View Full Version : Kyllingfilet fylt med pesto og mozzarella og surret i skinke:


Snehvit
12-03-09, 10:37
Hadde Serranoskinke jeg måtte bruke, hadde lyst på kylling og på mozzarella, og er inne i en periode hvor jeg MÅ ha pesto... Så da var det bare å bruke fantasien, og dette var det jeg endte opp med! Og det var SYKT godt! Kyllingen ble kjempe saftig!!!:hungry:

Kyllingfilet fylt med pesto og mozzarella og surret i skinke:

2 kyllingbryst
4 skiver skinke (jeg brukte Serrano i dag, men Stranda er sikkert kjempe bra!)
2 ts pesto
mozzarella
fersk basilikum
nykvernet pepper



snitt kyllingfiletene på langs så du får dannet en "lomme"
smør 1 ts pesto og legg litt mozzarella inni "lommen"
gni kyllingfiletene inn med litt nykvernet pepper
legg to skiver skinke inntil hverandre og strø finhakket fersk basilikum på
legg kyllingfiletene på skinken og surr de inn
stekes på begge sider i stekepanna slik at skinka får litt stekekanter
legg kyllingen i en ildfast form i ovnen
stekes på 200 grader i 15 minutter
Pesto-blomkålmos:

1 blomkålhode
4 ss matfløte
4 ts pesto
1 ss hakket løk
nykvernet pepper



kok blomkålhodet
mos blomkålen med en gaffel
tilsett fløte, hakket løk og pesto
bruk stavmikser for å få en glatt mos
smaksett med nykvernet pepper

trudern
12-03-09, 10:48
Hørtes utrolig godt ut. Må nok prøves etterhvert :)

Mellon
12-03-09, 11:19
Nam, det må testes. Har en del kylling i frysen som jeg vil bruke opp, men tom for ideer.

Inger85
12-03-09, 21:57
Å fy søren!! det hørtes digg ut! Gleder meg til å teste!!

Mellon
13-03-09, 10:09
Dette bli middag idag, om jeg får kommet meg til butikken. Hvor mange prosjoner er dette sånn ca?

Snehvit
13-03-09, 12:17
Dette bli middag idag, om jeg får kommet meg til butikken. Hvor mange prosjoner er dette sånn ca?

Tja, jeg spiste det til middag og hadde rester til lunsj dagen derpå! Ville regnet 1 til 1 1/2 kyllingbryst per pers. :D

Husk å IKKE salte kyllingfileten! Nok salt i spekeskinka man har rundt!

Når jeg hadde surret de litt i stekepanna først og lagt dem i den ildfaste formen tok jeg ett par ts pesto i formen, bare for å få litt "saus"... Når man skjærer kyllingfileter blir det også alltid små "vinger" igjen som henger og dingler. Disse tar jeg alltid av og steker de kort, putter de deretter oppi den ildfaste formen sammen med den skinke-surrede kyllingen.

Hvis du har litt ekstra mozzarella er det veldig godt å ha noen biter oppå kyllingen når den ligger i formen :) Får sånn herlig osteskorpe på toppen... :hungry:

Mingen
13-04-09, 18:11
Denne er fantastisk god! Spist det til middag idag:) Nam nam!! Takk for god oppskrift!:D

Hadde ikke mozzarella i huset, så jeg brukte Arla Apetina istedet. Håper den er grei å spise i forhold til Lindbergs..? Ble hvertfall veldig godt!;)

Anbefales!