke strimlene som de er!
pleier å ta et minutt, eller halvannet.

scartz
17-03-09, 08:33
hva er et dørslag?? :S

Carisma
17-03-09, 09:26
hva er et dørslag?? :S
Sånn stor sil til å helle vann av grønnsaker med :)

scartz
17-03-09, 11:27
ååja, hvorfor ikke bare si sil da ? :p

Nannah
17-03-09, 16:42
Du trenger ikke å trekke ut fuktigheten når den skal koke...bare om du skal bruke skivene til lasagneplater fex. :)

tulla
17-03-09, 19:11
ååja, hvorfor ikke bare si sil da ? :p

Det heter jo dørslag :):)

Mrs. Big
28-03-09, 11:26
Denne var veldig god! Takk for fin oppskrift!

Imse
29-03-09, 21:58
Å, dette ser godt ut!
Man kan vel skjære strimlene litt smalere og?

Noen som har regnet ut karboinnholdet i denne?

Imse
30-03-09, 16:53
ÅÅÅÅÅ; dettte var godt!!! Nam! Dette må prøves!

brud09
30-04-09, 00:42
Denne retten er helt fantastisk!! NAM!! Takk for at du delte oppskriften med oss!!!

Bollemina
07-05-09, 15:50
Hvor mange er oppskriften beregnet til?

Iset
07-05-09, 15:54
Hadde du en blogg sa du, Snehvit? Ble nysgjerrig på de matbildene, hehe. Oj så mange lovord, denne må jo prøves ut.

Jeg har jo sett at folk lager spaghetti med spaghetti-squash, det ser ut som ordentlig spaghetti. Men tagliatelle av vanlig squash var nytt. :D

Mistral
16-05-09, 20:39
Denne prøvde vi i dag, og det var utrolig godt! Til og med mannen som vanligvis ikke er glad i squash var begeistret, og spiste til det var tomt. Raskt å lage var det også. Dette blir en klassiker på vårt middagsbord, nå vet jeg endelig hva jeg skal bruke all squashen vi får med vårt ukentlige grønnsaksabonnement til!

saxpia
18-05-09, 11:50
Hvor mange er oppskriften beregnet til?


Lurer jeg også på.

Og er det noen som har regna karbene? Litt lat :flau:

Mrs. Dolly
20-05-09, 15:30
Nyyydelig! :p

saxpia
20-05-09, 15:45
Denne var kjempegod :sikle: Hadde den til middag i går og spiste rester til frokost i dag. Fortsatt like god. Vår ble litt for salt, da, så neste gang må vi gjøre noe med det.

Har ennå ikke fått regna karbene, for det var mannen som lagde den mens jeg var borte, så jeg fikk ikke veid og skrevet opp samtidig. Derfor står det bare spørsmålstegn på skjemaet mitt. Men sååååå ille kan det vel ikke være?

Ivory
24-05-09, 20:06
Helt nydelig rett!!! :hungry: Alt ble borte....og ALLE likte det!! Helt utrolig..:D Takk for at du delte oppskriften :)

Iset
24-05-09, 20:09
Ingen som har bilder av retten? Blir ikke tagliatellen veldig bred?

Imse
24-05-09, 20:21
Jeg høvlet den så den ikke ble alt for bred, tok ut midten og høvlet i vei... Jeg har bare gjort dette en gang, skal snart prøve igjen, for det var fantastisk godt!

Tidl. medlem
24-05-09, 20:27
Laga squash-tagliatelle som tilbehør i helga, utrolig digg!

Mistral
24-05-09, 22:54
Ingen som har bilder av retten? Blir ikke tagliatellen veldig bred?Jeg deler squashen på langs i tre eller fire passe brede biter (tagliatelle-bredde!), som jeg så høvler.

Carisma
01-06-09, 19:58
Wow! Endelig carbonara uten å måtte bruke resten av kvelden på do pga pastaen! :D Dette var mye bedre enn forventet (og jeg hadde store forventinger)! Squash er forøvrig i ferd med å seile opp som en av mine favorittgønnsaker, og dette trakk ikke akkurat ned inntrykket :ja:

Mistral
01-06-09, 22:18
Vi har også spist denne igjen i dag. :)

SusieBlues
03-06-09, 20:12
Denne var veldig fin som erstatning for tagliatelle. Ikke noen vits i spise vanlig pasta, når man har squash!

Tonemi
09-06-09, 16:28
Denne var kjempe god.....Kan anbefales på det varmeste:)

Kanutten
09-06-09, 17:51
Hvordan blir denne tagliatellen når den er kald??? Går det an å ha den ala pasta i salater???

Mistral
10-06-09, 14:48
Hvordan blir denne tagliatellen når den er kald??? Går det an å ha den ala pasta i salater???Ja, det går an. Jeg har servert kald (rettere sagt lunken) squash-tagliatelle med vinaigrettedressing som forrett, og det var veldig vellykket.

Til salat bruker jeg imidlertid squashen rå.

nomma
11-06-09, 00:02
Gjett hva jeg skal ha til middag i morgen :lol:

moyfafa
16-08-09, 01:33
Åh, tusen takk for denne! NOM :sikle:

Jeg hadde ikke kylling og parmesan, men rikelig med Jarlsbergost og alt det andre (eller lagde mye mindre porsjon enn det som står da, var bare til meg). Klarte selvfølgelig å overkoke det hele så det ble mer som en mos, men var jo bare jeg som sku spise det, så tok det ikke så nøye, og NAM! Det ble faktisk veldig godt :D Men squash blir vel ikke ekkel overkokt sånn som pasta...:rolleyes: Digger dette ja :cool:

gamlasnyeliv
16-08-09, 17:19
Et sikkert teit spørsmål :o
Skreller dere squashen , og fjerner dere noe fra midten ?

Snehvit
17-08-09, 21:02
Her kommer bildet!!!

http://2.bp.blogspot.com/_vmV4J_Z2EZs/SbfkklUmm7I/AAAAAAAAANU/dOrgWWarFPU/s320/squash-tagliatelle+carbonara.JPG

gamlasnyeliv
17-08-09, 22:07
Laget denne for etpar dager siden, og skrelte ikke squashen.
Det var rett og slett FANTASTISK godt ! :p

Cornelia
17-09-09, 12:36
Denne lagde jeg til middag igår, KJEMPEGOD!!!!
Savnet ikke pastaen i det hele tatt, utrolig godt.
Brukte stekt flesk og skinke som kjøtt.

Tusen takk for super oppskrift!!

galbi
30-09-09, 21:28
dette så godt ut :) må bli middagen i morgen

Snehvit
01-10-09, 09:57
Er så koselig å høre at folk liker oppskriften min! Varmer :D

Ketotilhenger
11-10-09, 21:26
Ser utrolig godt ut! Noen som vet hvor mange karber dette inneholder? Hvor mange personer er oppskriften beregnet til?

Furine
11-10-09, 21:39
Hadde i dag restar igjen av squash etter å ha laga lasagne med squash, så eg heiv saman ein slags carbonarasaus og blanda inn squashen. Kjempegodt! Berre håper det smakar like godt i morgon til lunsj ;)

Furine
12-10-09, 14:26
Den var like god i dag! :D Folk på spiserommet på jobb lurte på kva godt eg hadde med ;) Dei kan gjerne ha dei tørre baguettane sine for seg sjølv!

Serenio
07-11-09, 13:47
Denne oppskriften har vi brukt et par ganger allerede. VELDIG nammenamm! Jeg brukte ikke bare eggeplomme, dog, jeg glemte meg og tok oppi hele egget og det gikk fint det. Tusen takk for oppskrift.

sma
07-11-09, 13:53
Ja! jeg tar alltid bilde av maten jeg lager og legger ut sammen med oppskrift på blogen min! :p Men skjønner ikke helt hvordan jeg gjør det her... :confused:


Kan ikke du legge ut bloggadressen din da? :D

Supera
11-11-09, 03:57
:sikle: Denne hørtes god ut! Så snart jeg får kjøpt squash igjen, så blir det dette til middag!

Imse
06-01-10, 18:44
Må bare dytte 0pp denne,det er så g0dt!

Idag rev jeg squashen på rivjern 0g det gikk så fint.0g brukte en rest juleskinke 0g vårløk 0g ikke hvitløk 0g vanlig gul løk.

anette76
06-01-10, 20:05
Denne høres bare fantastisk ut..
Må kanskje bytte ut følten med matfløte jeg da men det går nok bra :)

Elizabethcita
11-01-10, 14:16
Denne skal vi prøve til middag i dag:)

Elizabethcita
11-01-10, 18:09
NAM!!!! Dette var virkelig digg!!! Og jeg har definitivt fått fjernet squash-avskyen min (forårsaket av squash i alle mulige dårlige varianter da jeg prøvde meg som veggis på folkehøgskole...:p )

Mannen er mett, men klarer ikke å stoppe... Hehehe :D

if_else(carbo<good)
04-02-10, 09:23
Lagde denne i går og var en suksess. Jeg blandet inn en spiseskje oregano og 1/2 strøken teskje spisscumming for ekstra smak. Ble veldig godt og anbefales. :cool:

Fumle
04-02-10, 14:03
Dette var fantastisk godt!!!!! Jeg hadde oppi broccoli og sopp i tillegg jeg og YUM!!!! :D Anbefales virkelig!!!! :)

Her er bilde av min:

nomma
04-02-10, 14:46
takk for at dere minte meg på denne, den er knall god.

Sist jeg laget syntes dattra mi at pastaen var litt rar, men hun spiste i god tro om at det var pasta hun fikk servert ;)

if_else(carbo<good)
04-02-10, 16:45
Tenkte jeg skulle dele KH tellingen min.

Jeg lagde ganske mye så alle ingredienser er x2 i oppskriften jeg har brukt.

2 Squash (700gr) [100gr = 2,2] = 15,4 grKH
1 Løk medium (150gr) [100gr = 5,7 grKH] = 8,6 grKH
2 Pakker bacon (300gr) [100gr = 0] = 0 grKH
1 Kyllingfilet (150gr) [100gr = 0] = 0 grKH
Matfløte [3dl] [1dl = 3,9] = 11,7 grKH
4 eggeplommer [100gr = 0] = 0 grKH
2 SS Ost (Jarlsberg) [100gr = 0] = 0 grKH
Parmesan, revet (100gr) [100gr = 3,7] = 3,7 grKH
Basilikum [100gr = 0] = 0 grKH -> Vet ikkje om dette stemmer, fant ikke basilikum på noen tabell, men man bruker i grunn veldig lite så jeg sier grKH = 0
Oregano, spisscumming, salt og pepper = 0

Total grKH = 39,4

Jeg lagde middag til 4 som tilsvarer ca. 10grKH per porsjon. Det var ganske store porsjoner så delt i 6 porsjoner vil det være 6,5grKH. Kan spises med en lett spinat, brokoli, isberg, paprika salat som tilbehør hvis flere porsjoner utover 4.

Maten er VELDIG god :)

TanteMø
04-02-10, 23:02
Nam nam blir middagen i morra:D
Takker:ku:

Nellen
10-02-10, 16:03
Dette må være noe av det aller beste jeg noen gang har smakt!!! :suss:

Plastku
12-02-10, 16:41
Skal lages nuh! Jeg er spent! :D

Life_Tone
17-02-10, 22:14
Altså nå har jeg laget denne 3 ganger; Carbonarasausen er god den, ikke no med den.. Men den der squashen!!!! D bli jo bare ei mölje uansett hva jeg gjör!!! Skjönner ikke hva jeg gjör feil jeg altså..

nomma
23-02-10, 09:37
koker du den for lenge? Jeg gir den bare ett oppkok.

Life_Tone
03-03-10, 18:57
Jeg slenger den bare oppi og tar den nesten ut med en gang igjen.. Uansett er d bare gögge! SYnd, for jeg liker virkelig sausen.. Kanskje jeg skal bruke noe annet istedet? Kål i strimler eller aubergine kanskje?

Furine
03-03-10, 19:00
Har berre latt min squash koke i sausen, eg. Synes det fungerer greit.

Life_Tone
03-03-10, 19:56
Prövde nå med strimlet vitkål og d ble MEGA bra!! Den kunne man virkelig snurre på gaffelen :D

Charl8
08-03-10, 16:25
hvordan type squash bruker dere?
grønn vanlig eller sånn oransje?

Elizabethcita
08-03-10, 16:58
Prövde nå med strimlet vitkål og d ble MEGA bra!! Den kunne man virkelig snurre på gaffelen :D


Det hørtes også veldig fristende ut... :) Hadde du den rett i sausen, eller koka du den litt først?

Tojne
08-03-10, 17:19
Vår nye favoritt, fantastisk godt:D

Namba
14-05-10, 14:17
Denne var kjempegod. En av favorittrettene mine, helt klart. Denne har jeg laget mange ganger.:) Tusen takk for oppskriften.

Fofa
13-07-10, 12:22
Dette blir middag i morgen!! Men, jeg har to spørsmål..ser jo at et par av dere har hatt problemer med squashen..at det blir mer mos-aktig.
Derfor lurer jeg på: Skal man ha den strimla squashen i vannet når det begynner å koke? Eller før?
Og, skal Squashen koke 2 minutter til i sausen, etter det minuttet det allerede har kokt?
Det er en stund siden noen har skrevet på denne, men håper dere kan hjelpe meg

MarensLille...
19-08-10, 18:50
Denne var fantastisk!!! :D Hadde ikke parmesan i hus, men det funket fint med 50 g vanlig ost også... ;) T.o.m sambo, som er svæææært skeptisk til hele lavkarbo-greia, synes dette var kjempedigg! "Har du laga detta fra scratch lissom???" :D:D:D

MarensLille...
19-08-10, 18:51
Dette blir middag i morgen!! Men, jeg har to spørsmål..ser jo at et par av dere har hatt problemer med squashen..at det blir mer mos-aktig.
Derfor lurer jeg på: Skal man ha den strimla squashen i vannet når det begynner å koke? Eller før?
Og, skal Squashen koke 2 minutter til i sausen, etter det minuttet det allerede har kokt?
Det er en stund siden noen har skrevet på denne, men håper dere kan hjelpe meg

Jeg la den i litt salt i dørslag og så rett oppi sausen i et par minutter bare ;) Funket som bare det! Ble litt "al dente" liksom ;) Værste jeg vet er "mooshy" grønnsaker! :P

swimzy
26-08-10, 15:27
Åhh hørest utrolig godt ut! Skal absolutt prøves ut. Har nettopp fått 2 digre squasje fra min venninne som har dyrket det i sommer:)

NIK
28-08-10, 15:44
Prøvde denne i går, og det smakte helt himmelsk - må prøves! Et tips er imidlertid å ikke bruke for salt bacon, da det lett blir veldig salt ;)

swimzy
29-08-10, 22:02
kan jeg forreseten spise dette når jeg går på fedon lindberg?

Timiane
14-01-11, 15:17
Dette er en gammel favoritt jeg hadde til middag idag. Super godt som alltid.

Egwene
11-02-11, 23:37
Så lenge du ikke koker den for lenge så kan du snurre den rundt gaffelen!!! HERLIG!!!!!!

Hvordan er konsistensen på den?:P
Jeg har lagt meg spaggethi med squash en gang før, og da ble jeg dårlig av konsistensen på squashen, det var det ekleste jeg har smakt.
Og jeg savner litt pasta, så leter etter en god erstatning.

Supera
14-02-11, 15:37
Hvordan er konsistensen på den?:P
Jeg har lagt meg spaggethi med squash en gang før, og da ble jeg dårlig av konsistensen på squashen, det var det ekleste jeg har smakt.
Og jeg savner litt pasta, så leter etter en god erstatning.
Jeg synes squashen var sågodt som lik tagliatelle da jeg lagdedet. Men jeg kokte den ikke da, jeg hadde den bare litt mikroen.

Medicus
19-02-11, 14:22
Hvordan blir squash-tagliatellen dagen etter? Altså, fungerer den som restemat? :)

anette90
20-02-11, 23:31
Helt NYDELIG!!!!!!!:)

Rikkem0r
06-08-11, 18:42
Dytter litt her, for denne skal jeg prøve i veldig nær fremtid :D

Sprettball
26-08-11, 11:30
Denne skal jeg lage i dag igjen, og gleder meg allerede til å se fjeset på ungene. De ELSKER dette.
Hvis noen spør guttungen hva som er det beste han vet så svarer han "squash carbonara"...

Vi deler forøvrig oppfatningen. Dette er DIGG mat!

Klem, Sprettball.

Jabba
26-08-11, 11:37
Denne må jeg virkelig prøve for dette er en av de rettene som til stadighet dukker opp.....det må jo bety KVALITET!!!

Bjella
05-09-11, 01:13
Ikke lest hele tråden, men hvor mange er oppskriften til?
Gleder meg til å prøve.

maysa
07-10-11, 17:44
denne skal jeg a med elsklingen min ikveld

maysa
07-10-11, 21:13
namme namm

Sanney
07-10-11, 22:02
lager den nok uten parmesan neste gang, for dette lukter ille. smaken er heldigvis bedre. uten squash for min del, men mere kylling og fløte. ble kylling og bacon ostegryte :p

maysa
08-10-11, 00:02
Brukte ikke parmesan hadde oppi champingjong og ikke bacon stekte med kylling kjøttdeig. og hadde oppi 1 dl fløte ekstra.

Imse
08-10-11, 18:33
Dette skal jeg ha til middag i dag. De andre i familien skal ha pizza, så da er det fritt til meg å velge noe kjempegodt. Så derfor går jeg og lager squash carbonara.

Supah
10-10-11, 21:39
Gleder meg veldig til å prøve denne en dag. :smile:

Har prøvd "squash-pasta" en gang tidligere, med dårlig erfaring, men jeg har fått troen igjen etter å lest gjennom hele denne tråden.

Hapzen
11-06-12, 17:06
Lagde dette i dag :)

Sambo HATER lavkarbo, men i dag sa han "Hæ?? Kan du spise dette?? Det var jo godt!" Hehehehehe

Så den blir nok laget litt fremover :)

lirumlei
28-05-14, 17:20
Denne ble middagen i dag! Nyyydelig. Lages igjen, helt sikkert!

Spinnerette
04-11-14, 14:31
Lagde dette til middag i går, og det var virkelig kjempegodt! Hadde oppi mer kylling, mindre bacon, og lettere fløte, ettersom jeg ikke spiste alene, og jammen ble det godkjent av høykarberen også. :) Blir ikke siste gang!

Jammo
09-11-14, 11:36
Denne skal prøves :) Takk for at du delte oppskriften, trenger inspirasjon ;)