View Full Version : Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
Vi prøvde noe nytt, bønneburgere fra en vegetarkokebok. Det lager vi IKKE igjen, for å si det sånn..
Idag må det nok bli stekt laks, siden jeg prøver å spise mer fisk. blitt litt vel mye biff og egg de siste dagene:p
Ellers tenkte jeg å grille kyllingvinger i ovnen rullet med bacon. nam! med litt cherrytomater, avocado og isbersalat til.
Helstekt entrecôte med blomkålris og charlottløk. Hadde hvitløksbåter i forma med biffen og det lukter helt herlig :) Anbefales!
snurrebiff! med hva grønt jeg finner i kjøleskapet
Kyllingfilet med peanøttsaus! :)
Curryfiskekaker. Har stått å stekt i evigheter nå.
Nærmer seg kanskje mere kveldsmat enn middag siden klokka er over 22? Planen er i alle fall flesk og kålstuing :sikle:
Nærmer seg kanskje mere kveldsmat enn middag siden klokka er over 22?
Neida, fine folk spiser seint har jeg alltid hørt! :D
Neida, fine folk spiser seint har jeg alltid hørt! :D
:lol:Det har jeg også hørt!! Prøver å være sånn fin! men sulten TAR meg:eek::lol:
Biff stroganoff med indrefilet og blomkålstappe.
I dag blir det sushi med fileter av villaks! Gleder meg intenst. Lager blomkålris som sushiris og blander i litt majones for å få den til å holde sammen, serverer med ingefær, soyasaus, avokado og paprika.
Jeg har akkurat spist egenkomponert indisk chicken malai.. Kyllingfilet med masse gode kryddere i kokkosmelk,fløte og cashewnøtter.. mmmmm... Servert med kokte kikerter.
Til dessert ble det key lime cheesecake ;)
(Har forresten lagt ut oppskrifter på begge deler om noen skulle være nysgjerrige ;) )
legger ut linker jeg til oppskriftene, siden jeg fikk forespørsel om hvor oppskriftene lå ;)
Tonje's indiske chicken malai:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41488
Key lime cheesecake:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=766
:D
ada-emilie
06-03-11, 17:35
Jukseloffskive (av egg og salt)oljet inn, saltet og påført dijon-sennep, med masse salatblader, agurkskiver,litt løkringer og tomatskiver over, pluss ost og kylling.
Vann og kaffe.
Fastelavnsboller!
Til middag?:nei::lol:
Til middag?:nei::lol:
Aye. Var i alle fall til middagstider. Men kan være det blir noe kjøtt til kvelds - om jeg blir sulten. Er mett på krem nå. :D
Torskefilet med blomkål,brokkoli & ost gratinert i ovnen.. :) Gjerne med 1 dl fløte og litt krydder på fisken ;)
Jeg spiste stroganoff til lunsj og er enda ikke sulten, så da hopper jeg over middagen i dag. Får spise noe egg og bacon til kvelds tenker jeg.
Varm pasta salat med bacon, shampingjong og hvitløk.
Løvbiff med sopp, løk, paprika, hjemmelaga bearnaisesaus. Litt salat også kanskje.
Kokt torsk i hvit saus med masse sitronpepper, og kokte grønnsaker :)
Stekt kylling, kål, litt løk, litt purreløk, masse spinat, fetaost og fløte.. namme nam.. litt som stuing med masse god smak :D
Dette ble tar hva jeg har middag :p
Sellerirotmos, falukorv og peppersaus til sambo.
Dessert; kokosmelk/fløtepannacotta med limegelè lokk :D :sikle:
ada-emilie
08-03-11, 11:36
Jeg skal bake mer eggeloff og ha som bunn for salat og osteterninger. Dere bare må prøve den jukseloffoppskriften om dere ikke har gjort det. Ingen partystopper der: kun stivpisk eggehviter sammen med litt salt. Så pisk inn plommene. Stek inntil 15 min på 200 grader nederst i ovnen. Kjemperaskt og enkelt. Bruk 6 egg til en langpanne.
Kyllingfilet, surra grønnsaker & kyllingsaus er dagens middag her i huset;)
Jeg skal ha middagen som Marijusen la ut på oppskrift forumet i går jeg.. Kyllingfilet, bacon, sellerirotmos med snøfrisk og kokte grønnsaker.. Gleder meg :)
Hendene mine er ikke helt i tilstand til å tilberede mat med i dag, så blir osteknekkis med Stabbur-Makrell og Stabbur-Laks med majones på til middag.
I dag blir det hamburger, uten brød.
Lager også lc-fastelavensboller, så det blir spennende :)
http://img220.imageshack.us/img220/7488/080320111.jpg
Dette er en squash med litt smør og fløte, og masse krydder og litt ost. Egentlig OK tilbehør til kjøtt eller fisk, men jeg ble mett av en halv porsjon. Jeg brukte bare så vidt 1/2 dl fløte, men det kom mye væske ut av squashen.
Senere på kvelden så spiste jeg opp resten, hehe... det var ganske godt. Jeg er veldig mett i kveld, men har sannelig ikke fått i meg særlig mye av noe som helst :-)
Hjemmelaget tomatsuppe med kokte egg og hjemmelagede kjøttboller med fetaost og alskens krydderier jeg fant i skapet.
Marijusens ostelasagne med salat, en favoritt her i huset! :D
bevaremegvel
08-03-11, 18:12
Vi har nettopp spist hjortestek med brokkoli og fløtegratinerte jordskokker, og det var nyyydelig!
Hadde aldri spist jordskokk før og ante ikke hvordan den så ut engang :o
Men dette kommer vi til å spise mye mer av :p
I dag blir det meksikanske kjøttboller med kremet kinakål :)
I går: kalkun med fløtesaus, waldorffsalat og smørdampet rosenkål og brokkoli.
Sellerirotmos, falukorv, broccoli og blomkål.. soppsaus til..:D
Ovnsbakt kylling surret i bacon, på en seng av stekt blomkålris med sopp og smårettbacon. Fløtesaus med blåmuggost topper det hele :D
Stekt kjøttdeig med krydder og rømmesaus. Det enkle er ofte det beste (hvertfall godt)! :)
Kokt torsk med blomkålbuketter, smørstekt aspargis og eggesmør til
var raskt å lage og ble supergodt - god og mett nå -:p-
Sol-Angelica
11-03-11, 00:14
Kylling stekt med litt fløte å div krydder pluss salat :)
Sol-Angelica
11-03-11, 00:15
http://img220.imageshack.us/img220/7488/080320111.jpg
Dette er en squash med litt smør og fløte, og masse krydder og litt ost. Egentlig OK tilbehør til kjøtt eller fisk, men jeg ble mett av en halv porsjon. Jeg brukte bare så vidt 1/2 dl fløte, men det kom mye væske ut av squashen.
Senere på kvelden så spiste jeg opp resten, hehe... det var ganske godt. Jeg er veldig mett i kveld, men har sannelig ikke fått i meg særlig mye av noe som helst :-)
Det der så himmla godt ut! Nesten så jeg fikk lyst på dette til frokost i morgen :D
Blomkålstappe og bacon.. Desserten tar jeg litt senere i kveld, og den består av pisket krem og bringebær.. :D:D
Sol-Angelica
11-03-11, 22:42
Middagen i dag besto av denne squash saken litt lengre oppe (helt nydelig!) og kjøttdeig i tomatsaus :)
Søte reinsdyr skåret i småbiter med dertil tilhørende sopp, knekkbønner og rosenkål.
I dag blir det kjøttbrød med sopp og bacon. Serveres enten med fløtesquash eller fløtestuet rosenkål som tilbehør.
Pannestekt kyllingbryst panert med bacongull og fylt med skinke og purreløkost. Salat av isberg, grønn paprika, agurk, mandelfylte oliven og kebabdressing.
Jeg skal lage tacokjøttdeig med løk, sopp, salat, rømme, salsa, ost. Guttaboys får lefser til, jeg lager ostechips til meg.
ada-emilie
12-03-11, 16:52
Skrubbsulten til sen lunsj idag, må vel kalles middag:
Kyllingfilet (110 g)
Liten avokado
Masse frisk salat
Kaffe med soyamelk
Søte reinsdyr skåret i småbiter med dertil tilhørende sopp, knekkbønner og rosenkål.
Søte reinsdyr?:lol:
Spiste kjøttboller og majones på ikea. Spiste litt saus og, men den smakte drit (mel..).
middagen gikk veggimellom.
skulle flytte maten fra ett bord til ett annet,
av en eller annen grunn endte den på gulvet mellom bordene i stedet.
så null middag her :(
Kinakål med kjøttdeig, salsasaus og ost. Samme som i går :smile:
Pepperbiff, championg stuing, wokede grønnsaker (paprika, løk og sopp) og bernaise sais... NAM NAM :sikle::hungry:
Spaghetti med kjøttsaus
Kjøttsaus: Tomatsaus, kjøttdeig, sopp, løk, litt hvitløk, oregano, timian, salt pepper
og "bånd-spaghetti" lagd av squash (à la tagiatelle) (det funket bra!)
Revet parmesan på toppen
Ovnsstekt kyllingfilet med blåmuggostsaus og litt wokka grønnsaker.
Hamburger med brød laget etter tekakeoppskriften min, salat, agurk og kebabdressing.
Kotelett, smørdampet brokkoli og soppsaus.. Mannen lager:love:
Vi har spist kjøttkaker (mannen påstår hardnakket at det heter medisterkaker, men jeg er fra INdre Østfold, såh!). Namnam! Med erter og blomkål og babygulrøtter og nyyyydelig saus jeg laget av kraften jeg trakk kjøttkakene i....Mm!
Vi har spist kjøttkaker (mannen påstår hardnakket at det heter medisterkaker, men jeg er fra INdre Østfold, såh!). Namnam! Med erter og blomkål og babygulrøtter og nyyyydelig saus jeg laget av kraften jeg trakk kjøttkakene i....Mm!
Er da stor forskjell på medisterkaker og kjøttkaker? :P
Si til din mann at du har rett (som vanlig).
Er da stor forskjell på medisterkaker og kjøttkaker? :P
Sånn bortsett fra at en er av okse og den andre av svin? ;)
Stor forskjell på nøff og mø :)
Stor forskjell på bæ og mø :)
Eller nøff og mø som i dette tilfellet :ja:
Måtte endre på den ja. Hihi
Jeg har spist et kyllinglår i dag.. Kanskje jeg burde spise et til før jeg legger meg?
I dag har jeg og min bedre halvdel spist, langtidsstekt røkt svineknoke med løksaus og blomkålstappe iblanda litt kålrabi+ litt tyttebærsyltetøy:)
I dag skal vi ha nakkekoteletter med nannahs creolske coleslaw.. Poteter til ungene da ;)
Stekt kjøttdeig, stekt rosenkål. Så fløtestuer man alt :)
I dag blir det ostelasagne som jeg laget i går. Nam. Blir sulten av å tenke på det!!
Squash-pasta med ostesaus, kanskje? Fant en bit med tilsiter til halv pris på ICA.
ada-emilie
14-03-11, 18:12
JUkseloff, frisk salat, champignon og litt ost.
Tomatsuppe med pølse og ost.
I dag skal jeg lage kjøttdeig med god saus og eggesalat!
I dag skal vi ha Lena Beatrix sine tacofyllte paprikaer.. :sikle:
Stekt kjøttdeig og purre i fløtesaus, krydret med chili. Usøtede muffins ved siden av.
Svinekjøtt, bacon, sopp og løk stekt i smør sammen med enebær. Så slenger man på en boks seterrømme pluss litt diverse krydder. Plutselig har man en top notch middag. Serveres med stekt rosenkål.
CHILI med kjøttdeig. Eller var det omvendt? :eek:
ada-emilie
15-03-11, 18:57
Jukseloff med bremykt og frisk salat og 50 g gravet laks med sennep på.
Jukseloff med bremykt og frisk salat og 50 g gravet laks med sennep på.Det hørtes ut som en god forrett - hva hadde du til hovedrett da?
Hei Ada-Emilie
Jeg ser du sier at du forholder deg til egenkomponert lavkarbo, men for ikke å forvirre andre lavkarbere( som naturligvis kan helle til helt spesifikke lavkarbokosthold),så må det spesifiseres litt bedre.
Feks:
Fedon Lindberg anbefaler....eks antall proteiner om dagen, samt så og så mye karber og fett....
Likeledes med Atkins, Ketolyse, Bedre uten brød osv...
For du og vet at det ikke er vilkårlig hvor mye proteiner, fett og karber du spiser i de forskjellige filosofiene...
Litt skummelt å bare anbefale 50 gr gravlaks til middag....-Det er jo mindre enn hva min GBP opererte datter spiser i et måltid det jo:confused:
( eller unnskyld...du anbefalte jo egentlig ikke...du sa hva du hadde spist...)
Vær snill å vær litt obs på hva du anbefaler i et normalt kosthold, sånn at ikke nye tror at de ikke kan spise mer, for det stemmer kun om de spiser mange måltider om dagen...feks 6-8:)
Må si meg enig i innleggene over her.. Og når du i tilegg har skrevet i et annet innlegg at du du hater å være overmett, og får deg selv til å kaste opp, så lurer jeg litt på hvilket forhold du har til mat desverre :(
ada-emilie
16-03-11, 07:36
Må si meg enig i innleggene over her.. Og når du i tilegg har skrevet i et annet innlegg at du du hater å være overmett, og får deg selv til å kaste opp, så lurer jeg litt på hvilket forhold du har til mat desverre :(Du kan jo selv kjenne hva du føler etter inntak av 100 gram røkelaks/gravet laks. Grunnen til 50 g er at gravlaks har et høyt natriuminnhold. Har dere forresten ikke lært at man skal vise saklighet i diskusjoner og ikke diskutere personer? Og i denne tråden er det jo helt idiotisk, siden den ikke er rådgivende men til inspirasjon. Ingen går inn her for å se hvilke mengder folk spiser,vel! Det er ihvertfall ikke det tråden er skapt til.
Jeg synes dette var et litt unødvendig personangrep. Dersom Ada-Emilie har et vanskelig forhold til mat tror jeg ikke dette gjør det noe bedre (jeg vet ikke noe om hvordan du spiser, men fra kommentaren over skjønner jeg det sånn). Jeg har spist et nannahknekkebrød med ost til middag noen ganger når jeg har dårlig matlyst. Det betyr ikke at jeg anbefaler det som middag til alle andre. Man må da få lov å bestemme selv hva man spiser. Her om dagen var jeg deppa og spiste ikke mer enn et kyllinglår hele dagen. Sånn nå kan dere angripe meg og si jeg går forann med et dårlig eksempel.
I går spiste jeg ovnsteskt kyllingfile med hvitløkssmør, blomkålmos og salat :) :sikle:
Jeg synes dette var et litt unødvendig personangrep. Dersom Ada-Emilie har et vanskelig forhold til mat tror jeg ikke dette gjør det noe bedre (jeg vet ikke noe om hvordan du spiser, men fra kommentaren over skjønner jeg det sånn). Jeg har spist et nannahknekkebrød med ost til middag noen ganger når jeg har dårlig matlyst. Det betyr ikke at jeg anbefaler det som middag til alle andre. Man må da få lov å bestemme selv hva man spiser. Her om dagen var jeg deppa og spiste ikke mer enn et kyllinglår hele dagen. Sånn nå kan dere angripe meg og si jeg går forann med et dårlig eksempel.
Mye av poenget er vel at denne tråden skal være til inspirasjon og da bør man også legge inn skikkelige middager. Jeg er syk for tiden med lite matlyst så jeg spiste et knekkebrød med smør og en liten neve mandler til middag i går. Dette er en shitty middag både i mengde og næringsinnhold, ergo forteller jeg ikke om den middagen i denne tråden for den bør og skal ikke være til inspirasjon for noen.
Kokken Tor
16-03-11, 11:56
Ostegratinert bacalao! :sikle:
Inneheld:
Klippfisk, squash, paprika, løk, tomatsaus, soltørka tomat, svarte oliven.
Toppa med reven Jarlsberg og bacon.
(Oppskrift og bilete vil bli lagt ut neste gong eg lager ei form) :snill:
Hei Ada-Emilie
Jeg ser du sier at du forholder deg til egenkomponert lavkarbo, men for ikke å forvirre andre lavkarbere( som naturligvis kan helle til helt spesifikke lavkarbokosthold),så må det spesifiseres litt bedre.
Feks:
Fedon Lindberg anbefaler....eks antall proteiner om dagen, samt så og så mye karber og fett....
Likeledes med Atkins, Ketolyse, Bedre uten brød osv...
For du og vet at det ikke er vilkårlig hvor mye proteiner, fett og karber du spiser i de forskjellige filosofiene...
Litt skummelt å bare anbefale 50 gr gravlaks til middag....-Det er jo mindre enn hva min GBP opererte datter spiser i et måltid det jo:confused:
( eller unnskyld...du anbefalte jo egentlig ikke...du sa hva du hadde spist...)
Vær snill å vær litt obs på hva du anbefaler i et normalt kosthold, sånn at ikke nye tror at de ikke kan spise mer, for det stemmer kun om de spiser mange måltider om dagen...feks 6-8:)
Jeg skjønner du synes det var usaklig av meg dette innlegget, Ada-Emilie, siden jeg fikk rød prikk og "usaklig " som kommentar. Beklager, jeg forsøkte å være saklig.
ada-emilie
16-03-11, 15:25
Mye av poenget er vel at denne tråden skal være til inspirasjon og da bør man også legge inn skikkelige middager. Jeg er syk for tiden med lite matlyst så jeg spiste et knekkebrød med smør og en liten neve mandler til middag i går. Dette er en shitty middag både i mengde og næringsinnhold, ergo forteller jeg ikke om den middagen i denne tråden for den bør og skal ikke være til inspirasjon for noen.Jeg synes ikke man skal prøve å kontrollere når andre skal legge inn sin middag. Det står faktisk: "Hva har du spist idag?" Og har man spist lite, eller noe annet man ikke er stolt av å vise frem, so what? Skal man bare vise solskinnsiden av seg selv og sine beste matretter? Jeg skulle ønske folk kunne passe på seg selv og ikke forvente at alle var lik dem selv i sine avgjørelser.Det er jo håpløst.
Jeg synes ikke man skal prøve å kontrollere når andre skal legge inn sin middag. Det står faktisk: "Hva har du spist idag?" Og har man spist lite, eller noe annet man ikke er stolt av å vise frem, so what? Skal man bare vise solskinnsiden av seg selv og sine beste matretter? Jeg skulle ønske folk kunne passe på seg selv og ikke forvente at alle var lik dem selv i sine avgjørelser.Det er jo håpløst.
Her er 1. innlegget i tråden:
Siden vi noen ganger har litt probs med å finne nye retter/ spennende retter/ raske retter/ enkle retter/ rimelige retter/ flotte retter/ restemat-retter så starter jeg en tråd hvor vi kan fortelle hverandre hva vi skal ha til middag!
Så selv om du en dag synes du er kjedelig i matveien, så sleng inn likevel, for kanskje andre får en kjempegod ide!
Siden det er langt over (normal...) middagstid for de fleste, så begynner jeg tråden med å si hva jeg HADDE til middag :o
Idag, mandag:
* Hamburger (uten brød!) med smeltet ost, stekt løk, friske grønnsaker, en dæsj tacosaus og noen råstekte tomatskiver med basilikumdryss
* Dessert: Lavkalori/lavfett vaniljeyoghurt med div nøtter på toppen
Håper noen henger seg på fra i morgen! :)
Middagen i dag: Spinat- og tilsiterostemuffins. Nydelige med salat til.
Du ser visst ikke helt poenget mitt her, Ada-Emilie. Det er ikke snakk om å bare vise sine beste sider, men å skjønne at det man sier kan ha påvirkningskraft. Det er sikkert mange nye (og gamle) som titter i blant annet denne tråden for både inspirasjon og veiledning. Jeg tror nok at du selv vet at det du spiser er veldig lite med mindre man spiser veldig mange måltider i løpet av dagen.
siden den ikke er rådgivende men til inspirasjon. Du vil altså inspirere folk til å spise kun 50 gram fisk til middag?Ingen går inn her for å se hvilke mengder folk spiser,vel! Det er ihvertfall ikke det tråden er skapt til. Så ikke skriv mengden. Da hadde du kanskje kunnet unngå reaksjonene du har fått også.
ada-emilie
16-03-11, 17:46
Du ser visst ikke helt poenget mitt her, Ada-Emilie. Det er ikke snakk om å bare vise sine beste sider, men å skjønne at det man sier kan ha påvirkningskraft. Det er sikkert mange nye (og gamle) som titter i blant annet denne tråden for både inspirasjon og veiledning. Jeg tror nok at du selv vet at det du spiser er veldig lite med mindre man spiser veldig mange måltider i løpet av dagen.
Du vil altså inspirere folk til å spise kun 50 gram fisk til middag? Så ikke skriv mengden. Da hadde du kanskje kunnet unngå reaksjonene du har fått også.Jeg spiser opptil 150 g fisk vanligvis. 50 g gravet laks er nok pga saltinnholdet!!!!!!!
Kyllingfilet i strimler. Stekt med sopp. Serveres med stekt asparges og blåmuggostsaus.
I dag hadde jeg faktisk bare vafler med rørte bringebær.. Lavkarbo såklart! :)
Beklager om det ble oppfattet som personangrep.. Men når man spiser langt under gjennomsnittet fra hva andre som prøver å leve på lavkarbo gjør, og i tilegg skriver at man får seg selv til å kaste opp hvis man overspiser, så er vel kanskje ikke det den beste reklamen for lavkarbomat og den helsemessige gevisten??
Men jeg skal ikke kommentere det mere... Og heller konsentrere meg om det tråden gjelder. Middag!
I dag ble det kjøttsaus med stekt squash :D
Her ble det stekt seifilet, saus av fløte og ost, og blomkål og brokkolimos (med meierismør og melk)
Beklager om det ble oppfattet som personangrep.. Men når man spiser langt under gjennomsnittet fra hva andre som prøver å leve på lavkarbo gjør, og i tilegg skriver at man får seg selv til å kaste opp hvis man overspiser, så er vel kanskje ikke det den beste reklamen for lavkarbomat og den helsemessige gevisten??
Nettopp :)
ostelasagne med hjertesalat :)
Bakt laksefilet med purreløk og CF. Brokkoli og blomkål grateng ved siden av.
Tacokjøttdeig med diverse grønnsaker.
Nakkekoteletter uten ben med blomkål, sopp, løk og skysaus.
Tomatsuppe av hakkede tomater, soyasaus, tabasco, smør og grønnsaksbuljong - med sprengte egg (og da mener jeg sprengte, lot de stå *litt* for lenge i microen, jepp - lat i dag. Bam! sa det.)
Grillkylling med fullkornsris og bernaisesaus
biff i bitte små biter med litt løk og sopp og litt fløte og salat
ada-emilie
17-03-11, 19:41
Salat med kyllingfiletbiter (mer enn 50 g;) og avokado.
Salat med kyllingfiletbiter (mer enn 50 g;) og avokado.
hehe tullsjur :lol:
Kjøttkaker med fetaost, rosenkål. Kokte ut av pannen med en skvett fløte for å få saus.
gryterett med rømme, reinkjøtt, sopp og løk. pluss salat
Vi hadde kyllingfilet surret i bacon bakt i ovnen. MEd blåmuggost og fløtesaus. Stekte egenplukka kantareller med blomkålris og en liten salat ved siden av. mmmmmm!
I dag blir det shepherd's pie, har jordskokk og sellerirot i kjøleskapet. :D
Frankfurterpølser med ost + rosenkålmos med fløte, smør og masse muskat.
Hjemmelagde kjøttkaker og brokkolibuketter
I går: koteletter med sopp. Rosenkål og løk stekt og så fikk de putre litt i en blåmuggostsaus.
Lammeskav i føtesaus m/grønnsaker og sprøstekt bacon:)
Svin indrefilèt, stekte sellerirotstaver og peppersaus til sambo, blomkålmos til meg samt stekte grønnsaker i store knaskebiter :D
Ovnsbakt laks med brokkoli og sandefjordsmør
Tandoorimarinert, ovnsstekt kylling med ovnsstekte grønnsaker. Veldig mørt! :sikle:
Røkt svinekam med fløtesaus (for dem som ville ha), grønnsaker og kålrabistappe. OG smeltet smør! :sikle:
skal prøve meg på en fiskegryte av fisketerninger av blandet fisk, grønnsaker og fløtesaus og ost :)
Kyllingfilet, med saus laget av masse smør, litt fløte og indisk krydder (smaker utrolig godt), og isberg salat med litt pesto, ost og fetaost. Jeg er god og mett enda! :D
Kyllinglår, blåmuggostsaus (har så dilla for tiden), stekt asparges og rosenkål.
Squashcarbonara med bacon og løk. Har fullstendig troen.
Sheperd's Pie av svinekjøttdeig, masse urter og sellerirotmos med gratinert ost på toppen. Skal vi kalle det Swineherd's Pie?
Her om dagen hadde jeg verden beste hjemmelaget burger (http://linasbloggerier.blogspot.com/2011/03/sndag-verdens-deiligste-hjemmelaget.html) til middag! mmmmh! ANBEFALES!
frøkenlilla
22-03-11, 19:03
3 kokte egg og 3 skiver bacon stekt i meierismør, toppet med norvegia ost og en god dose majones :)
(send meg gjerne en pm hvis dette er veldig feil for noen på min diett..er nybegynner!)
Gryte av pasta, rømme og tomatsaus... :sikle:
stekt laks i smör på panne og smördamt brokkoli
cici_aries
22-03-11, 19:34
I dag ble det nydelig gitt!
Stekte følgene på middels varme i meierismør:
100 gram brokkoli
10 gram purreløk
2 asparges
når det var nesten ferdig gratinerte jeg 30 gram ost over krydret med chili explosion.
Dette spiste jeg sammen med 150 gram stekt bratwurst med hvitløk og chili kjøpt på Rimi!
UTROLIG UTROLIG GODT, servert med en dæsj rømme ved siden av og chili explosion på toppen!!
4,4 karber totalt - 541 kcal.
Den middagen skal gjentas!!
I dag ble det sushi med blomkålris, syltet ingefær (som var overraskende lite karber i 3,66 tror jeg det var pr 100 gram, og man spiser jo langtifra så mye), vårløk, majones i blomkålrisen, soyasaus og litt wasabi. Mettende, og samtidig veldig "kosemat".
Laaange tyske pølser som er blitt korte fordi de er delt opp. Smart, hva? :cool:
Pepperbiff, asparges, tomat, sopp, løk, babyspinat, rømme, ost.
Hjemmelaga cheeseburgere med hjemmelaga lavkarborundstykker som skal bli brukt i anledningen :)
Hjemmelaga cheeseburgere. Vurderer å lage hamburgerbrød også. Ikke bestemt meg enda, er jo godt uten også :)
Å da må du prøve burgeroppskriften min (http://linasbloggerier.blogspot.com/2011/03/sndag-verdens-deiligste-hjemmelaget.html)! Anbefaler den på det sterkeste!
Den er uten brød da...
Jeg skal ha chicken tikka til middag :)
Laaange tyske pølser som er blitt korte fordi de er delt opp. Smart, hva? :cool:
hehe! Smart! Hva slags pølser er det?
Er fremdeles på jakt etter lovlige pølser...
laks igjen, har ikke fått handla så det blir bare laks med smør hehehe
Karbonadekjøttdeig, med litt løk, smør og grønnsaker! + en glass pepsi max :D
laks igjen, har ikke fått handla så det blir bare laks med smør hehehe
ingen grønnsaker. Kiril?
ingen grønnsaker. Kiril?
er helt tomt, skulle handle i dag men noe kom i veien så får vente ti l i morgen :)
Å da må du prøve burgeroppskriften min (http://linasbloggerier.blogspot.com/2011/03/sndag-verdens-deiligste-hjemmelaget.html)! Anbefaler den på det sterkeste!
Den er uten brød da...
Jeg skal ha chicken tikka til middag :)
Det er den jeg baserer den på. Men hadde ikke alt som skulle i da. Hadde ikke hvitløk, paprikapulver og chili. Og tenkte at kanskje det ikke var godt med kanel i, om jeg manglet de ingrediensene. Men resten av krydderene brukte jeg, pluss løk og et egg. De steker nå, og bollene er i ovnen. Er faktisk samme bollene jeg lagde til fastelaven :P Bare mindre søtning i.
Edit: fikk faktisk 4 bra store karbonader av deigen. Som er bra, da blir det to hver til meg og sambo :)
Det er den jeg baserer den på. Men hadde ikke alt som skulle i da. Hadde ikke hvitløk, paprikapulver og chili. Og tenkte at kanskje det ikke var godt med kanel i, om jeg manglet de ingrediensene. Men resten av krydderene brukte jeg, pluss løk og et egg. De steker nå, og bollene er i ovnen. Er faktisk samme bollene jeg lagde til fastelaven :P Bare mindre søtning i.
Edit: fikk faktisk 4 bra store karbonader av deigen. Som er bra, da blir det to hver til meg og sambo :)
hey hey! Du må stole på meg når det kommer til kanelen! Som kan brukes til mye mer enn bare grøten. I middelhavet er det et av hovedkrydderiene deres og det brukes mye i kjøtt, ris og tomat-retter.
Jeg anbefaler deg å prøve med kanel en gang. Du vil IKKE angre ;) Du har mitt ord på det :D
hey hey! Du må stole på meg når det kommer til kanelen! Som kan brukes til mye mer enn bare grøten. I middelhavet er det et av hovedkrydderiene deres og det brukes mye i kjøtt, ris og tomat-retter.
Jeg anbefaler deg å prøve med kanel en gang. Du vil IKKE angre ;) Du har mitt ord på det :D
Lover at neste gang blir det med kanel i :) Var bare bekymret for at uten de ekstra ingrediensene så ville det bli rart. Men neste gang blir det kanel!
Lover at neste gang blir det med kanel i :) Var bare bekymret for at uten de ekstra ingrediensene så ville det bli rart. Men neste gang blir det kanel!
Så bra :D Håper å høre fra deg når du har prøvd ;)
Så bra :D Håper å høre fra deg når du har prøvd ;)
Skal gi deg en lyd :)
I går hadde vi hjortebiff med soppstuing. NAM!
I dag har jeg laget superrask Kylling masala (http://linasbloggerier.blogspot.com/2011/03/rask-kylling-masala.html)! med bilder :)
Tapas! :D
Har champignon fyllt med bacon, løk og blåmuggost i ovnen nuh.
laks med sopp saus med fløte og litt salat
Jeg har hatt sterkt krydret kjøttsaus med karbonadedeig, minimais, løk, hvitløk, sjampinjong, kræsja tomater og fløte. Tilbehøret var rosenkål.
Noe rødt kjøtt med fløte og parmesanstuet kinakål.
Stekt kjøttdeig, løk, champignon i ildfast form. Heller over en saus av fløte og blåmuggost. Vanlig ost på toppen igjen av det, og inn i ovnen.
Biffsnadder med biffstrimler, løk, minimais, spinat, sukkererter, paprika og pinjekjerner frest i stekepanna med masse smør og deretter kokt inn med creme fraiche og deilige krydre.
Fikk masse stekt laks på jobben i dag, så det får telle som middag. Spiste den med litt blomkål og brokkoli til, med smeltet smør over. Er fortsatt mett!
Får veninner på film-kveld og tenkte jeg skal lage club sandwich til de, og det samme til meg uten brødet. Så nå: Ut og handle!
I går hadde vi en grateng.
Blomkålmos (2 blomkålhoder i buketter kokt i minimalt med vann, ble moset med stavmikser, rørte inn 1/2 boks fetaost, kyllingbuljong, 2 fedd hvitløk, pepper) i bunn av ildfast from. Over hadde jeg en kjøtt-tomatsaus (800 g karbonade, 1 hakket løk, 2 bokser hakked tomater, litt chilli) så et dryss av revet ost også inn i ovnen 10-15 minutter. Raskt, lettvint og godt.
Dette laga jeg igår for jeg var passe matlei og det var kjempegodt!
I dag har jeg laget superrask Kylling masala (http://linasbloggerier.blogspot.com/2011/03/rask-kylling-masala.html)! med bilder :)
Wow, det så digg ut. Skal nok prøve både den og den burgeren din ;)
Champignon fylt med kjøttdeig, vårløk, chili, paprika, currypaste og creme fraiche. Ost på toppen, gratinert i ovnen.
I dag blir det kjøttboller, stekt rosenkål og en eller annen saus.
Laks, babyspinat, tomat, sopp, løk, fløte, meierismør, salt, pepper. Alt i en form og inn i stekeovnen i 20 minutter.
Nam.
Kyllinglasagne :http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2165
Servert med salat og osteknekkis... Og rødvin :D
Antoinette6
26-03-11, 21:49
Medaljonger av svineindrefilét, litt salat og stuet sjaminjong med fløte.
I dag hadde jeg en kjempe god middag!
Lavkarbo lasange med squash, cremè freshe, ost og kjøttdeig.
+ blomkålmos med godt krydder og smør :D
Ovnsbakte kyllinglår med sprøstekt bacon, stekte grønnsaker og en dæsj Creme fraiche
Fiskesuppe av haimalle, spinat, fenikkel, vårløk, fløte og buljong. Nam!
Tacokjøttdeig med løk og sopp, salat, ost, rømme, salsa. Lefser til barna.
Favorittmiddag og masse rester til lunsj i morgen. :nam:
Er rett før lønning (i morgen) og det er begynt å minke i kjøleskapet. Føler meg helt hjelpeløs uten fløte/rømme/cf. Men i dag ble det altså stekt kjøttdeig, løk og brokkoli med litt cottage cheese og ananas. Helt ok.
Nakkekoteletter surret i fløte med smørdampede blomkål, brokkoli og rosenkål til.
Idag tror jeg kanskje det blir skinkegrateng :D
Tror det blir baconsurret og briefylt kyllingfilet og ovnsbakte sellerirotfries i dag.
Kylling tandoori. Hjemmelaga selvfølgelig :) Tror det blir salat som tilbehør.
Tomat/chilisuppe med kjøttdeig.
Biff stroganoff og fullkornsris. Kanskje på tide å komme igang og få laget den snart.... :o
lottesinverden
28-03-11, 20:52
kyllingvinger
I dag blir det nok lakseburgere med seterrømme og salat ved siden av.
Nakkekoteletter og blomkål/brokkoli/løkgrateng.
Grillet kylling, salat, masse bernaise. Ungene fikk ris også.
lottesinverden
29-03-11, 17:45
pepperbiff og bernaise
Jeg og min kjære får middagsbesøk i dag, og da slår jeg til med lasagne. Lavkarbo selvfølgelig :)
Antoinette6
29-03-11, 18:06
Eggeomelett av tre egg og bacon og smeltet, sprøstekt ost ! Mmmmm !!!
lövbiff, jukseris og bearnesaus....tror jeg har dilla på den sausen nå hehe
En DIGER red curry- og vårløkomelett, fylt med ingefær- og muskatkryddret sellerirotmos med masse kvitseidsmør i. Lavkarbo forsøk på omurice? Eller noen-dager-før-lønning-middag? Ikke vet jeg, men godt var det.
Chorizopølse med mos av blomkål, brokkoli, rosenkål, fløte og smør
Avkokt laks med rømmedressing og agurk.
fransk biff med sellerirot fries og hjertesalat
SusanG sin pepperonikylling :)
Kalkunfilet, salat og hjemmelaget hvitløksdressing.
Dagens middag blei kylling i tomatsaus på gresk vis: Kotópoulo kapamá (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1070680#post1070680) - veldig godt! Ingen av ungane mine likte det, dessverre, og har no bestemt seg for at dei ikkje vil reise på ferie til Hellas med mindre vi tar med mat sjølv...
Hamburger med romano, agurk, tomat, paprika, ost og hamburgerdressing
Var lenge ute i kveld så sen middag. Men blir chicken nuggets med en slags hjemmelaget tomatsaus, en hjemmelaget blåmuggostdressing/saus, og salat.
Kalvekoteletter med stekt løk og selskapserter med smør!!!
Strøm-Larsen er slakteren sin!!
sebrastek med paprika/hvitløkguffe, bacon og sellerirotmos
Hjemmelaget hamburger av kjøttdeig, blir nok salat ved siden av og dressing laget på rømme, majones og noe krydder.
lottesinverden
31-03-11, 18:29
Lavkarbo lasagne og salat
Har etter mye om og men bestemt meg for sushi med laks og blomkålris.
Enkelt og greit og godt i dag. Hamburgere uten brød men godt med ost på, bacon og speilegg. Litt løk og sopp ved siden av :)
Enkelt og greit her også. Ingen som har lyst på mat, så da lager vi omelett med philadelphia og pepperoni.
Kjempegod hjemmelaget fiskesuppe m/torsk, laks og reker:)
hjemmelaga burger med fløtestua rosenkål
Stekt kjøttdeig med litt ketchup uten tilsatt sukker og masse hvitløkspepper. Squashmuffins. Er fortsatt blakk, så vi improviserer.
Hopper over frokost og går rett på middag i dag siden kvelden blir travel. Burgere med ost, bacon og kremet kinakål.
Jeg spiste på BurgerKing i dag.Det gjør vi alltid når vi skal på hjemmekampene... Kan ikke bryte det mønsteret så derfor har jeg funnet en "løsning". Bestilte dobbel cheese bacon burger med ekstra salat. tok vekk brødene. La til to stykker av solsikkebrød istedet. Yummi! Det er nok en del karber i burgeren alikevel, men jeg minimaliserer det jo.
Ikke alle tradisjonene kan brytes altså...
spiste pizza i dag:)
Med grilla kylling, pepperoni, masse ost, løk, gul paprika og chilikrydder.
http://bloggfiler.no/emmaogmamma.blogg.no/images/443363-9-1301691880796.jpg
Ser ikke så godt ut, men var fantastisk:p Og jeg spiste hele:eek: Og en halv boks med rømmedressing:o
Sånn kan det gå:p
Hver lørdag er det TACOLØRDAG her i heimen. Spises når poden har sovna akkompagnert av en film.
Her står det skinkesteik i ovnen, og så blir det litt saus, skogsopp og rosenkål til.
Elgskavgryte med mos ved siden av...
Kjøttdeig og løk med tomatsaus, og kremet kinakål.
Koteletter som har vært brunet på panne og deretter kokt opp i fløte og litt vann tilsatt estragon og hvitløk. :sikle: Serveres med friterte skiver av brokkolistilker og smørdampede brokkolitopper.
I dag blir det laksefilet med blomkål/brokkoli/løk/philadelphiagrateng. Også kanskje noen ferske reker.
Nord-afrikanskinspirert kyllinggryte. Improvisert på stedet når jeg stod med hodet i krydderskapet. Ble veeeeeeldig god.
typen reiser imorra, så idag ble det middag etter hans ønske på en sushirestaurant. nydelig mat, tilbake til lavkarbo imorra :p
Grillede nakkekoteletter med coleslaw. Endelig er grillsesongen i gang!
Her blir det biff med fløtestuet sopp, smørkokt brokkoli og blomkål - med litt ekstra smør på :D
lottesinverden
04-04-11, 18:02
Kyllingwok
http://lottesinverden.files.wordpress.com/2011/04/04042011073.jpg?w=300&h=225
Hjemmelaga burgere, coleslaw og fløtestua rosenkål :ja: yummy yummy
Ras el Hanout-krydret kjøttdeig med hakkede tomater, vårløk og squash.
Alt i ett muffins + ekstra kjøtt ved siden av. Godt :D
Ras el Hanout-krydret kjøttdeig med hakkede tomater, vårløk og squash.
Det hørtes ille spennende ut!
Her blir det laksefilet og spinatstuing.. Potet til mannen.
Det hørtes ille spennende ut!
Her blir det laksefilet og spinatstuing.. Potet til mannen.
Liker aromatisk mat med litt spark i jeg. XD
Ras el Hanout er en marokkansk krydderblanding, og den oppskriften jeg bruker er enkel i forhold til en del andre, men består stort sett av ting jeg har i krydderhyllen til enhver tid.
Ingredienser:
1 ts malt spisskummen
1 ts malt ingefær
1 ts malt gurkemeie
1 ts salt
3/4 ts malt kanel
3/4 ts malt svart pepper
1/2 ts malt hvit pepper
1/2 ts malt koriander
1/2 ts cayenne
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts malt muskat
1/4 ts malt nellik
Bruker ca. halvparten i gangen jeg, men det er nokså sterkt.
Sambos fantastiske gratinerte blomkål!
Kjøttdeig med fløtestuet rosenkål.
En rask pytt i panne-ting med pølse, brokkoli, egg, paprika, rosenkål, løk, bacon, hvitløk, sopp...
Ovnsbakt kyllingfilet med:
Fløtesaus(fløte,hvitløk,salt,pepper,smør)
En neve sopp,brokkoli og asparges
Ost på toppen
Nom nom :)
Ovnsbakt kyllingfilet med:
Fløtesaus(fløte,hvitløk,salt,pepper,smør)
En neve sopp,brokkoli og asparges
Ost på toppen
Nom nom :)
Og dette er vel omtrent det som står på menyen min i dag :) Ovnsbakt kyllingfilet med fløtestuede grønnsaker.
wollafruen
05-04-11, 14:58
Jeg har fått dilla på ovnsbakt laks og fløtesurra grønnsaker. Jeg er ikke i behov av å være i ketose - og har derfor tillatt meg både erter og gulrøtter, og du og duuuu, så godt det er.
Laksefilet (frossen) krydres etter ønske og pakkes "løst" i folie.
Stekes i varmluftsovn på ca 225 grader i en times tid - er fileten tint kan du korte ned steketiden betraktelig.
De siste 10 min av steketiden lager du grønnsakene:
Valgte grønnsaker kokes i 5 minutter, slå deretter av vannet. Tilsett 1 dl fløte, seltin, pepper og muskat. Mens fløten fortsatt er kald (altså ganske umiddelbart etter at den er kommet i kjelen) tilsetter du en halv teskje jbk-mel. Rør godt, mens fløtegrønnsakene får et oppkok.
Dette gir ca 6-700 kcal og en perfekt fordeling av fett/protein/karb: 75-20-5 % :)
Yuuuuummmmmmmm :)
Mac'n'Cheese med fullkornspasta og skinke.
Langtidsstekt, hvitløksspekka lammelår ( i stekepose) m/fløtegratinert jordskokk og frisk salat:sikle:
Svinestrimler med løk, sopp og rømmesaus. Krydra med enebær, salt og pepper og servert med stekt rosenkål.
Samme som i går, pølse- og bacongrateng
(blomkål, fløte, bacon, litt pølse og ost på toppen.)
Er hos svigers nå, og var så trøtt at jeg ikke hjalp til i middagen. Men det ble ikke så verst likevel;
1 hamburger uten brød, men med mye ost
En god del kinakål og litt agurk
Tine kremost, pittelitt hamburgerdressing og litt ketchup.
Ble mett, og godt var det også. I morgen så skal jeg heller slå til med lavkarbomiddag til hele gjengen (svigermor er en lavkarbo-flørter)
http://i231.photobucket.com/albums/ee199/Hignoria/IMG_7492.jpg
I dag ble det ytrefilét av svin, og kokt (i fløte) og ostegratinert brokkoli.
http://i231.photobucket.com/albums/ee199/Hignoria/IMG_7488-1.jpg
Kyllingfilét med spinatstuing og brokkolimos. Spinatstuing er så godt! :love: Kunne hatt det hver dag! Noe av det beste jeg vet. :snill:
sebrastek med paprika/hvitløkguffe, bacon og sellerirotmos
Sebrastek faktisk. Hvordan smaker sebra da?
det var godt, typen likte det også. men det kan med fordel krydres godt, jeg turde ikke da jeg ikke ante noe om kjøttet, det var ingen klistrelapp med forslag på som bisonmedaljongene hadde.. mørt og godt, men litt tamt. ingen utpreget viltsmak som man kanskje kunne vente
4 medisterkaker kjøpt i ferskvaredisken. ALTFOR mye karb for min del, men det ble nå sånn da. Lei av hotellmiddagsbuffeten allerede.
Ellers koser jeg meg veldig på jobb på Ridderrennet :)
Jeg spiste en kyllingfile med blomkål og brokkoli blanding med crem fresh på siden! Veldig godt!
Tacokjøttdeig, isberg, agurk, grønn paprika, noen dulcita-tomater, rømme, tacosaus og ost. Yummy!
Marit Bjørgens Fiskegryte (http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Marit-Bjoergens-fiskegryte), med linser til meg og potet til gubben
I dag tror jeg at jeg kliner til med hamburgere med ost.. Jobbenke2k
Masse gode ideer her for en nybegynner. Hva erstatter dere spaghettien med ,bare kjøtt saus går jo ikke? Når dere har Taco,er det da lov og spise Taco Tubes? Vanlig Thai mat,kutter dere ut risen og hva brukes istedet(elsker Thai mat ,veldig sterkt). Mye løk her så er forvirret. Er det vår løk pga mener jeg ikke skal spise løk?
http://i231.photobucket.com/albums/ee199/Hignoria/IMG_7502.jpg
I dag ble det mørabiff, og i stedenfor pommes frites som resten av familien fikk, så kokte jeg blomkål og brokkoli i fløte, og så gratinerte det hele med ost.
Det ser kanskje mye ut, men den biffen var delt i 3, så det er egentilig bare 1 biff altså!
Indrefilè surret med løk, brokkoli og blomkål. Kokt mørt et par min i CF. :sikle:
Blanda grønn salat med paprika, feta, kylling og en pk sprøstekt bacon
Masse gode ideer her for en nybegynner. Hva erstatter dere spaghettien med ,bare kjøtt saus går jo ikke? Når dere har Taco,er det da lov og spise Taco Tubes? Vanlig Thai mat,kutter dere ut risen og hva brukes istedet(elsker Thai mat ,veldig sterkt). Mye løk her så er forvirret. Er det vår løk pga mener jeg ikke skal spise løk?
Jeg og mange andre pleier å erstatte spaghettien med squash. Langt ifra pastasmak, men det funker! Når det kommer til taco så spiser jeg ikke skjell på grunn av mye karbo. Jeg pleier å lage en salat med ostechips, bruke et par salatblad som lefse eller legge osteskiver over en kopp og ha det i mikroen til den blir sprø, da blir det nesten som skjell. Hvis det er noe jeg pleier å ha ris til, så lager jeg som regel blomkålris, midlere smak på dette enn vanlig ris så vil tro det passer veldig bra med thai-mat :)
Selv har jeg spist kyllingsalat med masse avokado i dag! Har lagt min elsk på avokado, det er såååå godt
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.