Hei. Jeg har sett her etter en oppskrift på brød. Men er det noen som har oppskrift på ett godt brød???
Søk på proteinbrød og lollypop brød, disse er gode og har veldig få karber pr.skive. Proteinbrødet synes jeg er best.
Isetbrød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10056&highlight=isetbr%F8d) er veldig godt, syns jeg!:)
Maler alle nøtter/frø og får et godt brød som hloder seg sammen.
Fryser ned i skiver og putter dem rett i brødristeren! Ferskt brød!:sikle:
Har med hell bakt Lollypopsbrødet du vil finne på "oppsrifter". Jeg tilsatte litt bakepulver for extra heving. Stekte det heller ikke så lenge som anbefalt. Lykke til
Her kommer oppskriften jeg har brukt:
MANDELBRØD.
3 store formbrød.
24 stk. EGG
750 g. MANDELMEL ( andre nøtter funker like bra. )
3 dl. FIBERHUSK ( Meny, helsekost )
300 g. SMØR
6 ts. BAKEPULVER
5 ts. SALT
9 dl. MAGER KESAM ( el. 8% )
Hvitene stivpiskes.
Alt annet untatt mandelmelet blandes for seg.
Rør så inn hvitene, og ha i mandelmelet til slutt.
Kna det sammen til en deig. Den ska være ganske fast.
Dvs. deig, ikke røre.
Klapp deigen ned i bakepapirkledde brødformer.
Stek på 150 grader i ca. 1 time.
Jeg bruker varmluft og nest nederste rille i ovnen.
Fryser brødene ferdig skivet ( ca. 25 skv. pr. brød ).
NÆRINGSINNHOLD ca. 1.45 g. karbo. og 107.7 pr. skv.
Sjå etter Karins beste, det brøde godtek til og med min sære sambo her ;)
bondetuppa
06-11-09, 12:13
Sjå etter Karins beste, det brøde godtek til og med min sære sambo her ;)
Signerer denne;)
Lisbeth Falling
07-11-09, 12:52
Her er min variant av et svært velsmakende brød, med bare 20 karbo i hele brødet:
http://lisbethfalling.wordpress.com/2009/11/06/hjemmebakt-lavkarbobrød/
Hvorfor skal vi bruke mager kesam osv i oppskriftene? Trodde det var slik at, jo mer fett, jo bedre..
Hvorfor skal vi bruke mager kesam osv i oppskriftene? Trodde det var slik at, jo mer fett, jo bedre..
Kommer jo helt an på hvilken lavkarboretning du følger det;)