Dette er utrolig godt og anbefales!:p Stek paprika strimler i en ss kikkoman el annen soya saus, tilsett en boks creme fraiche, smak til med karri og cayenne pepper (spansk hel pepper). Tilsett feridg kokt couscous og til slutt blander du inn reker (jeg bruker ikke feridg pillede da de blir litt for bløte). Serveres med ruccolasalat og evt et glass rødvin.:)
Den retten så bare helt deilig ut :p , - men de fleste av oss kan ikke spise så mye couscous - hvor mye skal du ha oppi ??. 100gram tørr couscous har følgende sammensetning:
Total: 337 Fat:0 4 1% Sat:0 1 0% Poly:0 2 1% Mono:0 1 0%Carbs:70 263 84% Fiber:4 0 0%Protein:11 46 15%Alcohol:0 0 0%
66 gram netto karber pr 100 gram !!
Det er noe i overkant på en lavkarbo diett. Er det noe annet som passer å bruke til denne retten ?? Noe som kan erstatte couscous'en ?? Eller finnes det lavkarbo couscous ?? Noen som har erfaring med dette ??
For de som lurer: Couscous består av durumhvete og brukes mye i Marokko. Couscous kan brukes i stedet for ris eller annet tilbehør og smaker veldig godt. Du får kjøpt det i de fleste butikker og det er enkel og kort tilberedningstid. Bare synd det er så mye karber !!
Jeg lagde med 80 g couscous og det var nok til 2 pers. Retten skal egentlig serveres med ris. Smaker godt med bare grønnsalat til og!
Den retten så bare helt deilig ut :p , - men de fleste av oss kan ikke spise så mye couscous - hvor mye skal du ha oppi ??. 100gram tørr couscous har følgende sammensetning:
Total: 337 Fat:0 4 1% Sat:0 1 0% Poly:0 2 1% Mono:0 1 0%Carbs:70 263 84% Fiber:4 0 0%Protein:11 46 15%Alcohol:0 0 0%
66 gram netto karber pr 100 gram !!
Det er noe i overkant på en lavkarbo diett. Er det noe annet som passer å bruke til denne retten ?? Noe som kan erstatte couscous'en ?? Eller finnes det lavkarbo couscous ?? Noen som har erfaring med dette ??
For de som lurer: Couscous består av durumhvete og brukes mye i Marokko. Couscous kan brukes i stedet for ris eller annet tilbehør og smaker veldig godt. Du får kjøpt det i de fleste butikker og det er enkel og kort tilberedningstid. Bare synd det er så mye karber !!
OKIDOKI, da er det 53 netto karber i 80 gram og det blir 26.5 karber pr person. Passer bra på Atkins vedlikehold iallefall !! Gleder meg !! :p
Photobscura
29-11-06, 17:38
hei! jeg lette etter en rekeoppskrift, og da tenkte jeg å foreslå at man kanskje kan bruke denne klassikeren:http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2963&highlight=reker
men kanskje ha den ved siden av i stedet...?! ellers så så dette smashing ut:D