Perdita
14-04-09, 16:34
Dette er tradisjonell svensk bondekost, og veldig godt!
Ingredienser
Lök
Blandfärs (kjöttdeig av svin og storfe)
Egg
Flöte
Vann
Buljong
Salt og pepper
Smör til steking
Jeg bruker mye kjött på en gang fordi vi alltid kjöper store pakker. 1600g blandfärs (siden jeg er i sverige), tror det enkleste i norge er å blande medisterdeig og vanlig kjöttdeig. Jeg lager en röre med kjöttdeigen og en däsj flöte og litt vann (originaloppskriften er med melk) og et par tre egg og salt og pepper.
Så bruner jeg löken i smör i en stekepanne. Til så mye kjött jeg hadde i går brukte jeg tre store lök.
Kjöttblanding og lök legges i lag i en ildfast form. Så helder man noen desiliter buljong over. Med 1600g kjöttdeig blir det en middels stor og en liten form. Jeg legger alltid aluminiumsfolie over så löken på toppen ikke skal svi seg. Stekes på ca 225c i ca en time. Jeg fölger aldri med på tiden, men tar den ut når den ser ferdig ut.
Nam nam, spises med gode grönnsaker til. Jeg har ingen anelse om hvor mye karbohydrater det er i en porsjon, det blir kanskje litt mye fra löken? Dette er en skikkelig tradisjonell svensk rett, oppskriften fikk jeg av svigers. Nytes tradisjonellt med tyttebär til, men jeg vet ikke om usukrede tyttebär er så godt...
Ingredienser
Lök
Blandfärs (kjöttdeig av svin og storfe)
Egg
Flöte
Vann
Buljong
Salt og pepper
Smör til steking
Jeg bruker mye kjött på en gang fordi vi alltid kjöper store pakker. 1600g blandfärs (siden jeg er i sverige), tror det enkleste i norge er å blande medisterdeig og vanlig kjöttdeig. Jeg lager en röre med kjöttdeigen og en däsj flöte og litt vann (originaloppskriften er med melk) og et par tre egg og salt og pepper.
Så bruner jeg löken i smör i en stekepanne. Til så mye kjött jeg hadde i går brukte jeg tre store lök.
Kjöttblanding og lök legges i lag i en ildfast form. Så helder man noen desiliter buljong over. Med 1600g kjöttdeig blir det en middels stor og en liten form. Jeg legger alltid aluminiumsfolie over så löken på toppen ikke skal svi seg. Stekes på ca 225c i ca en time. Jeg fölger aldri med på tiden, men tar den ut når den ser ferdig ut.
Nam nam, spises med gode grönnsaker til. Jeg har ingen anelse om hvor mye karbohydrater det er i en porsjon, det blir kanskje litt mye fra löken? Dette er en skikkelig tradisjonell svensk rett, oppskriften fikk jeg av svigers. Nytes tradisjonellt med tyttebär til, men jeg vet ikke om usukrede tyttebär er så godt...